Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan - Foodblog Foodinista

Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan

Deel deze post

Eigenlijk is zalm bereiden heel simpel. Daarbij is zalm al heel erg lekker, waardoor het hoofdingrediënt eigenlijk maar weinig extra bereiding en ingrediënten nodig heeft om er een uitgebreide maaltijd van te maken. Wat wel belangrijk is bij zalm is de bereiding. Een goede pan bijvoorbeeld kan je heel erg goed op weg helpen. Zalm kun je op diverse manieren bereiden en deze gaan we de zalm grillen. Gegrilde zalm met Griekse smaken. Een lekker zomers zalm recept waarbij je direct nog meer zin krijgt in vakantie. We halen de vakantiesferen alleen even in huis. De Griekse zalm met aubergine bereid ik in mijn nieuwe GreenPan grillpan van de Padova lijn. De pan is een beetje liefde op het eerste gezicht. Dit komt sowieso door de mooie uitstraling. Veel grillpannen zijn zwart en grof, maar deze grillpan is lichtblauw en licht grijs en kun je door de mooie uistraling zo op tafel zetten. Wat prettig is met een mooi stuk vis of vlees. Uiteindelijk wil je deze meestal zo uit de pan op het bord serveren. Dan beschrijf ik alleen nog maar het uiterlijk van de Padova grillpan, want uiteindelijk draait het natuurlijk om de functionaliteit. Ik zal je meer vertellen en natuurlijk het recept Griekse zalm met aubergine, tzatziki en rijst met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan - Foodblog Foodinista

GreenPan Padova grillpan waarom?

Een mooie pan uitkiezen kan nog best wel moeilijk zijn, want uiteindelijk is er best veel keuze. Je kijkt ook naar het design. Ik had je al verteld dat ik de uitstraling van de pan mooi vind. De pan is fris en bij het grillen van vis en groente geeft dit een mooie totale uitstraling. Alleen de functionaliteit is ook belangrijk. De GreenPan Padova pannenlijn is geschikt voor alle verhittingsbronnen en kunnen ook in de oven. Ik kook zelf (nog) op gas, maar ook wij willen een keer op inductie gaan koken. Lang niet alleen pannen zijn geschikt voor alle verhittingsbronnen. Let daar op wanneer je pannen kookt. Bij de GreenPan Padova lijn is dit geen probleem en bij een nieuwe keuken, verhuizing of het wijzigen van je verhittingsbron is het niet nodig om nog een keer te investeren in nieuwe pannen. Daarbij is het natuurlijk erg belangrijk dat je pan PFAS-vrij is, zodat er bij hoge verhitting geen gifitige stoffen vrij komen. Bij GreenPan wordt gebruik gemaakt van Thermolon en zo gebeurt dit niet. Koken en grillen met een gezonde basis en bij voorkeur met langdurig behoud. Nu nog een lekker recept.

Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Griekse zalm met aubergine voor 4 personen

Ingrediënten gegrilde Zalm met aubergine

  • 800 gram zalm op de huid
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout

Griekse garnering zalm

  • 50 gram feta
  • handje verse dille
  • handje verse munt
  • eetlepel olijven zonder pit
  • theelpel kappertjes
  • citroenschil rasp

Extra bij de Griekse zalm met aubergine

Tips voor de bereiding van de Griekse zalm met aubergine, tzatziki en rijst

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, handrasp, vork, schaal, bakkwast, grillpan, pan

Let op! Maak je de tzatziki zelf dan raad ik je aan om dit voor de beste smaken en structuur een dag vooruit te doen. Natuurlijk is een Griekse salade erbij serveren ook heel erg lekker. Dan is dit recept voldoende voor 6 personen.

Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan - Foodblog Foodinista

Recept Griekse zalm met gegrilde aubergine

Aubergines voorbereiden

Snijd de aubergines door de helft en bestrooi deze met zout bedek de aubergines met keukenpapier en laat de aubergines voor een uur uitlekken, zodat het vocht onttrekt. Het komende uur kun je rusten. Door deze handeling worden de aubergines zachter en smeuïger.

Kook de rijst volgens de verpakking.

Aubergine en zalm grillen

Smeer de aubergines met een bakkwast in met een dun laagje olijfolie. Snijd de aubergines in kleinere stukken. Verhit de grillpan en grill de onderkanten van de aubergines in de grillpan voor 15 minuten. Dit mag op hoog vuur. De aubergines krijgen een gegrild uiterlijk en worden rokerig en zacht. Snijd de zalm in twee of vier moten (jouw voorkeur) en smeer de zalm in met olijfolie. Verwarm ondertussen alvast de oven voor op 170 graden, want de pan met zalm en aubergine gaat, nadat de zalm een grill structuur heeft nog even de oven in. De verhitting van de pan mag omlaag, wel op een grote pit. Schuif de aubergines naar de buitenkant van de pan. De zalm mag met de roze kant naar beneden in de pan. Deze grillen we eerst voor 5 minuten. Zet de verhitting nog 1 minuut goed hoog voor mooie grill lijnen en draai de zalm om. Grill de zalm nog 5 minuten op de zalmhuid kant. Plaats de pan met de aubergine en zalm in de oven voor 10 minuten op 170 graden dan kan de zalm garen in de oven.

Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan - Foodblog Foodinista

Topping voor de zalm

Snijd de dille, munt, kappertjes en olijven fijn. Meng deze door elkaar in een schaal. Rasp de citroenschil door de kruidensalade. Knijp de feta fijn en meng de gebrokkelde feta door de kruidensalade. Zet de topping apart.

Griekse zalm met aubergine en tzatziki en rijst opdienen

Haal de grillpan uit de oven en verdeel de Griekse topping overde zalm en de aubergines. De grillpan met zalm en aubergines kan zo op tafel. Serveer de rijst en de tzatziki er zo bij. Maak de tzatziki nog even af met een beetje olijfolie, dille en een olijfje dit maakt het helemaal af. Eet smakelijk!

Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan - Foodblog Foodinista

Nog geen genoeg van de Griekse keuken? Lees dan hier verder voor nog vijftien recepten met Griekse inspiratie.

—- Dit artikel is in samenwerking met GreenPan —-

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie