Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten

Deel deze post

Bruschetta’s vallen altijd bij iedereen in de smaak. Een broodje met een heerlijke gevarieerde topping. Zo kennen we allemaal de klassieke bruschetta met tomaat en basilicum. Een frisse start voor het diner met een Italiaanse twist of een fris hapje voor bij de borrel. Mijn Italiaanse bruschetta met tomaat ga je hier vinden. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met bruschetta’s. In Italië heb ik dan ook de meest heerlijke bruschetta’s gegeten. Simpel, fris en luxe varianten met bijvoorbeeld kreeft. Ultiem genieten! Eerder deelde ik toen ik nog maar een aantal maanden was begonnen met mijn blog een ruime variatie aan bruschetta’s die je hier kunt vinden. Geen perfect artikel misschien, maar de bruschetta variaties zijn er niet minder smakelijk door. Onlangs maakte ik met restjes brood van een feestje voor onze eigen avondeten tijdens de hittegolf even snel een aantal bruschetta’s voor het gezin. Simpel, eenvoudig en vooral heel smaakvol. Toen ik vroeg op mijn Instagram of ik de receptentips met jullie zou delen antwoorden jullie volmondig JA! Dus bij deze. Ik zal beginnen met de bruschetta basis tips, want ongetwijfeld heb je zelf ook topping ideeën voor bruschetta’s, maar ook ik deel in dit recept blog 4 toppings tips voor bruschetta’s met je.

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista
Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista

Bruschetta basis tips

Voor Bruschetta gebruik je eigenlijk typisch Italiaans stevig brood. Maar daar is in Nederland moeilijk aan te komen. Dus wij kiezen vooral voor ouder brood. Bruschetta’s zijn namelijk ideaal om left over brood nog even op een hele lekkere manier weg te eten. Gebruik dus bijvoorbeeld oud ciabatta brood wat te droog of hard is geworden of ouder stokbrood. Zoals gezegd dit deden wij ook, want er was stokbrood over van een feestje. Dan ga je het brood voor de bruschetta’s bereiden. Je bereid eerst het brood, want wanneer het direct met beleg de oven in gaat dan wordt het brood zacht en sappig en dat willen we niet.

Ingrediënten bruschetta brood bereiden

1 (ouder) stokbrood of ciabatta
rijkelijk olijfolie
snufje zout
teentje knoflook

Benodigdheden voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, broodmes, oven, ovenplaat, bakpapier, bakkwast, bakje, theelepel

Ciabatta brood bereiden

Verhit de oven op 180 graden. Plaats het bakpapier op de ovenplaat

Snijd het brood in sneetjes van niet dikker dan 1 centimeter. Verdeel het brood over de ovenplaat. Giet olijfolie in een bakje. Smeer het brood in met olijfolie gebruik daarvoor een bakkwast. Het is maar een beetje dunnetjes. Kneus een teentje knoflook en smeer het uit over het brood, zo blijft er knoflooksmaak achter. Strooi een snufje zout over het brood. Plaats het ciabattabrood in de oven voor 12 minuten. Bereid ondertussen je toppings voor.

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista
Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten voor bruschetta's

4 Bruschetta toppings recepten

Terwijl het ciabattabrood in de oven staat kun je alvast de toppings voorbereiden vervolgens is nog alleen maar het ciabatta brood beleggen met de toppings.

Bruschetta topping 1: Mozarella

Benodigdheden:

Halve bol mozzarella (p.s. maak je alle bruschetta’s dan heb je 2 bollen nodig en kun je direct doorgaan met beleggen)

Bereiding:

De eerste bruschetta is heel simpel. Ook de kinderen vonden deze heerlijk. Ze noemen het ook de tosti bruschetta. Kortom breek de halve bol mozzarella en beleg daar 1/4 van de bruschetta’s mee.

De bruschetta’s met mozzarella gaan voor 10 minuten de oven.

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista Bruschetta topping 1 Mozzarella

Bruschetta topping 2: Tonijn met mozzarella en pesto

Ingrediënten:

Halve bol mozzarella
3 eetlepels pesto, de pesto kun je ook zelf maken het recept ga je hier vinden.
4 cherry tomaatjes
blikje tonijn op water
1 eetlepel geraspte Pecorino kaas

Bereiding:

Beleg de bruschetta met mozzarella, tonijn en pesto. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en verdeel de tomaatjes over de bruschetta’s. Maak de bruschetta af met geraspte Pecorino kaas.

De bruschetta’s met tonijn, mozzarella, pesto en tomaat gaan voor 10 minuten de oven.

KokenKoken
Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista

Bruschetta topping 3: Mozzarella, tomaat en pesto

Ingrediënten:

Halve bol mozzarella
3 eetlepels pesto, de pesto kun je ook zelf maken het recept ga je hier vinden
4 cherry tomaatjes
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel geraspte Pecorino kaas

Bereiding:

Beleg de bruschetta met mozzarella en pesto. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en verdeel de tomaatjes over de bruschetta’s. Druppel een beetje olijfolie over de tomaatjes. Maak de bruschetta af met geraspte Pecorino kaas.

De bruschetta’s met mozzarella, tomaat en pesto gaan voor 10 minuten de oven.

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista Bruschetta topping 1 Mozzarella, tomaat en pesto

Bruschetta topping 4: Mozzarella met groene asperges

Ingrediënten:

Halve bol mozzarella
12 asperge tips, zoals deze
1 eetlepel geraspte pecorino kaas
1 theelepel olijfolie

Bereiding:

Beleg de bruschetta’s met mozzarella. Snijd de kontjes van de asperge tips. Beleg de bruschetta’s met de asperges en druppel olijfolie over de asperges. Maak de bruschetta’s af met de pecorino.

De bruschetta’s met mozzarella, groene asperges en pecorino gaan voor 10 minuten de oven.

Serveer de bruschetta’s vervolgens op een mooie houten borrelplank en doe daar eventueel bakpapier op voor extra versiering.

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista Bruschetta topping 1 Mozzarella en groene asperge

Meer Italiaanse recepten van Foodblog Foodinista

Bij Foodblog Foodinista houden we van de Italiaanse keuken! Zowel van Italië zelf, want de reisverhalen kun je bijvoorbeeld hier lezen. Maar ook van de recepten uit de Italiaanse keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Risotto a la ragu het recept kun je hier vinden.
  • Of een heerlijke spaghetti a la vongole? Ook dit pastarecht kun je hier vinden op de blog.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie