23 nov Bruschetta tomaat met kruidencreme
Een bruschetta is gewoon een hele lekkere Italiaanse klassieker die je als voorafje bij een diner kunt serveren, maar bijvoorbeeld ook bij de soep kunt eten of als borrelhapje op tafel kunt zetten. Wil je een lekkere vegetarisch bruschetta maken die toegankelijk is dan is de bruschetta tomaat altijd populair! Alleen tomaat is natuurlijk een beetje saai dus je moet de bruschetta en de tomaat natuurlijk nog wel lekker op smaak brengen. Daarom kun je er makkelijk een recept schrijven over de bruschetta met tomaat. Ik maakte deze nog een beetje meer speciaal en heel lekker met een kruidencreme. Dus daar komt het het recept voor de bruschetta tomaat met kruidencreme.
Meer bruschetta recepten? We gaan even terug in de tijd, maar hier kun je veel bruschetta recepten vinden die heel erg lekker zijn!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten bruschetta tomaat met kruidencreme voor 10 stuks
- 1 afbak ciabatta brood
- 50 ml olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- teentje knoflook
- 1 theelepel zout
- 3 tomaten
- 1 kleine rode ui
- handje rucola
- handje verse basilicum
- schil van limoen
- 50 ml creme fraice light
- 1 theelepel verse oregano
- Parmezaans kaas
Tips voor de bereiding van de bruschetta met tomaat
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: bakplaat, bakkwastje, schaaltje, snijplank, mes, vork, lepel, knoflookpers, kaasrasp
Recept bruschetta met tomaat en Italiaanse kruidencreme
Bereiden van het ciabattabrood
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het ciabattabrood. De kontjes van het brood heb je niet nodig. Smeer de broodjes, met behulp van de bakkwast in met de olijfolie. Je hebt nog olijfolie over en deze heb je nodig voor de tomatenmix. Strooi zout over de ciabatta en plaats de bruschetta in de oven voor 10 minuten. Haal de ciabatta broodjes na 10 minuten uit de oven en laat ze even afkoelen.
Tomatentopping voor de bruschetta
Snipper de rode ui en snijd de basilicum fijn. Meng dit alles in een schaaltje. Breng op smaak met één eetlepel olijfolie en de balsamico azijn. Daarbij mag een snufje peper en zout. Snijd de kontjes van de tomaten af en snijd de tomaten door de helft, in de lengte, en haal de zaadlijsten en het vocht ui de tomaten. Snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes. Meng dit alles dor de mix met de kruiden. Laat dit geheel op smaak komen.
Kruidencreme maken
Meng de creme fraiche met de oregano en knijp een teentje knoflook uit. Meng dit door de creme fraiche. Rasp limoenzest door de creme fraiche.
Maak de bruschetta tomaat met kruidencreme
Smeer de bruschetta’s in met de kruidencreme. Verdeel vervolgens de rucola en de tomatenmix op over de bruschetta’s. Maak de bruschetta’s af met een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Zet de bruschetta’s gezellig neer op tafel.
Meer Italiaanse recepten van Foodblog Foodinista
Bij Foodblog Foodinista houden we van de Italiaanse keuken! Zowel van Italië zelf, want de reisverhalen kun je bijvoorbeeld hier lezen. Maar ook van de recepten uit de Italiaanse keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Risotto a la ragu het recept kun je hier vinden.
- Of een heerlijke spaghetti a la vongole? Ook dit pastarecht kun je hier vinden op de blog.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief
Geen reactie's