Italiaans recept bruschetta tomaat met kruidencreme van Foodblog Foodinista

Bruschetta tomaat met kruidencreme

Deel deze post

Een bruschetta is gewoon een hele lekkere Italiaanse klassieker die je als voorafje bij een diner kunt serveren, maar bijvoorbeeld ook bij de soep kunt eten of als borrelhapje op tafel kunt zetten. Wil je een lekkere vegetarisch bruschetta maken die toegankelijk is dan is de bruschetta tomaat altijd populair! Alleen tomaat is natuurlijk een beetje saai dus je moet de bruschetta en de tomaat natuurlijk nog wel lekker op smaak brengen. Daarom kun je er makkelijk een recept schrijven over de bruschetta met tomaat. Ik maakte deze nog een beetje meer speciaal en heel lekker met een kruidencreme. Dus daar komt het het recept voor de bruschetta tomaat met kruidencreme.

Meer bruschetta recepten? We gaan even terug in de tijd, maar hier kun je veel bruschetta recepten vinden die heel erg lekker zijn!

Italiaans recept bruschetta tomaat met kruidencreme van Foodblog Foodinista

Ingrediënten bruschetta tomaat met kruidencreme voor 10 stuks

1 afbak ciabatta brood
50 ml olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
teentje knoflook
1 theelepel zout
3 tomaten
1 kleine rode ui
handje rucola
handje verse basilicum
schil van limoen
50 ml creme fraice light
1 theelepel verse oregano
beetje geraspte pecorino

Tips voor de bereiding van de bruschetta met tomaat

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: bakplaat, bakkwastje, schaaltje, snijplank, mes, vork, lepel, knoflookpers, kaasrasp

Italiaans recept bruschetta tomaat met kruidencreme van Foodblog Foodinista

Recept bruschetta met tomaat en Italiaanse kruidencreme

Bereiden van het ciabattabrood

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het ciabattabrood. De kontjes van het brood heb je niet nodig. Smeer de broodjes, met behulp van de bakkwast in met de olijfolie. Je hebt nog olijfolie over en deze heb je nodig voor de tomatenmix. Strooi zout over de ciabatta en plaats de bruschetta in de oven voor 10 minuten. Haal de ciabatta broodjes na 10 minuten uit de oven en laat ze even afkoelen.

Tomatentopping voor de bruschetta

Snipper de rode ui en snijd de basilicum fijn. Meng dit alles in een schaaltje. Breng op smaak met één eetlepel olijfolie en de balsamico azijn. Daarbij mag een snufje peper en zout. Snijd de kontjes van de tomaten. Snijd de tomaten door de helft, in de lengte, en haal de zaadlijsten en het vocht ui de tomaten. Snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes. Meng dit alles dor de mix met de kruiden. Laat dit geheel op smaak komen.

Kruidencreme maken

Meng de creme fraiche met de oregano en knijp een teentje knoflook uit. Meng dit door de creme fraiche. Rasp limoenzest door de creme fraiche.

Maak de bruschetta tomaat met kruidencreme

Smeer de bruschetta’s in met de kruidencreme. Verdeel vervolgens de rucola en de tomatenmix op over de bruschetta’s. Maak de bruschetta’s af met een beetje geraspte pecorino. Zet de bruschetta’s gezellig neer op tafel.

Meer Italiaanse recepten van Foodblog Foodinista

Bij Foodblog Foodinista houden we van de Italiaanse keuken! Zowel van Italië zelf, want de reisverhalen kun je bijvoorbeeld hier lezen. Maar ook van de recepten uit de Italiaanse keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Risotto a la ragu het recept kun je hier vinden.
  • Of een heerlijke spaghetti a la vongole? Ook dit pastarecht kun je hier vinden op de blog.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie