10 Simpele en lekkere recepten voor Pasen - Foodblog Foodinista

10 Simpele en lekkere recepten voor Pasen

Deel deze post

Pasen is begonnen! Ga je nog even de keuken in voor lekkere Paasrecepten. Dan beloof ik je dat het allemaal niet zo moeilijk is. Je kunt het echt wel eenvoudig houden voor het ontbijt, de brunch, lunch en zelfs voor het diner. Je kunt dus van het begin tot het einde van de dag leuke en simpele recepten op tafel zetten tijdens de Paasdagen. Is het de laatste tijd druk geweest en ben je eigenlijk nog helemaal niet zo bezig geweest met de Pasen, want ook dat kan ik mij zomaar voorstellen dan ga ik toch nog even het één en ander aan inspiratie met je delen. Ik beloof je er zijn voldoende simpelen en lekkere recepten voor Pasen die je zo even op tafel gaat zetten. Duik de koelkaast, voorraadkast of vriezer in en tover de recepten op tafel. Ook koken, koken is wel nodig.

Inspiratie van Foodinista voor 10 Simpele en lekkere recepten voor Pasen

Paasrecept 1: Croissantjes rollen met Paaseitjes en Nutella

Chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling - Paasrecept van Foodblog Foodinista

De dag begint altijd goed met croissantjes! Voor het Paasontbijt rollen we speciale croissantjes met een vulling van Paaseitjes en Nutella. Het recept voor de Paasbroodjes ga je hier vinden.

Paasrecept 2: Ontbijttaartjes met Spek en ei

Ontbijttaartje met ei en bacon ontbijtrecept van Foodblog Foodinista

Liever een hartig ontbijt? Maak dan de hartige ontbijttaartjes met bacon en ei. Het recept voor deze ontbijttaartjes ga je hier vinden.

Extra online acties Trendhopper voorjaarsvoordeel

Paasrecept 3: Eiersalade met ham en truffel

Eiersalade recept met truffel van receptblog Foodinista

Eiersalade mag natuurlijk niet ontbreken bij iedere Paasmaaltijd! Van ontbijt tot borrel en bij diverse avondmaaltijden, zoals asperges kan het ook perfect. Je kunt ook nog eens lekker variëren, maak bijvoorbeeld de eiersalade met truffel en ham. Het eiersalade recept kun je hier vinden.

Paasrecept 4: Kippenragout zelf maken

Kippenragout met champignons recept van Foodblog Foodinista

Een pasteitje of ragout past altijd goed bij iedere feestdag en ook bij Pasen. Perfect voor de brunch of lunch. Het recept voor de zelfgemaakte ragout met kip en champignons kun je hier vinden.

Paasrecept 5: Frittata met mozzarella en tomaat

frittata recept met tomaat en mozzarella foodblog Foodinista

De basis voor de frittata is eieren! Perfect dus voor Pasen. Niet moeilijk om te maken, maar wel heel erg lekker! Deze fritatta kun je een beetje vergelijken met een Caprese salade of een pizza margarita, maar wel iets gezonder. Het recept voor de frittata ook wel ovenomelet met mozzarella en tomaat ga je hier vinden.

Paasrecept 6: Salade met groene asperges, oude kaas en ei

Salade met groene asperges, oude kaas en honingmosterd dressing recept van Foodblog Foodinista

Een salade is altijd een frisse maaltijd die past bij de brunch, lunch of het diner en een eitje mag natuurlijk niet ontbreken. Een lekkere Nederlandse lente salade voor dit moment, en perfect voor de Pasen, is de salade met groene asperges, oude kaas, eieren en een honing mosterd dressing. Een goed gevulde salade waarvoor je het recept hier kunt vinden.

Paasrecept 7: Paas borrelhapje gevulde komkommer met ei, zalm en zalmeitjes

Gevulde komkommer met ei en zalm borrelhapje recept van Foodblog Foodinista

Tijd voor een smaakvol borrelhapje en een gezond borrelhapje. Zien ze er niet mooi uit? Het is iets anders dan een gevuld eitje. De keer maken we gevuld komkommer. Lekker fris! We vullen de komkommer met ei en zalm. Het recept ga je hier vinden.

Paasrecept 8: Hele kip in Mediterrane marinade

Mediterrane kip bereiden in de hetelucht friteuse van Tomado recept Foodblog Foodinista

Simpel, lekker en makkelijk! Een hele kip op tafel zetten voor het avondeten. Deze kun je je ook nog heel eenvoudig bereiden in de Airfryer. Geen omkijken naar dus. Het recept voor de hele kip ga je hier vinden.

Paasrecept 9 – Paastoetje Tiramisu met advocaat

Paasrecepten tiramisu met advocaat in glas van Foodblog Foodinista

Een beetje verwennerij tijdens de Paasdagen? Toetjes! Lekker snoepen. Tijdens de Paasbrunch of voor het afsluiten van de lunch of diner. De Paastiramisu is ook erg lekker voor bij de koffie. Het recept voor de Paastiramisu in glas ga je hier vinden en is echt heel simpel om te maken.

Paasrecept 10 – Drunken Paasbrood toetjes met advocaat en chocolademousse

Paasbrood toetjes met advocaat en chocolademousse - Paas dessert recept - Foodblog Foodinista

Iets anders dan een tiramisu en echt een chocoladeliefhebber? Dan is dit jouw toetje! Maak de Paasbroodtoetjes met advocaat en chocolademousse. Daarbij is het ook nog eens heel leuk om te maken met leftovers van de Paasdagen: een beetje Paasbrood, een klein beetje advocaat, een aantal Paaseitjes. Lekker en genieten maar. Het recept voor de toetjes ga je hier vinden.

Meer leuke recepten voor Pasen? Kijk dan hier verder.

Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie