Carpaccio bonbon met truffel eiersalade - Foodblog Foodinista

Carpaccio bonbon met truffel eiersalade

Deel deze post

Carpaccio blijft natuurlijk de klassieker bij iedere lunch of diner. Ook tijdens de Paasbrunch of Paaslunch kun je Carpaccio op een leuke manier op tafel zetten of deze Carpaccio bonbon als voorgerecht bij het Paasdiner. Je kunt de carpaccio natuurlijk mooi op een bord leggen, maar dit kan pas echt op het laatste moment een carpaccio bon bon kun je een dag vooruit bereiden en daarna mooi opdienen. Wil je verrassen met kwaliteitsvlees dan zijn er diverse mooie mogelijkheden en zelf carpaccio bereiden. Daarvoor kun je kiezen voor het bereiden van een mooie bavette rollade en dunne carpaccio snijden of een mooie ribeye roken op de barbecue en deze flinterdun snijden tot carpaccio. Bij een bereiding op de barbecue krijg je ook nog een mooie rokerige smaak aan de carpaccio. Deze carpaccio zou je ook kunnen verwerken in deze Italiaanse carpaccio salade met groene asperges een favoriet in de zomer en tijdens de feestdagen. Maar nu gaat het om de carpaccio bonbon met truffel eiersalade. Kortom je kunt een carpaccio recept compleet naar je eigen hand zetten. Met een bavette rollade bereiden, maar ook met mooi Wagyu rundvlees, alle soorten rundvlees hebben ook een eigen smaak karakter en eigen beet. Vervolgens ga je de carpaccio bonbon vullen. Voor deze carpaccio bonbon denken we aan recept voor de Paasdagen. Een carpaccio bonbon vulling met truffel eiersalade en daarbij een frisse salade. Zo maken we er een compleet gerechtje maken. Deze carpaccio bonbon met truffel eiersalade maken we als volgt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Carpaccio bonbon met truffel eiersalade - Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor carpaccio bonbon met truffel eiersalade voor 6 carpaccio bonbons

  • 375 gram carpaccio
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels truffels mayonaise
  • 2 handjes verse bieslook
  • gemengde rucola salade
  • 10 semi gedroogde tomaatjes
  • 1/4 limoen voor de zest van de schil
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 gram groene asperges tips
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de carpaccio bonbon met truffel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten, maak de carpaccio bonbons wel minimaal 2 uur vooruit
Benodigdheden: snijplank, scherp mes, schaal, lepel, kopje of schaaltje, vork, schaal, huishoudfolie, grillpan, handrasp

Carpaccio bonbon met truffel eiersalade - Foodblog Foodinista

Recept carpaccio bonbon met truffel eiersalade en frisse salade

Vulling voor de carpaccio bonbon – Eiersalade met truffel maken

Kook de eieren en laat deze afkoelen in de koelkast. Meng de truffelmayonaise met de fijngesneden bieslook, een snufje peper en zout, geraspte limoen en 4 fijngesneden tomaatjes. Rasp de parmezaanse kaas in de truffel eiersalade. De eieren zijn afgekoeld. Pel de eieren en snijd de eieren fijn. Meng deze door de eiersalade.

Carpacciobonbon vullen

Vul een kopje of rond schaaltje met huishoudfolie. Leg vervolgens 60 gram van de carpaccio over de huishoudfolie en over de randen van het kopje want de bonbon moet worden dichtgevouwen. Vul het kopje met de truffel eiersalade. Vouw de bonbon met carpaccio dicht. Draai vervolgens de bonbon dicht met de huishoudfolie. Herhaal dit nog 5 keer en leg de bonbons in de koelkast voor minimaal 1 uur, zodat ze mooi op kunnen stijven.

Maak de salade voor op de borden

Verhit een grillpan en grill de groene asperges. Meng de salade met de groene asperges en de overgebleven fijn gesneden tomaatjes. Verdeel dit over de bordjes. Plaats de bonbon op de salade. Maak de carpaccio bonbon af met een beetje bieslook.

Nog een leuk recept voor Pasen

Bekijk ook eens deze tiramisu met lente bokkenpootjes en advocaat voor de Paasdagen.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie