02 apr Frittata met mozzarella en tomaatjes
Een frittata is de oplossing voor een snelle en gezonde maaltijd die koolhydraatarm is. Deze frittata met mozzarella en tomaatjes bereid je snel in de oven en maak je lekker met klaar met heerlijke ingrediënten uit de Italiaanse kueken. Genieten en slank eten. Met deze frittata maaltijd komt je niks te kort. Je maaltijd compleet maken? Maak deze maaltijd compleet met bijvoorbeeld een frisse salade erbij voor bijvoorbeeld de lunch of het diner. De frittata met mozzarella en tomaatjes maak je makkelijk in de oven als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor frittata met mozzarella en tomaat voor 4 of 8 personen
Bij mij is de hoeveelheid ingrediënten afhankelijk van het tijdstip waarop ik de fritatta maak. Gebruik een dubbele hoeveel heid voor 8 personen, lunch en diner.
- 5 eieren
- 100 ml melk
- 1 bol mozzarella
- 1 rode ui
- 5 tomaten
- 1 theelepel Italiaanse kruiden of oregano
- 1 eetlepel paneermeel
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Extra toppingsalade ingrediënten:
- 2 handjes rucola slamix
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- eetlepel olijfolie
- snufje zout en peper
- handje geraspte parmezaanse kaas
- Lekker voor erbij? Maak zelf groene pesto of rode pesto.
Tips voor de bereiding van de mozzarella en tomaat frittata
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven. Dubbele hoeveelheid? Dan 30 minuten in de oven
Benodigdheden: schaal, garde, snijplank, mes, lepel, ovenschaal of taartvorm
TIP! Bereid de frittata in een frittatapan
Variëren? Maak dan ook eens de Griekse frittata met aubergine en feta
Recept voor frittata met mozzarella en tomaat
Verhit de oven voor op 190 graden en smeer de ovenschaal in olijfolie.
Frittata met mozarella en tomaat bereiden
Klopt de eieren en meng de melk door de eieren. Voeg aan de eieren een snufje peper en zout toe en de Italiaanse kruiden. Snipper de rode ui en snijd de tomaten in plakjes. Meng de rode ui door de eieren en ook vier van de vijf tomaten. Snijd de mozzarella in plakken. Giet de frittata in de ovenschaal of frittatapan. En bestrooi de frittata met paneermeel. Paneermeel onttrekt veel overbodig vocht en met mozzarella en tomaat is dat een goed idee! Verdeel de overgebleven tomatenplakjes en de mozzarella over de frittata. Plaats de frittata in de oven op 190 graden voor 20 minuten.
Bijgerecht bij frittata
Maak je ook de salade dan heb je nu tijd om deze even voor te bereiden. Dit doe je heel erg snel. Meng de rucola met de olijfolie, snufje peper en zout, pijnboompitjes en maak af de geraspte parmezaanse kaas. Als de frittata uit de oven komt kun je deze garneren met de rucolasalade of apart serveren. Eventueel is extra brood erg lekker bij de frittata voor een stevigere bodem.
Meer frittata recepten?
Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke frittata met groene asperges en zalm de frittata met chorizo of een goed gevulde boerenfrittata.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's