Frittata met mozzarella en tomaat recept foodblog Foodinista

Frittata met mozzarella en tomaatjes

Deel deze post

Een frittata is de oplossing voor een snelle en toch gezonde maaltijd. Eigenlijk heb je er gewoon heel weinig werk aan, maar kun je wel een gevarieerde maaltijd op tafel zetten bij de brunch, lunch of het diner. Deze keer varieer ik met een Italiaanse variant op de frittata met een frittata met mozzarella en tomaat. Heerlijk smeuïg en goed gevuld met groente. Extra voor erbij, voor bijvoorbeeld de lunch of het diner, is een frisse salade en je maaltijd is af.

Ingrediënten voor frittata met mozzarella en tomaat voor 4 of 8 personen

Bij mij is de hoeveelheid ingrediënten afhankelijk van het tijdstip waarop ik de fritatta maak. Gebruik een dubbele hoeveel heid voor 8 personen, lunch en diner. 

5 eieren
100 ml melk
1 bol mozzarella
1 rode ui
5 tomaten
1 theelepel Italiaanse kruiden of oregano
1 eetlepel paneermeel
snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Extra toppingsalade: 2 handjes rucola slamix, 1 eetlepel pijnboompitjes, eetlepel olijfolie, snufje zout en peper, handje geraspte parmezaanse kaas. Lekker voor erbij? Maak zelf groene pesto of rode pesto. 

Tips voor de bereiding van de mozzarella en tomaat frittata

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven. Dubbele hoeveelheid? Dan 30 minuten in de oven
Benodigdheden: schaal, garde, snijplank, mes, lepel, ovenschaal of taartvorm

Variëren? Maak dan ook eens de Griekse frittata met aubergine en feta

frittata recept met tomaat en mozzarella foodblog Foodinista

Recept voor frittata met mozzarella en tomaat

Verhit de oven voor op 190 graden en smeer de ovenschaal in olijfolie.

Klopt de eieren en meng de melk door de eieren. Voeg aan de eieren een snufje peper en zout toe en de Italiaanse kruiden.
Snipper de rode ui en snijd de tomaten in plakjes. Meng de rode ui door de eieren en ook vier van de vijf tomaten.
Snijd de mozzarella in plakken.
Giet de frittata in de ovenschaal. En bestrooi de frittata met paneermeel. Paneermeel onttrekt veel overbodig vocht en met mozzarella en tomaat is dat een goed idee!
Verdeel de overgebleven tomatenplakjes en de mozzarella over de frittata.
Plaats de frittata in de oven op 190 graden voor 20 minuten.

Wijnig.nl - De mooiste wijnen voor de beste prijs!

Maak je ook de salade dan heb je nu tijd om deze even voor te bereiden. Dit doe je heel erg snel. Meng de rucola met de olijfolie, snufje peper en zout, pijnboompitjes en maak af de geraspte parmezaanse kaas. Als de frittata uit de oven komt kun je deze garneren met de rucolasalade of apart serveren. Eventueel is extra brood erg lekker bij de frittata voor een stevigere bodem.

Meer frittata recepten?

Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke frittata met groene asperges en zalm de frittata met chorizo of een goed gevulde boerenfrittata.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie