Perfecte eieren koken met het piepei winactie bij foodblog Foodinista

Perfecte eieren met een piepei WINACTIE

Deel deze post

Ze zeggen het altijd iedereen kan een ei bakken en iedereen kan een ei koken. Toch is het bij mij vaak zo dat een ei koken een beetje bijzaak is. Meestal ben ik druk met andere dingen. Vooral sinds wij een gezinnetje zijn. Boterhammen smeren, flesje maken, even dit doen, even dat doen. Voordat ik het weet is mijn ei niet meer zo perfect als ik het hebben wil. Meestal te hard gekookt dus. Herkenbaar? Dit kan natuurlijk ook, doordat je gewoon met een complete maaltijd bezig bent en een ei er bij hoort. Ach dat eitje giet ik later wel. Toch zijn perfecte eieren heerlijk. Een zacht ei, half perfect of een goed geel hard gekookt ei voor een eiersalade bijvoorbeeld. En dan niet te lang gekookt. Toevallig lonkt mijn oog ook altijd wel naar kook gadgets, zoals het piepei. Werkt het echt zo perfect? Nou dat ging ik testen! Meestal veel beloftes en weinig komt uit, maar het piepei zorgde voor perfecte eieren. Echt waar! Extra leuk aan het einde van het blog geef ik er ook nog één weg.

Hoe werkt het piepei?

Piepei Delfts blauw voor perfecte eieren getest door foodblog Foodinista

Ik testte het PiepEi Delfts blauw met de liedjes: In Holland staat een huis, Twee Emmertjes water halen en het Wilhelmus. Heel Nederlands en een echte musthave voor Nederlanders, maar natuurlijk ook een heel leuk cadeautje voor buitenlandse vrienden en familieleden.

Piepei Delfts blauw voor perfecte eieren getest door foodblog Foodinista

Kijk hoe leuk het Piepei eruit ziet? Er is ook een piepei met tulpen en bijvoorbeeld van Amsterdam met natuurlijk bijpassende liedjes. Ik haalde het piepei uit de verpakking. Straks bewaar ik het piepei bij de eieren in de koelkast.

Piepei Delfts blauw voor perfecte eieren getest door foodblog Foodinista

Eieren en piepei, klaar voor de test!

Piepei Delfts blauw voor perfecte eieren getest door foodblog Foodinista

Start met het koken van het water, de eieren en leg het piepei ook direct in de pan. Bij 45 graden piept het piepei dan weet je ook direct of het piepei werkt. Bij 100 graden piept het piepei nog een keer dan kun je het gas of de inductie iets terugzetten. Vervolgens zal het piepei de liedjes zingen bij de juiste gaarheid van de eieren: zacht, midden en hard. Wel direct afgieten of de eieren eruit halen. Het piepei giet je mee af en dan stopt het piepei ook met zingen.

Perfecte eieren koken met het piepei winactie bij foodblog Foodinista

Vervolgens kreeg ik drie perfecte eieren dankzij het piepei.

Natuurlijk nog even een voorbeeld van hoe het piepei klinkt!

Perfecte eieren met een piepei? WIN HET PIEPEI!

Zelf iedere dag een perfect eitje bij het ontbijt of bij andere recepten? Win het piepei! Hoe doe je mee met deze winactie.

 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op Instagram. Dit klinkt misschien raar, maar meer volgers, maken ook meer van deze leuke acties mogelijk.
 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, waarom jij het piepei graag zou willen winnnen.
 3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media kanalen. Een winactie is pas een winactie, wanneer anderen ook mee kunnen doen.

De winactie voor het piepei loopt tot 5 december 2016. Na 5 december ontvangt de winnaar bericht.

De winnaar van het Piepei is ondertussen bekend en heeft bericht ontvangen. Niet gewonnen? Op de blog staan nog meer leuke winacties! Kijk daarvoor bij de Leukste acties op de blog.

Regelmatig staan er nieuwe en leuke winacties op de blog. Kijk hiervoor bij de Leukste acties op de blog.

Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

11 Reactie's
 • Charlotte
  Geplaatst op 13:56h, 28 november

  Wat ontzettend leuk dat Hollandse thema :)

 • Jolanda
  Geplaatst op 14:08h, 28 november

  Oh wat handig! Ik kook nooit eieren omdat ik dus ook nooit de goede hardheid kan regelen… Dit zou wel super handig zijn!

 • Anita Diepeveen
  Geplaatst op 14:13h, 28 november

  Wat zou ik graag dit piepei onder de kerstboom leggen voor mijn man.
  Zo kan hij een lekker zachtgekookt eitje maken voor ons ontbijt in het weekend.
  Onze eieren worden van alles, maar niet bepaald zachtgekookt ;-)

 • Marian Zw.
  Geplaatst op 14:44h, 28 november

  Ik loot heel graag mee. Met vier kids zitten er bij mij vaak 6 eitjes in de pan, en ja iedereen wil graag iets anders. Dus dit is voor mij echt een uitkomst! Eindelijk heeft deze mama haar zachtgekookte ei, en de kindjes een iets steviger. Volg je op facebook en instagram

 • petra haak
  Geplaatst op 17:54h, 28 november

  Oh kan ik misschien mezelf eindelijk eens verwennen met een zacht gekookt ei, zo`n ei waar het geel nog zachtjes uitkomt stromen als je het doorsnijdt op je geroosterde boterham, mmmmm.

 • Linda Meester
  Geplaatst op 18:18h, 28 november

  Mijn man, hoofdverantwoordelijke voor de zondagse eieren, is dol op gadgets. Dat zal een leuke verrassing zijn

 • Xenia Feuler
  Geplaatst op 08:06h, 29 november

  Na jaren geen eieren gegeten te hebben omdat ik er intolerant voor was, kan ik nu weer eieren eten. En wat voor een genot is dat! Maar wat is het moeilijk om een lekker eitje te koken met de juiste gaarheid. Een piepei zou ideaal zijn, vooral ook omdat mijn man een hardgekookt ei lekkerder vindt dan mjn zachtgekookt eitje. Nomnomnom

 • Anita H.
  Geplaatst op 15:28h, 29 november

  Los van het feit dat ik ‘m leuk vind (past heel goed bij mijn nostalgische blauwwitte keuken), is dit natuurlijk een uitermate handige gadget. Zeker voor iemand die grootverbruiker van eieren is, zoals ik dus. Ik hanteer de stelregel “maximaal 3 eieren per dag” in plaats van “per week”, zoals dat vroeger gold. Soms gebakken (vind ik eigenlijk nog net iets lekkerder), maar meestal gekookt dus. En dan bij voorkeur zachtgekookt. Wat dus lang niet altijd lukt. (Worden ze te hard, dan heb ik behoefte aan zout of mayo voor erbij.) En daar komt dus dit piepei in beeld….

 • Anne-Marie
  Geplaatst op 22:52h, 29 november

  Wat een ontzettend leuk gadget. Ik ben dol op een eitje, dus maak graag een kansje!

 • Nadia
  Geplaatst op 00:49h, 05 december

  Super handig en ook leuk om het hele gezin met pefecte eieren te verzorgen. Geen gezeur meer, geen eieren die nog over blijven en zingend de ochtend beginnen. Perfect!

 • Sylvia De Geest
  Geplaatst op 14:21h, 05 december

  Geweldige vinding, zo’n piepei. Ik had er eentje, jaren geleden gekregen voor mijn verjaardag, maar die doet het niet meer. Ik mis hem heel erg, die vrolijke deuntjes voor de zondagsbrunch. Dus een nieuwe zou heel welkom zijn.

Geef een reactie