
29 nov Lekkere pizza topping ideeën – Rijk aan groente
De favoriete snackmaaltijd: Pizza! Pizza zelf maken en simpele pasta recepten zijn favoriete comfort food maaltijden. Van pizza maken we alleen wel heel snel een snackgerecht en dit is niet nodig. Zo’n kant-en-klare pizza zonder gezonde ingrediënten. Dit kan anders! Pak een pizzabodem en beleg deze zelf rijkelijk met lekkere en gezonde ingrediënten. Groente, vleeswaren, vis het kan allemaal op je pizza. Het ongezonde karakter van pizza kun je dus wel veranderen. Ook kinderen genieten nog steeds van deze pizza. Misschien vinden ze het wel leuker, want deze pizza kunnen ze zelf beleggen.
Zelf de lekkerste pizza toppings kiezen
Dit kan bijvoorbeeld door je topping zelf te bepalen. Dit doen wij de laatste jaren altijd zelf, we beleggen de pizza gewoon zelf met favoriete ingrediënten. Wel hebben we twee favoriete toppings, eigenlijk gewoon twee klassiekers die ik graag met je deel en waarvoor ik kies voor een gezondere en meer verantwoorde optie, zodat we ook bij de pizza maaltijd meer groente eten dan je normaal zou doen bij een snelle kant-en klare-pizza. Omdat pizza bij ons met kleine kinderen toch wel een snelle maaltijd moet zijn faal ik nog bij het maken van de pizzabodem. Dit doen we alleen in het weekend. Lekker kneden en het deeg laten rijzen. Zo’n pizzapakket is hartstikke leuk.
Pizza en pastasaus met groente – pastasaus tip
Gezondere pastasaus tip! Een tomatensaus zelf maken is een goed idee ook Italiaanse stoofvlees restjes kunnen op de pizza. Een tip van Foodinista! Maar moet je de tomatensaus nog zelf maken dan kost het wel veel tijd. Denk dan eens aan de verspil-me-nietjes potten een pizza en pastasaus met groente of haal een restje pastasaus uit de vriezer.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten pizza topping ideeën
Pizza topping 1 ingrediënten – Pizza met salami
- 1 kant en klare pizzabodem
- 1 ui
- 5 plakjes salami
- 1 bol mozarella
- passata
- handje rucola
- snuf zwarte peper
- geraspte Parmezaanse kaas
Pizza topping 2 ingrediënten – Pizza met Italiaanse ham
- 1 kant en klare pizzabodem
- 1 ui
- 100 gram Italiaanse gerookte ham
- 50 gram champignons in plakjes
- 1 bol mozarella
- passata
- handje rucola
- geraspte Parmezaanse kaas

Met liefde delen wij onze recepten op Foodblog Foodinista gratis en voor niks. Geniet je daar ook zo van?
Wil je ons daarvoor bedanken en een klein bedankje geven? In de vorm van:
Een kopje koffie?
Een ondersteuning in de boodschappen?
Of een kleine bijdragen aan het online houden van de website?
Dan vinden wij het geweldig! Dankjewel!
Tips voor de bereiding van de pizza’s
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en oven tijd 2x 15 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- lepel
- bakpapier
- rasp
Recept lekkere pizza topping ideeën met veel groente
Verwarm de oven voor op 220 graden
Recept pizza topping 1 – Pizza met salami
Verdeel de pizzabodem over de bakplaat. Verdeel de helft van de vergeet-me-nietjes pastabasis voor de pizza over de pizzabodem. Smeer dit rustig uit met een lepel. Doe dit steeds per schep, zolang totdat de gehele pizza bedekt is met saus. Snipper de uit en strooi deze over de pizza. Verdeel de salami over de pizza en breek de bol mozzarella in je hand en verdeel de mozzarella grof over de pizza. Plaats de pizza in de oven voor 15 minuten. Haal de pizza na 15 minuten uit de oven laat deze 2 minuten afkoelen. Strooi de rucola in het midden. Rasp de pecorino over de pizza en en een snuf zwarte peper. Snijd in punten en eet smakelijk!

Recept pizza topping 2 – Pizza met Italiaanse ham
Verdeel de pizzabodem over de bakplaat. Verdeel de vergeet-me-nietjes pastabasis rijkelijk over de pizzabodem. Smeer deze met een lepel over de bodem, totdat deze goed bedekt is. Giet de pot net leeg, maar schep steeds met een lepel, totdat de bodem goed bedekt is. Snipper de ui en strooi deze over de pizzabodem. Snijd de champignons in plakjes en strooi deze over de pizza. Knijp een teentje knoflook uit en verdeel de knoflook. Breek een bol mozzarella en verdeel de mozzarella. Plaats de pizza 15 minuten in de oven op 220 graden. Haal de pizza uit de oven en laat deze 2 minuten afkoelen. Verdeel de rucola in het midden. Verdeel de ham rondom in ongeveer 5 delen. Rasp de pecorino over de pizza. Eet smakelijk!
Meer recepten met lekkere pastasaus
Eet je ook nooit voldoende groente en is de vergeet-me-nietjes pastabasis een goed idee? Dat denk ik ook! In de volgende recepten zou de goede gevulde groentesaus ook een goede aanvulling zijn.
- Gebruik de saus bijvoorbeeld bij de ragu bij het recept voor deze risotto met ragu.
- Ook lekker bij het recept voor de kipgehaktballetjes parmezaan in tomatensaus.
- Nog meer groente dan dat er al in gaan bij deze koolhydraatarme courgettelasagne.
Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Marjolein
Geplaatst op 18:45h, 30 novemberInspiratie genoeg!
Marcha
Geplaatst op 21:42h, 30 novemberPizza met Italiaanse ham is mijn favoriet… Het water loopt me in de mond, heerlijk!
Suus Kruijswijk
Geplaatst op 11:04h, 14 novemberNog een lekker pizza idee,
Kant en klare pizza bodem
Inplaats van tomaten saus pesto op de bodem smeren, dat ik echt heel lekker!
En dan beleggen met geitenkaas, een beetje spek, en brie
En als de pizza dan uit de oven komt nog rucola erover heen
Dat is mijn favo pizza recept! :)
Daphne van Aken
Geplaatst op 14:14h, 16 novemberHi Suus,
Ik geloof je direct. In dit geval probeer ik dan weer wel de extra groente te pushen :-).
Groetjes,
Daphne