Lekkere pizza topping ideeën van Foodblog Foodinista met verspil met nietjes pastabasis saus

Lekkere pizza topping ideeën – Rijk aan groente

Deel deze post

Lekker snacken! Eerlijk is eerlijk dat doe ik echt heel graag met pizza. Als het er op aan komt dan zijn, denk ik, pizza en pasta toch wel mijn lievelingsmaaltijden. In ieder geval staat de Italiaanse keuken heel ver bovenaan mijn lijstje. Van pizza maken we alleen wel heel snel een snack gerecht. Pizza is gewoon weg een minder gezonde keuze en ja ik word er niet alleen zelf heel erg blij van, maar ook de kindergezichtjes hier in huis gaan er van stralen. Het ongezonde karakter van pizza kun je wel beperken. Groente hebben we tenslotte heel hard nodig! Dit kan bijvoorbeeld door je topping zelf te bepalen. Dit doen wij de laatste jaren altijd zelf, we beleggen de pizza gewoon zelf met favoriete ingrediënten. Wel hebben we twee favoriete toppings, eigenlijk gewoon twee klassiekers die ik graag met je deel en waarvoor ik kies voor een gezondere en meer verantwoorde optie, zodat we ook bij de pizza maaltijd meer groente eten dan je normaal zou doen bij een snelle kant en klare pizza. Omdat pizza bij ons met kleine kinderen toch wel een snelle maaltijd moet zijn faal ik nog bij het maken van de pizzabodem. Deze haal ik wel in de supermarkt, maar ooit op een dag ga ik dat ook doen. Een tomatensaus kun je natuurlijk zelf maken, maar ook dit is tijdrovend. Maar daar heb ik een oplossing voor een heerlijke saus die rijk is aan groente en nog veel meer bevat dan alleen tomaat. Het geheime ingrediënt voor gezondere en meer verantwoorde pizza ga ik met je delen. En je krijgt natuurlijk de recepten voor mijn lekkere pizza topping ideeën.

Pizza met salami Lekker pizza topping ideeën van Foodblog Foodinista Recepten met verspil-met-nietjes pastabasis saus

Ingrediënten pizza topping ideeën

Ingrediënten pizza topping 1 – Pizza met salami

1 kant en klare pizzabodem
1 ui
5 plakjes salami
1 bol mozarella
handje rucola
snuf zwarte peper
geraspte Pecorino

Ingrediënten pizza topping 2 – Pizza met Italiaanse ham

1 kant en klare pizzabodem
1 ui
100 gram Italiaanse gerookte ham
50 gram champignons in plakjes
1 bol mozarella
handje rucola
gerapste Pecorino

Verspil-me-nietjes pastabasis voor beiden pizza’s

Voor beiden pizza’s heb je in totaal 1 pot verspil-me-nietjes pastabasis nodig. Dit is een een rijke pastasaus die je ook perfect kunt gebruiken als basis voor de pizza. Een heerlijke Italiaanse saus die bestaat uit 96% groente. Een mix van onder andere tomaat, wortel en paprika. Rijk aan vitamines dus en voor kinderen zijn het verborgen groente op de favoriete snack! Een echte win-win situatie, want de saus is ook nog gemaakt van verspil-me-nietjes dus dus minder perfecte groente die heel goed van smaak zijn en heerlijke saus maken. Zo ga je ook nog voedselverspilling tegen. De saus kun je vinden bij de Lidl bij de verse groente.

Recepten met verspil-me-nietjes pastabasis saus pizza ideeën van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de pizza’s

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en oven tijd 2x 15 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, bakpapier, rasp

Recept lekkere pizza topping ideeën met veel groente

Verwarm de oven voor op 220 graden

Recept pizza topping 1 – Pizza met salami

Verdeel de pizzabodem over de bakplaat. Verdeel de helft van de vergeet-me-nietjes pastabasis voor de pizza over de pizzabodem. Smeer dit rustig uit met een lepel. Doe dit steeds per schep, zolang totdat de gehele pizza bedekt is met saus. Snipper de uit en strooi deze over de pizza. Verdeel de salami over de pizza en breek de bol mozzarella in je hand en verdeel de mozzarella grof over de pizza. Plaats de pizza in de oven voor 15 minuten. Haal de pizza na 15 minuten uit de oven laat deze 2 minuten afkoelen. Strooi de rucola in het midden. Rasp de pecorino over de pizza en en een snuf zwarte peper. Snijd in punten en eet smakelijk!

Pizza met Italiaanse ham en champignonsLekker pizza topping ideeën van Foodblog Foodinista Recepten met verspil-met-nietjes pastabasis saus

Recept pizza topping 2 – Pizza met Italiaanse ham

Verdeel de pizzabodem over de bakplaat. Verdeel de vergeet-me-nietjes pastabasis rijkelijk over de pizzabodem. Smeer deze met een lepel over de bodem, totdat deze goed bedekt is. Giet de pot net leeg, maar schep steeds met een lepel, totdat de bodem goed bedekt is. Snipper de ui en strooi deze over de pizzabodem. Snijd de champignons in plakjes en strooi deze over de pizza. Knijp een teentje knoflook uit en verdeel de knoflook. Breek een bol mozzarella en verdeel de mozzarella. Plaats de pizza 15 minuten in de oven op 220 graden. Haal de pizza uit de oven en laat deze 2 minuten afkoelen. Verdeel de rucola in het midden. Verdeel de ham rondom in ongeveer 5 delen. Rasp de pecorino over de pizza. Eet smakelijk!

Meer recepten met lekkere pastasaus

Eet je ook nooit voldoende groente en is de vergeet-me-nietjes pastabasis een goed idee? Dat denk ik ook! In de volgende recepten zou de goede gevulde groentesaus ook een goede aanvulling zijn.

Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Marjolein
    Geplaatst op 18:45h, 30 november

    Inspiratie genoeg!

  • Marcha
    Geplaatst op 21:42h, 30 november

    Pizza met Italiaanse ham is mijn favoriet… Het water loopt me in de mond, heerlijk!

Geef een reactie