Tiramisu trifle met advocaat en abrikozen - Foodblog Foodinista

Tiramisu trifle met advocaat

Deel deze post

De Paasdagen komen er weer aan en dan mag je natuurlijk denken aan leuke recepten voor de Paasbrunch of Paaslunch. Deze eindig je natuurlijk met een lekker toetje. Moeilijk? Nee helemaal niet. Lekker en in paassfeer? Ja dat wel. Tiramisu maak je meestal in een grote schaal, maar het kan ook anders. Makkelijke tiramisu in een glas bijvoorbeeld. Zoals deze tiramisu trifle met advocaat, zoals bij de Paasdagen advocaat en chocolade eitjes niet mogen ontbreken, mogen bij tiramisu koffie en mascarpone niet ontbreken. Deze gaan dan ook allemaal in deze trifle. Voor een beetje frissigheid wisselen we af met abrikozenspread en zo creëer je een frisse trifle voor de Paasdagen. De koffie moet wel koud zijn en zet dan ook vooraf al vast twee lekkere kopjes krachtige koffie met bijvoorbeeld duurzame koffiebonen. Of je de koffie nu drinkt of voor een dessert gebruikt je wilt toch altijd kwaliteit koffie gebruiken. Na het zetten en afkoelen van de koffie kun je de trifle binnen 10 minuten bereiden en zelfs vooruit klaar zetten in de koelkast. Fijn wanneer je met gezelschap van een Paasbrunch of Paaslunch wilt genieten.

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Tiramisu trifle met advocaat en abrikozen - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Frisse tiramisu trifle met advocaat voor 4 glazen

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels advocaat
  • 4 eetlepels abrikozenspread
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 4 plakken cake
  • 4 chocolade eitjes
  • 2 kopjes koffie afgekoeld

Tips voor de bereiding van de tiramisu trifle met abrikozen en advocaat

Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 4 mooie glazen, mengschaal, staafmixer, garde, lepel, theelepel, 2 schalen

Tiramisu trifle met advocaat en abrikozen - Foodblog Foodinista
Tiramisu trifle met advocaat en abrikozen - Foodblog Foodinista

Recept Tiramisu trifle met advocaat

Zet de koffie en laat deze afkoelen. Gebruik voor het maken van de tiramisu trifle kwaliteitskoffie met een volle smaak, zodat je in de trifle een mooi bittertje krijgt van de koffie, zoet zuur van de abrikozen, zacht romig van de mascarone en een zoete bittere afdronk van de afdronk. Gebruik voor de koffie bijvoorbeeld duurzame koffiecups of duurzame koffiebonen. Niet alleen voor de smaak, maar ook de kwaliteit van productie van de koffie is belangrijk, de behandeling van de koffieboeren en bij koffiecups is bijvoorbeeld ook het recyclen van de koffiecups even goed van belang.

Advocaat room maken

Klop in een schaal de slagroom stijf met één eetlepel suiker. Klop in de andere schaal de mascarpone los. Pak een derde schaal en verdeel in twee schalen gemengd met elkaar even veel slagroom als mascarpone. In één schaal meng je door de mascaropne met slagroom 2 eetlepels advocaat.

Tiramisu trifle maken met advocaat en abrikozen

Start met een laagje cake. Snijd de plakken cake in kleine vierkante blokjes. Dip de cake in de koffie, zoals de lange vingers bij tiramisu. Verdeel de cake over de bodem van de glazen. De helft van de cake is nu op. Verdeel een theelepel abrikozen. De helft van de advocaat room en de helft van de frisse room. Herhaal dit nog een keer en laat en bewaar een aantal blokjes cake voor de garnering. Top de tiramisu trifle af met de cacaopoeder, cake in koffie, frisse abrikozen, en drizzle advocaat over de toetjes. Alles laatste snijd je een paaseitjes door de helft en zet je deze op het toetje.

De tiramisu trifle is natuurijk extra lekker met een kopje espresso erbij.

Tiramisu trifle met advocaat en abrikozen - Foodblog Foodinista

Recepten voor Pasen van Foodinista?

Meer leuke recepten voor Pasen? Kijk dan hier verder.


Geen reactie's

Geef een reactie