08 mei Surinaamse eiersalade
Eiersalade is altijd lekker en je kunt met eiersalade goed goed variëren. Zoals bijvoorbeeld een eiersalade met asperges of een frisse eiersalade met augurkjes. Deze keer variëer ik met een eiersalade salade die je kent. Het recept voor Surinaamse eiersalade. Geen kant-en-klaar pakje. Surinaamse eiersalade maak je makkelijk zelf.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor Surinaamse eiersalade
- 5 hardgekookte eieren
- 1 ui
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sambal
- handje verse bieslook
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de Surinaamse eiersalade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, eiersnijder, mes, snijplank, schaaltje
Varieer met eiersalade recepten en maak het eiersalade recept eiersalade met truffel
Recept voor Surinaamse eiersalade
Eieren koken
Kook de eieren hard. En laat deze na het koken in de vriezer snel schrikken en afkoelen, wanneer je de eiersalade direct wilt maken en eten.
Basis maken voor Surinaamse eiersalade
Meng de mayonaise met de sambal. Daar kan naar smaak ook een snufje peper en zout bij. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn en meng deze door de mix van de eiersalade. Snijd de eieren fijn met een mesje of makkelijk met de eiersnijder. Snijd dan de eieren horizontaal en verticaal. Meng de eieren met de basis voor de Surinaamse eiersalade.
TIP!
Eet de eiersalade bijvoorbeeld graag lichte Matzes. Maak de salade af met extra bieslook voor een vrolijk kleurtje.
Meer variëren met eiersalade?
Is eiersalade ook één van jouw favoriete salades? Bekijk dan ook deze recepten voor eiersalade eens:
- Een frisse eiersalade voor ieder moment van de dag.
- Voor bij de barbecue of maaltijd een grovere eiersalade maak je er snel bij.
- Maak direct wraps voor de lunch met een eiersalade met spekjes
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's