
08 mei Surinaamse eiersalade
Eiersalade is bij mij zeker geen standaard Paasrecept, als hoort het er natuurlijk wel bij. Maar eiersalade vind ik eigenlijk altijd wel lekker en je kunt met eiersalade ook heel goed variëren. Zoals bijvoorbeeld een eiersalade met asperges of een frisse eiersalade met augurkjes. Deze keer variëer ik met een eiersalade die we wellicht allemaal wel kennen; De Surinaamse eiersalade. Alleen niet en pakje, maar gewoon en lekker vers zelf gemaakt.
Ingrediënten voor Surinaamse eiersalade
5 hardgekookte eieren
1 ui
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel sambal
handje verse bieslook
snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de Surinaamse eiersalade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, eiersnijder, mes, snijplank, schaaltje
Varieer met eiersalade en maak ook een keer eiersalade met truffel
Recept voor Surinaamse eiersalade
Kook de eieren hard. En laat deze na het koken in de vriezer, wanneer je de eiersalade direct wilt maken en eten. De eieren schrikken goed en koelen snel af. Meng ondertussen de mayonaise met de sambal. Daar kan naar smaak ook een snufje peper en zout bij. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn en meng deze door de mix van de eiersalade. Snijd de eieren fijn met een mesje of makkelijk met de eiersnijder. Snijd dan de eieren horizontaal en vertical. Meng de eieren vervolgens met de basis voor de Surinaamse eiersalade. Eet ik de eiersalade bevoorbeeld graag op lichte Matzes. Maak de salade extra af met bieslook voor een vrolijk kleurtje.
Meer variëren met eiersalade?
Is eiersalade ook één van jouw favoriete salades? Bekijk dan ook deze recepten voor eiersalade eens:
– Een frisse eiersalade voor ieder moment van de dag.
– Voor bij de barbecue of maaltijd een grovere eiersalade maak je er snel bij.
– Maak direct wraps voor de lunch met een eiersalade met spekjes
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's