30 mrt Salade met gegrilde groene asperges en oude kaas
We kunnen wel weer eens een gezonde en lichtere maaltijd gebruiken. De zon schijnt en zelf krijg ik dan altijd meer trek in salades. Asperge recepten zijn perfect. De groene asperges kun je perfect grillen en bij deze salade geven de groente asperges een heerlijke gegrilde smaak en crunch. Ook combineren de groene asperges perfecte met de zoute smaak van de oude kaas. Met daarbij een honingmosterd dressing en de salade is eigenlijk al bijna klaar. Zo simpel en snel kan een complete maaltijd op tafel staan. Ook salades kunnen tenslotte goed vullen en een complete maaltijd zijn. Deze salade vind ik alleen ook nog een frisse tip voor de Paasbrunch of Paaslunch. Kies zelf maar een geschikt moment uit, maar ik deel sowieso het recept met je voor de salade met gegrilde groene asperges en oude kaas.
Meer salades? Lees hier het artikel met 5 Frisse lente salade recepten.
Recept salade met gegrilde groene asperges en oude kaas voor 2 personen
Ingrediënten voor de salade
- 250 gram groene asperges
- 4 eieren
- 100 gram oude gerijpte kaas
- 150 gram gemengde salade
- handje verse peterselie, bieslook en dille
- 1 bosui
- snufje zeezout
- 1 eetlepel olijfolie
Ingrediënten voor de honing mosterd dressing
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel olijfolie
- snufje peper en zout
- 1 theelepel witte wijn azijn
- 1 theelepel honing
- eetlepel mosterd
Tips voor de bereiding van de salade met gegrilde groene asperges en oude kaas
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, grillpan, snijplank, barbecuetang, schaal, maatbeker
Recept salade met gegrilde asperges en oude kaas
Start met het koken van de eieren. Kook de eieren naar smaak; half zacht of hard.
Asperges grillen
Verhit de olijfolie in de grillpan. Snijd de kontjes van de groen asperges en spoel de groene asperges even schoon. De asperges mogen in de grillpan. Strooi er zeezout overheen. Draai de groene asperges af en toe om en om. In ongeveer 15 minuten zijn de asperges mooi gegrild.
Dressing maken
Klop een maatbeker of schaaltje de ingrediënten tot een gladde dressing en zet de dressing apart in de koelkast. Zo simpel is het.
Salade maken
De salade mag in een schaal. Meng de verse kruiden; bieslook, dille en peterselie door de salade. Snijd de bosui fijn en meng ook deze door de salade. Snijd de oude kaas in kleine brokkelige stukjes en verdeel het grootste deel door de salade. Bewaar een klein beetje voor de garnering. Breng de salade op smaak met twee eetlepels van de dressing. Verdeel de helft van de salade over een mooie schaal. Snijd de eieren door de helft en verdeel deze over de salade. Doe dit ook met de helft van de asperges. De tweede helft van de salade kan verdeeld worden en maak de salade af met de laatste eieren en asperges. Verdeel vervolgens de laatste oude kaas over de salade. Eet smakelijk!
Meer saladerecepten van Foodblog Foodinista
Maak dan ook eens de salade met zalm en aardappeltjes, salade met ham en meloen, salade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een ander saladerecept op tafel zetten.
Ook een leuke tip! Lees hier de blog met 5 Frisse lente salade recepten.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's