Chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling - Paasrecept van Foodblog Foodinista

Chocolade croissantjes met Paaseitjesvulling – Paasontbijt recept

Deel deze post

Bij Pasen mag een heerlijk Paasontbijt niet ontbreken. Tegenwoordig mag het allemaal wel iets uitgebreider dan alleen een eitje bij het ontbijt. Ook de croissantjes kunnen echte verwennerij zijn. Rol ze lekker zelf. Dat is natuurlijk al heel erg leuk en lekker. Maar laten we er voor het Paasontbijt een schepje bovenop doen. We maken lekker chocolade croissantjes en het is ontzettend simpel, maar wel heel erg lekker! De chocolade croissantjes met paaseitjesvulling zijn het echte croissantjes recept voor de Paasdagen. En zo maak je ze. Dit recept is ook heel leuk om te maken met de kinderen en natuurlijk gaan ze er van smullen.

Chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling - Paasrecept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten chocolade croissantjes met Paaseitjesvulling 8 stuks

1 blik Danerolles croissants extra large
4 eetlepels Nutella
20 Paaseitjes met praliné vulling of een vulling naar voorkeur
1 ei

Tips voor de bereiding van de chocolade croissantjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: bakpapier, lepel, vleeshamer, ziplock, garde, schaaltje, bakkwast, goed mes

Chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling - Paasrecept van Foodblog Foodinista
Chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling - Paasrecept van Foodblog Foodinista

Recept voor Pasen – chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling

Croissantjes vullen

Maak het blik in het geheel open en rol het croissantdeeg in het geheel uit op het bakpapier op de bakplaat. We maken deze keer niet de klassieke croissant, maar we maken croissantrolletjes. Smeer het croissantdeeg in met de Nutella. Doe de paseitjes in de ziplock en sla deze stuk met de vleeshamer. Heb je een hakmolen druk dan 3x op puls en hak ze zo kleiner. Verdeel de Paaseitjes over het croissantdeeg. Je merkt na het bakken echt verschil met de Nutella, want ondanks dat de chocolade smelt proef je een heerlijke crunch bij het eten van de eitjes. Smullen!

De chocoladecroissantjes maken

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Kluts een ei. Rol het deeg in het geheel op. Je doe dit in drie stappen. Ondertussen smeer je het deeg in met het ei, zodat het deeg goed bakt en glimmend kan worden. Je maakt uiteindelijk een lange rol. Snijd de rol in 8 croissants. Verdeel de croissants over de bakplaat, zodat de chocolade croissants de ruimte hebben om te bakken, want deze worden groter. Smeer de croissants met het ei. Plaats de croissants in de oven voor 20 minuten.

Laat de croissants vervolgens buiten de oven afkoelen op de bakplaat. Daarna is het tijd voor Paasontbijt! Eet smakelijk!

Recepten voor Pasen van Foodinista?

Dit recept is misschien ook iets voor jou? Maak een lekkere en snelle tiramisu voor Pasen met advocaat!

Meer leuke recepten voor Pasen? Kijk dan hier verder.

Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

1Reactie
  • Lisette
    Geplaatst op 17:16h, 22 maart

    O yummy dit ziet er echt heerlijk uit :)

Geef een reactie