
25 sep Herfst Borrelplank – Gepersonaliseerde borrelplank voor sfeervolle herfstdagen
We hebben een herfst borrelplank samengesteld. Deze is samengesteld op een gepersonaliseerde borrelplank voor extra sfeer. Dus voor de gezinsmomenten, waarbij wij gezellig borrelen hebben wij onze eigen persoonlijke borrelplank. Voor de gure dagen hebben we een herfst borrelplank gemaakt. Met de smaken van truffel, walnoten, vijgen recept en kaneel. Herfstsmaken die een herfst borrelplank vullen.
Borrelplanken van Foodinista
Diverse thema’s kun je al vinden, zoals een Duitse borrelplank, Italiaanse borrelplank en vis borrelplank, maar werken met de seizoenen is natuurlijk ook wel heel toepasselijk. En wat gaat er dan zoal op een Herfst borrelplank? Kijk mee en je wilt deze herfst borrelplank zelf ook samenstellen en zo’n gepersonaliseerde borrelplank maakt het borrelmoment nog knusser.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Samenstellen Herfst Borrelplank
Wat gaat er op een Herfst Borrelplank? Voor de Herfst borrelplank hebben we de volgende heerlijkheden verzameld die de Herfst borrelplank compleet maken en zijn we natuurlijk zelf ook de keuken in gedoken. Je kunt eigenlijk eindeloos variëren. Op de herfst borrelplank komen ingrediënten als truffel, pompoen, vijgen en walnoot voor. Dit zijn de smaakmakers van de herfst borrelplank.
TIP! Een mooi dessert maken met vijgen? Bekijk het dessert voor de tiramisu met vijgen en bramen.
Borrelplank
Voor het samenstellen van een herfst borrelplank begin je natuurlijk bij de borrelplank zelf. Alles moet passen en mooi gepresenteerd worden. Ik ben zelf heel blij met onze nieuwe borrelplank. Een gepersonaliseerde borrelplank met persoonlijke tekst! Doordat je je eigen tekst kunt laten graveren, is het een ideaal persoonlijk cadeau om aan iemand te geven. Maar ik vind het vooral belangrijk dat de borrelplank ruim genoeg is, zo is dit een borrelplank van 20×50 cm.
Tips voor de bereiding
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten + de cake bakken 60 minuten
Bereiden van de borrelplank – Alles klaarzetten in de keuken
- snijplank
- mes
- borrelplank
- vork
- mes
- bordjes
- lepeltjes
- kaasmesjes
Borrelhapjes op de Herfst borrelplank
- 1 bakje Pompoenhummus of je kunt ook kiezen voor zoete aardappel hummus, waarvoor je het recept hier gaat vinden.
- Toastjes met tuinkruiden
- Stukje kaas met Ras el Hanout, verse van de kaasboer
- Bakje vijgen chutney
- Stukje kaas met truffel, verse van de kaasboer
- Truffel salami met parmezaan, zoals deze
- Schaaltje gezouten caramel
- Plakjes hartige cake met vijgen, walnoten en geitenkaas, waarvoor je het recept hier gaat vinden.



Herfst borrelplank presenteren
Het grootste werk is de hartige cake met vijgen, walnoten en geitenkaas bakken. Wanneer deze is gebakken dan kun je de herfstborrelplank vlot samenstellen. Snijd een aantal plakken van de hartige cake af. De hartige cake combineert heerlijk met gezouten karamel en vijgenchutney. Presenteer deze in schaaltjes op de borrelplank.
Herfst hummus
In een een ander schaaltje presenteer je herfst hummus, zoals pompoen hummus of zoete aardappel hummus. De hummus maak je af met een beetje olijfolie en verse kruiden, zoals tijm of peterselie. Op de plank verdeel je toastjes met tuinkruiden om mee te dippen in de hummus.
Kaas passend bij de herfst
Snijd voor op de plank een stukje truffelkaas en ras el hanout kaas deze eet je uit het vuistje. De ras el hanout kaas combineert ook heel goed met een beetje vijgen chutney. Pittig met zoet. Maak de borrelplank af met de truffelsalami. Dan is het alleen nog maar genieten!
Borrelplanken tips
Wil je op de blog meer borrelplanken en kaasplanken tips zien? Laat het mij dan weten! Ik ben er dol op jij ook, maar kun je wel inspiratie gebruiken dan inspireer ik je graag verder! Wil je een gezonde borrelplank maken? Maak dan eens het borrelbord met hummus!
Meer favoriete musthaves en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's