Zoete aardappel hummus

Deel deze post

Snackte we in het begin met een standaard hummus, bij mij ook nog steeds favoriet en ik smeer het regelmatig op een cracker of rijstwafel, maar tegenwoordig is er veel meer keuze. Natuurlijk kun je de hummus variaties ook gewoon zelf maken en eigenlijk doe je dat gewoon even snel als naar de supermarkt lopen en zo’n bakje halen. Zo maakte ik een zoete aardappel hummus. Met eigenlijk nog meer vitamines en zoet van smaak. Lekker voor op de borrelplank, een broodje, cracker of op een gezonde sandwich. De zoete aardappel hummus maak je snel zo.

Zoete aardappel hummus recept foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de zoete aardappel hummus

blik kikkererwten van 400 gram
1 eetlepel tahine (sesampasta)
grote zoete aardappel of 2 kleintjes
1 limoen
1 knoflookteen
stukje gember
1 eetlepel gerookte zoete paprikapoeder
snufje peper en zout
2 eetlepels olijfolie en 1 voor de garnering
koriander voor de garnering (naar smaak)

Tips voor de bereiding van de zoete aardappel hummus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: dunschiller, pan, snijplank, mesje, staafmixer, mengschaal, knoflookpers.

Heb je de hummus borrelplank al gezien? Deze combineert ook goed met de Zoete aardappel hummus!

Superfoods, supplementen en natuurvoeding

Recept voor de zoete aardappel hummus

Start met het koken van het water voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken. Kook de zoete aardappels zacht met een snufje zout. Bereid ondertussen de hummus voor.

Giet de kikkererwten af en doe de kikkererwten en in de mengbak. Knijp een halve limoen uit en knijp de knoflookteen uit. Doe de gember, paprikapoeder, olijfolie peper, zout en tahine erbij. Pureer de hummus fijn met de staafmixer.

Giet de zoete aardappels af en meng ook deze door de hummus en pureer alles nogmaals fijn met de staafmixer. Eet de zoete aardappel hummus bijvoorbeeld met komkommer, crackertjes of op een rijstwafel. Is de hummus nog een beetje droog doe er dan nog extra olijfolie bij en een schijfje limoen.

Meer dipjes maken? Maak dan ook eens de verse groene pesto, rode pesto of pistache pesto zelf. Sneller en verser maak je ook je eigen pesto zelf.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie