Herfst Tiramisu met vijgen en bramen - Foodblog Foodinista

Herfst Tiramisu met vijgen en bramen

Deel deze post

Daar is er weer één! Een tiramisu variant die je wilt maken. Ik zag vijgen en bramen en ik dacht daar wilt ik een toetje mee maken of een lekker en makkelijk recept voor bij de koffie. Toen dacht ik kan ik daar een tiramisu variant mee maken? Maar natuurlijk! Deze herfst tiramisu met vijgen en bramen en nog een aantal smaakmakers voor een prachtig geheel! Bij tiramisu likken we onze vingers af, en ik bedoel eigenlijk vooral de grote lepel waarom gevochten wordt – letterlijk – en deze keer was het ook weer zo ver. Dus dat dit recept een aanrader is, zeker weten!

Is het het eerste tiramisu recept op de foodblog? Nee zeker niet! Je kunt nog veel meer tiramisu recepten vinden. Kidsproof, klassiekers en in feestdagen thema. Zo maakte ik bijvoorbeeld voor de Kerstdagen een een tiramisu met speculaas, stoofpeertjes en amaretto en een speciale Sinterklaas tiramisu met taaitaai. Deze tiramisu recepten hebben iets gemeen: Nederlandse smaakmakers. De Nederlandse ingrediënten zorgen natuurlijk voor leuke en lekkere variaties. Nog zo’n Nederlands tiramisu is de bokkenpootjes tiramisu. Wanneer we naar kidsproof tiramisu recepten ideeën kijken dan zijn de Oreo tiramisu en M&Ms tiramisu ook echte feestjes.

Maar zal ik dan nu het recept voor deze herfst tiramisu met vijgen en bramen maar met je delen?

Herfst Tiramisu met vijgen en bramen - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Herfst tiramisu met vijgen en bramen voor 10 personen

 • 1 bak mascarpone 500 gram
 • 1 eierdooier
 • 250 ml slagroom
 • 3 kopjes koffie (caffeïne vrij)
 • 20 ml amaretto, alcohol vrij kan ook met amaretto siroop
 • 200 gram lange vingers
 • 2 eetlepels hazelnootpasta, zoals Nutella
 • klein stukje pure chocolade
 • 1 eetlepel suiker
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1 theelepel honing
 • 2 vijgen
 • 250 gram bramen

Ook lekker! Is de tiramisu alleen voor volwassenen? Dan geeft amaretto een extra diepe smaak aan deze tiramisu. Schenk deze ook bij de koffie.

Tips voor het bereiden van de herfst tiramisu met vijgen en bramen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 15 bij 20, garde, lepel, handrasp, theelepel, pannenlikker, schaal, staafmixer

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Herfst Tiramisu met vijgen en bramen - Foodblog Foodinista

Recept herfst tiramisu met vijgen en bramen

Zelf tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de herfst tiramisu is klaar voor je het weet. Als eerste zet ik altijd al wel de ingrediënten klaar, zodat ik direct kan door werken.

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen. Voor de kinderen gebruik ik caffeïne vrije koffie er schep ik er een lepel suiker in. Wanneer de koffie is afgekoeld de schep je de Amaretto of Amandel siroop in de koffie.

Tiramisu room kloppen met chocolade en M&Ms

Klop in een schaal de slagroom luchtig. Schep de mascarpone, kaneel en Nutella bij de slagroom en klop deze met een garde luchtig en los. De room moet één geheel worden. Meng door de room één eetlepel suiker en één eierdooier. Blijf nog even klopen met de garde, zo lang alles goed verdeeld en luchtig is.

Bodem maken voor de herfst tiramisu

Sop de lang vingers in de koffie, niet te nat, en plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Bewaar de koffie nog, want je gaat nog een laag bedekken. Schep de helft van de luchtigen mascarpone over de lange vingers. Bedek de mascarpone met de helft van de bramen. Bedek de mascarpone met de lange vingers, haal de lange vingers door de koffie, en daarna nog een keer met de laatste mascarpone. Rasp de chocolade over de mascarpone. Snijd de vijgen in 8 stukken. Verdeel de vijgen en de bramen over de tiramisu. Plaats de herfst tiramisu in de koelkast voor minimaal 2,5 uur, maar het liefst ongeveer 6 uur. Dan kan de tiramisu zacht worden en één geheel. Dit is echt het lekkerste!

Herfst Tiramisu met vijgen en bramen - Foodblog Foodinista

Tiramisu serveren en de finishing touche

Wanneer je de tiramisu gaat op dienen dan maak je de herfst tiramisu af. Daarvoor heb je de honing nodig. Het makkelijkste is een knijpfles honing. Dan kun je honing in slierten over de tiramisu spuiten. Heb je dit niet dan pak je een vork en en druppel je de honing over de tiramisu. Dit geeft een mooie smaak voor de vijgen en een mooie glans. Vervolgens: Eet smakelijk!

Feestje? Vergeet dan niet om je Tiramisu te versieren!

Tiramisu recepten van Foodinista?

Maak dan ook eens deze pistache tiramisu met peer.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie