Gevarieerd en makkelijk weekmenu week 18 foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 18

Deel deze post

Ja de zomer komt weer naar lente en dat al in de eerste echte meiweek. Dat wordt genieten en vraagt om lenterecepten en zomerrecepten voor de aankomende week in het gevarieerd en makkelijk weekmenu. Couscoussalades, smeerseltje voor bij de borrel, zomers ontbijt en natuurlijk asperges. Wat zijn jouw favoriete zomer en lenterecepten? Natuurlijk kunnen we de barbecue ook niet vergeten, want ook die mag deze week wel weer aan!

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 18

Maandag – Broccolisoep met mascarpone

Romige broccolisoep snel recept foodblog Foodinista

De week starten we weer gezond met een soepje. Veel vitamines en even het weekend laten zakken. Heel erg fijn is natuurlijk ook dat een groentesoep na de eerste werkdag van de week snel op tafel staat. Deze week is de romige broccolisoep met mascarpone mijn aanrader.

Dinsdag – Aspergeragout met zalm

ragout met asperges en zalm recept

Ragout, daar ben ik zelf dol op! En je kunt er ook zalig mee variëren. Op de blog kun je dan ook diverse ragoutrecepten vinden, maar dit is een echte favoriete de aspergeragout met zalm. En tip, maak een lekkere grote pan en geniet er later in de week nog een keer van of vries de aspergeragout in. Lekker in een bladerdeegcupje, maar ook met rijst of aardappeltjes. Maak er bij de rijst en of aardappeltjes nog wel een frisse salade bij.

Woensdag – Couscous met chorizo en geitenkaas

Couscous salade van foodblog Foodinista

Als er een complete maaltijd is die je snel op tafel kunt zetten dan is het wel couscous. En couscous kun je natuurlijk combineren met je eigen favoriete smaken. Zoals deze couscous met pittige chorizo en geitenkaas. Natuurlijk komt daar ook groente bij en voor de beste smaakmakers verse kruiden.

Donderdag – Aardbeiensmoothie met kokoswater

Aardbeien kokoswater smoothie foodblog foodinista

Begin de dag fris en gezond met een aardbeiensmoothie met kokoswater. Dat is dorstverlessend! En voor het diner? Leftovers met aspergeragout met zalm.

Vrijdag – ricotta dip met dadels

ricotta dip

Tijd voor de vrijdagmiddagborrel en het afsluiten van de week! Ook kun je de ricotta dip met dadels heel goed eten op een sandwich wanneer je naar het werk gaat of met crackers. Doe er dan nog een beetje rucola bij met tomaatjes.

Zaterdag – Witlofschuitjes inspiratie

Witlofschuitjes inspiratie recepten met kaas variaties van Foodblog Foodinista

Borrelen! Maar een beetje gezond borrelen, wat past bij de lente en zomer. Kijk dan eens naar de inspiratierecepten voor deze witlofschuitjes met veel minder koolhydraten dan gewoon ’toast’.

Springrolls met garnalen

Verse loempiaatjes met garnalen en hoisin dip recept Foodblog Foodinista

Een zonnige zondag en heb je even tijd om de keuken in te gaan? Maak dan deze zomerse springrolls met garnalen. Fris genieten! En rol gewoon nog even door dan heb je alvast een heerlijke lunch voor de maandag.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie