Verse loempiaatjes met garnalen en hoisin dip recept Foodblog Foodinista

Verse loempiaatjes met garnalen

Deel deze post

Simpel mager en niet onbelangrijk lekker! Deze verse loempiaatjes! Heerlijk om te snacken, maar ook voor de lunch of als klein diner. Naast simpel, mager en lekker zijn ze ook nog gezond. Je kunt ze met veel diverse ingrediënten vullen, maar deze verse loempiaatjes met garnalen is één van mijn favorieten. De verse loempiaatjes moeten wel gedipt worden in een sausje natuurlijk. Doordat je de loempiaatjes met veel verschillende ingrediënten kunt maken is het ook best budgetfood, want met restjes in de keuken kun je heel ver komen om je koelkast met diverse groente en restjes vlees of vis leeg te maken. De garnalen gaan namelijk heel goed samen met een iets zoutere dipsaus met hoisin. Wij eten ze altijd zo snel mogelijk, zodat het rijstpapier nog lauw is en de noedels nog warm. Dat maakt het ook heerlijk om dit licht gerechtje in de winter te eten. Zo na de feestdagen niet verkeerd om even iets licht verteerbaar te maken, maar natuurlijk wel lekker te blijven eten!

Ingrediënten rijstpapier loempiaatjes met garnalen voor 4 personen

12 vellen rijstpapier
2 wortels
halve komkommer
100 gram kleine garnalen
200 gram dunne noedels
3 bosuitjes
2 liter gekookt water

Ingrediënten voor de dipsaus

2 eetlepels hoisinsaus
1 limoen

1 knoflookteen
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel hoisinsaus

Tips voor de bereiding van de verse garnalenloempiaatjes

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, bord, lepel

Recept voor de hoisin dipsaus

Start met het maken van de dipsaus dan staat deze sowieso klaar. Meng de hoisinsaus, sojasaus en vissaus door elkaar. Deze is nu nog best dik. Snij de limoen in twee delen en knijp deze uit. Rasp om het zuurder te maken een snufje van de shil door de dip. Een klein snufje maakt een groot verschil! Pers vervolgens de knoflookteen uit. Meng deze er doorheen en zet de dipsaus apart in de koelkast.

Recept voor de verse loempiaatjes met garnalen

Start met het koken van 2 liter water in de waterkoker, deze ga je gebruiken voor het weken van de loempiavellen en voor het snel koken van de noedels of mihoen.
Snij ondertussen de komkommer fijn in dunne strookjes van 1 cm breed, 0,5 cm breed en 8 cm lang.
Maak de wortels schoon, snij de uiteinden eraf, schil de buitenkanten eraf en rasp de wortel fijn eventueel kan dit ook in een keukenmachine.
Maak de bosuitjes schoon en snij deze ook fijn meng deze door de wortel heen.
Ondertussen is het watergekookt kook de noedels in circa 2 minuten gaar en giet deze af. Zet deze klaar voor het rollen.
Giet het andere water in een ruime kom waar de vellen goed in kunnen weken.

Het starten van het rollen van de loempiaatjes kan beginnen!
Week een vel aan alle kanten goed in het hete water deze wordt van zelf zachter en oprolbaar. Leg het vel op een gladde ondergrond, zoals een plastic snijplank.
Leg de komkommer, noedels, wortel en garnalen op het vel.

Het rollen van de loempia
Het rollen van de loempia

Vouw de boven en de onderkant strak naar binnen en rol de loempia vervolgens van rechts naar links op.
Herhaal dit vervolgens, totdat ze allemaal klaar zijn. Doordat het vel vochtig is plakken ze vanzelf dicht. Hoe vaker je het herhaalt, hoe makkelijk het gaat. Nu nog smullen van de verse loempiaatjes en dippen!

Meer snelle lichte maaltijden maken? Wellicht zijn de volgende recept ideeën ook iets voor jou:

– Maak gevulde paprika’s met couscous en tonijn
– Grill heerlijke avocado’s met zalmmousse in de oven
– Maak een gevulde portobello voor het ontbijt

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Geen reactie's

Geef een reactie