Snelle broccolisoep met mascarpone recept foodblog Foodinista

Snelle broccolisoep met een beetje mascarpone

Deel deze post

Ook in de zomer is even snel een gezond soepje maken niet verkeerd. Tussen de barbecues en gezellige terrasavondjes door, weer even een lichte maaltijd. Helaas hebben we ook nog van die regendagen, waarop je, sorry ik, direct trek krijg in een maaltijd die dan ook bij een beetje druilerig weer hoort en daarvoor is een soepje altijd perfect. Door al die andere maaltijden en onregelmatigheden mag een vitaminebommetje er ook wel weer even bij, dan maak ik een soepje, zoals deze snelle broccolisoep. Wat ik nog had liggen een broccolistronk, eigenlijk heb ik geen idee hoe deze in de koelkast is gekomen, want ik koop eigenlijk nooit echt broccoli, maar het zal in een opwelling geweest zijn. Dus voor deze keer een snelle broccolisoep, want heel veel tijd gaan we er natuurlijk ook niet aan besteden het is perfect voor weer een smaakvol en gezond 20 minuten recept. Kortom van die recepten die na een lange dag binnen 20 minuten op tafel moeten staan, maar waarbij je toch wel een echte maaltijd eet.

Ingrediënten voor de snelle broccolisoep 2 grote kommen

  • 1 stronk broccoli
  • 400 ml water
  • 1 blokje groente bouillon
  • 1 teen knoflook
  • 2 handjes rucola
  • 1 eetlepel mascarpone

Tips voor de bereiding van de broccolisoep

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank – staafmixer – mes – spatel – waterkoker (sneller koken) – lepel

Recept snelle broccolisoep met romige mascarpone

Romige broccolisoep snel recept foodblog Foodinista

Kook in de waterkoker het water voor de broccolisoep. Snij ondertussen de broccoli in de kleine stronkjes. Als het water gekookt is verhit dan het water in de pan. En kook de broccoli met de knoflook en het bouillonblokje. Een snufje peper mag er ook bij voor een pittigere smaak.
Laat de broccolisoep 7 minuten koken, zodat de broccoli gaat wordt.
De verhitting mag nu uit.
De rucola mag bij de soep, samen met de mascarpone. Staafmix de soep tot een glad geheel en de broccolisoep is helemaal klaar! Eventueel garneer je de broccolisoep nog af met een beetje extra ruccola.

Meer inspiratie en soeprecepten? Wat dacht je van de volgende soeprecepten op de blog:
* Maak zelf een frisse courgettesoep met munt vol met vitamines.
* Varieer met tomatensoep, zoals met een pittige tomatensoep.
* Een favoriete soep in de herfst en winter die je zelf simpel maakt. Zo maak je een geroosterde pompoenpaprikasoep.

Meer recepten ontvangen en Foodblog Foodinista blijven volgen: Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's

Geef een reactie