08 jun Couscous met geitenkaas en chorizo
Couscous is een ideale koolhydraat en basis voor een maaltijd om mee te koken. Couscous kun je met veel producten en smaken combineren en de bereiding kan heel snel zijn. In je eigen keuken, maar ook als campingmaaltijd, want voor de bereiding van een couscoussalade heb je weinig nodig. Met deze salade van couscous met geitenkaas en chorizo ben je binnen 15 minuten klaar en heb je een gevarieerde en smaakvolle maaltijd op tafel staan. Dit recept voor couscous met geitenkaas en chorizo gebruik ik op verschillende manieren als bijgerecht met bijvoorbeeld een kip recept of voor bij een tajine. Ook eet ik de couscous met geitenkaas en chorizo als een salade en gewoon lekker als hoofdgerecht, want couscous is ook ideaal om voor te bereiden en om bijvoorbeeld mee te nemen voor de lunch in een luchtdichte bewaarschaal. Snel maken dit makkelijke couscous recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor couscous met geitenkaas en chorizo (hoofd 4 personen / bijgerecht 8 personen)
- 250 gram couscous
- 150 gram uitgelekte kikkererwten
- 8 stuks petit chevre geitenkaasjes
- 100 gram chorizo
- 1 wortel
- 4 bosuitjes
- handje peterselie
- snufje kaneel
- handje munt
- kopje rozijnen
Tips voor de bereiding van de couscous met geitenkaas en chorizo
Tijd: 30 minuten
Moeilijkheid 1-5: 1
Benodigdheden: Scherpe messen, twee kleine pannen voor couscous en kikkererwten, snijplank, grote serveerschaal, mengschaal
TIP! NOG EEN COUSCOUS RECEPT MAKEN? BEKIJK HET RECEPT VOOR COUSCOUS MET MERGUEZ WORSTJES
Couscous met geitenkaas en chorizo recept
Couscous bereiden
Start met koken van de couscous, zoals op de verpakking en kook de kikkererwten.
Ingrediënten voor de couscous salade bereiden
Het grote snijwerk kan nu beginnen. Snijd de chorizo in plakjes en vervolgens alle plakjes in 8 kleine stukjes doe het zelfde met de wortel. De ingrediënten mogen in de schaal. De kikkererwten zijn ondertussen gekookt en deze mogen erbij. De bosui kan fijngehakt worden samen met de peterselie en munt. Meng de kruiden door de ingrediënten in de schaal. Nu nog de zoete smaak van de rozijnen erbij en het wordt al een mooie smaaksensatie!
Couscous salade met chorizo en geitenkaas maken
Je bent nu wel even bezig dus couscous is goed droog en deze kan gemengd worden met alle ingrediënten. Kruimel de geitenkaas over de salade heen met eventueel nog een beetje munt en peterselie en klaar is de couscous met geitenkaas en chorizo!
TIP! VUL OOK EENS PAPRIKA’S MET DE COUSCOUS SALADE EN SCHUIF DEZE EVEN IN DE OVEN ALS EEN OVENSCHOTEL
Meer couscousrecepten maken? Laat je dan inspireren door de volgende couscousrecepten:
- Maak gevulde puntpaprika’s met couscous
- Een zoete stoofschotel met zoete couscous
- Voor de lunch een snelle gevulde paprika met couscous en tonijn
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's