Couscous met geitenkaas en chorizo recept foodblog Foodinista

Couscous met geitenkaas en chorizo

Deel deze post

Voor zo veel momenten vind ik couscous echt ideaal, sowieso voor als ik een snel een hele lekkere maaltijd op tafel wil zetten en dat is uiteindelijk, natuurlijk wel waar het om draait! Couscous is gewoon heel leuk om mee te koken, want je kunt het met ontzettend veel fijne producten en smaken combineren, natuurlijk niet met alles, want de combinatie moet wel heel goed blijven smaken, maar dat is gelukt! Met deze salade van couscous met geitenkaas en chorizo zet je echt een mooi geheel op tafel om van te smullen. Een ander voordeel het feestelijke recept voor de couscous met geitenkaas en chorizo is ook nog best wel simpel om te maken en ook nog leuk, omdat je met allemaal lekkere ingrediënten bezig bent om er één groot feestelijk geheel van te maken. Dit recept voor couscous met geitenkaas en chorizo gebruik ik op verschillende manieren als bijgerecht met bijvoorbeeld kippenpootjes of voor bij een tajine. Ook eet ik de couscuos met geitenkaas en chorizo als een salade en gewoon lekker als hoofdgerecht, want couscous is ook ideaal om voor te bereiden en om bijvoorbeeld mee te nemen voor de lunch. Snel maken dus die hap.

Couscous salade van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor couscous met geitenkaas en chorizo (hoofd 4 personen / bijgerecht 8 personen)

250 gram couscous
150 gram uitgelekte kikkererwten
8 stuks petit chevre geitenkaasjes
100 gram chorizo (harde worst)
1 wortel
4 bosuitjes
handje peterselie
handje munt
kopje rozijnen

Tips voor de bereiding van de couscous met geitenkaas en chorizo

Tijd: 30 minuten
Moeilijkheid 1-5: 1
Benodigdheden: Scherpe messen, twee kleine pannen voor couscous en kikkererwten, snijplank, grote serveerschaal, mengschaal

Cous Cous recept foodblog Foodinista chorizo geitenkaas kikkererwten verse kruiden

Couscous met geitenkaas en chorizo recept

Start met koken van de couscous, zoals op de verpakking en kook ook de kikkererwten kook.
Het grote snijwerk kan nu beginnen. Snij de chorizo in plakjes en vervolgens alle plakjes in 8 kleine stukjes doe het zelfde met de wortel. Het mag alvast in de schaal. De kikkererwten zijn ondertussen ook gekookt en deze mogen erbij. De bosui kan fijngehakt worden samen met de peterselie en munt. Meng de kruiden door het mengsel in de schaal. Nu nog de zoete smaak van de rozijnen erbij en het wordt al een mooie smaaksensatie!

Je bent nu wel even bezig dus couscous is goed droog en deze kan gemengd worden met alle ingrediënten. Kruimel de geitenkaas over de salade heen met eventueel nog een beetje munt en peterselie en klaar is de couscous met geitenkaas en chorizo!

Meer couscousrecepten maken? Laat je dan inspireren door de volgende couscousrecepten:
– Maak gevulde puntpaprika’s met couscous
– Een zoete stoofschotel met zoete couscous
– Voor de lunch een snelle gevulde paprika met couscous en tonijn

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Je kunt ook regelmatig een nieuwsbrief ontvangen van Foodinista schrijf je dan in, in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie