ricotta dip

Zoete Ricotta dip

Deel deze post

Met dit heerlijke recept kun je iets anders met ricotta, smeer het gewoon op brood en het is superlekker! Heerlijk voor ontbijt of lunch, maar ook als smeerseltje voor party food deze zoete ricotta dip.

Een skinny dip recept voor een feestje of gewoon op brood deze dip. Makkelijk te maken en een beetje oosters. Zet hem erbij op de kaasplank bij voor een lekker smeerseltje en een beetje variatie op de kaasplank.

Dit ricotta recept is heel snel gemaakt, niet te vet, ricotta is tenslotte magerder dan de meeste kazen, heerlijk romig en door de extra toevoegingen ook nog eens gezond zoet! Maak je van je Italiaanse ricotta een heerlijk oosters smeerseltje voor op brood of toast.

Ingrediënten zoete ricotta dip

  • 5 eetlepels ricotta
  • 3 gedroogde vijgen
  • 8 blaadjes verse munt
  • 1 theelepel honing

Het maken van de zoete ricotta dip

De ricotta mag in een mooi presenteer bakje. Marmer de honing door de ricotta dip, zodat het een glad mengsel wordt.
Snij de vijgen in kleine stukjes en leg deze op het mengsel Doe het zelfde met de munt en verdeel deze er ook bovenop.

Klaar is je ricotta dip!

Serveer de ricotta dip in een schaaltje met brood, toast of crackers op een plank.

Zoete ricotta met vijgen

Meer tips voor op de kaasplank? Maak voor de afwisseling een gegrild warm kaasje.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie