Bolognaise stoofschotel recept rundvlees taglaitelle

Bolognaise stoofschotel van rundvlees

Deel deze post

Stoofschotels in de winter. Heerlijk en ik maak ze vaak dat kun je ook wel lezen bij foodblog Foodinista er staan diverse recepten van stoofschotel op. Graag maak ik ze in combinatie met pasta of in ieder geval met een Italiaanse invloed. Ook deze stoofschotel. Een bolognaise stoofschotel van rundvlees, die zo lang heeft gestoofd dat het draadjesvlees is geworden. Het klinkt veel werk, maar dat is het juist helemaal niet. Het is heel veel geduld. Het is geen eens heel veel snijwerk, want, doordat alles zo lang stooft, vallen de groentjes en het vlees van zelf uit elkaar en worden de de smaken van zelf opgenomen. Zo lekker! Om de bolognaise smaak heel lekker met pasta, maar natuurlijk ook met brood om te soppen, lichter met rijst of gewoon een aardappeltje.

Ingrediënten Bolognaise stoofschotel van stoofvlees voor 8 personen

500 gram runder stoofvlees (sucadelappen of ander zacht vlees)
2 speklapjes
2 wortels
2 uien
4 knoflooktenen
4 tomaten
350 ml rode wijn
350 ml water
1 eetlepel rozemarijn
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel vloeibare boter
1 eetlepel bloem
Stuk of 10 champignons

Tips voor de bereiding van de bolognaise stoofschotel

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en stoven in de oven 10 uur.
Benodigdheden: stoofpan, snijplank, mes, dunschiller, hakmolen, spatel, lepel

Tip: De stoofschotel gaat in de oven dus een grote oven, waar een pan in past

Recept Bolognaise stoofschotel

Nou heel erg simpel. Verwarm de oven alvast voor op 110 graden, de bolognaise stoofschotel gaat 10 uur stoven in de oven. Roer hem af en toe wel even door.

Verhit in de stoofpan de olijfolie en vloeibare boter. Snij ondertussen het rundvlees en speklapjes in grove stukken. Als de olijfolie en boter goed verhit is dan mag het vlees in de pan. Zorg dat het vlees snel aan alle kanten dichtschroeid en meng de bloem er doorheen. Deze zorgt dat saus later beter bindt.
Snij ondertussen de kontjes van de wortelen en maak de wortelen schoon met bijvoorbeeld een aspergeschiller. De wortelen mag je verder heel laten. Maak de uien ook schoon en snij deze in vier delen. Maak de knooflooktenen schoon en laat ze heel en snij de champignons in de plakjes. Deze groente mag in de pan. Snij de tomaten grof en ook deze mogen erbij.
Meng de rozemarijn kruiden erbij en een snufje peper en zout.
Giet de wijn en het water erbij. Alles staat nu goed onder het vocht.
De deksel mag op de pan.
Laat de stoofschotel stoven in de oven. Kijk iedere 90 minuten even naar de ovenschotel. En laat de bolognaise ovenschotel voor het indikken de laatste 90 minuten zonder deksel stoven.

Bolognaise stoofschotel met rundvlees recept

Meer stoofschotels kijk eens bij de aan tafel recepten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie