Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli - Foodblog Foodinista

Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli

Deel deze post

Wanneer de pan met stoofvlees in huis opstaat dan ruikt het altijd direct heerlijk! De geuren die uit de pan komen en de smaken die samen gaan. Daardoor maak ik het altijd zo graag. Het liefst een dag vooruit. Dan wordt het vlees extra mals en is de saus extra gebonden en komen de smaken extra goed samen. In de herfst is het één van de eerste recepten waar ik aan denk dan wil ik altijd weer nieuwe smaakcombinaties maken. Voor de feestdagen bijvoorbeeld een Sinterklaasstoofpotje met speculaas en deze keer aan een rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli een beetje herfst, lokaal bier en de Italiaanse smaken komen smaken! Robuust en de herfst in één gerecht. Hoe? Lees maar mee, want je hebt de tijd nodig.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli - Foodblog Foodinista
Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli - Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli voor 6 porties

  • 750 gram runderlappen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwam
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • 2 rode uien
  • 1 flesje De 3 Horne Dobbelaer (streekbier uit Kaatsheuvel), bij de lokale slijterij of wil je proeven neem contact met mij op!
  • 300 ml rundvleesbouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 bruine boterhammen
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes verse tijm
  • snuf peper en zout
  • klontje roomboter
  • geraspte Parmezaanse kaas

Voor erbij:

Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding het Rundvlees stoofpotje met paddenstoelen en speciaal bier

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 50 minuten en stoven minimaal 6 uur

Benodigdheden in de keuken

Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli - Foodblog Foodinista

Recept stoofpotje met rundvlees, paddenstoelen en bier

Stoofpotje voorbereiden

Snipper de uien. Verhit in de stoofpan de boter. Glaceer de uien. Snijd ondertussen het vlees in stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. Het vlees mag bij de uien in de pan. Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Braad het vlees rondom bruin.

Stoofvlees stoven in speciaalbier van de 3 Horne

Blus het stoofvlees af met de bouillon. Meng alles nog een keer goed door elkaar. Je ruikt de aroma’s. Blus het stoofvlees nogmaals af met het bier. De laurierblaadjes kunnen erbij evenals de tijm. Zet de verhitting laag, deksel op de pan en laat het stoofvlees vier uur sudderen.

Stoofvlees inbinden en op smaak brengen

Na vier uur smeer je het brood in met de mosterd. Het brood mag boven op het stoofvlees. Laat nog een uur sudderen. Het stoofvlees zal binden en krijgt meer smaak. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukken en plakjes. Bak deze in een klontje boter in een koekenpan voor tien minuten. Wanneer het vlees een uur is gestoofd dan mogen de paddenstoelen erbij. Laat dit nog 30 minuten sudderen en het stoofvlees is klaar. Laat dit bij voorkeur een nachtje afgekoeld staan.

Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli - Foodblog Foodinista
Rundvlees paddenstoelen stoofpotje in bier met ravioli - Foodblog Foodinista

Stoofvlees met paddenstoelen en bier met ravioli op het bord

Verwarm het stoofvlees en breng op smaak met de truffeltapenade. Kook ondertussen de ravioli, zoals op de verpakking. Natuurlijk gaat dit eventueel ook prima met lintpasta, zoals bijvoorbeeld papperdelle. Verdeel de pasta over de borden, vervolgens het stoofvlees en maak af met een beetje Pecorino.

Meer stoofpotjes recepten met rundvlees van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel,het Oosters stoofvlees met 5 spices of kies voor het echte zuurvlees. Nog een echte aanrader is het Spaanse stoofpotje met rundvlees en chorizo en daarvoor kun je het recept hier vinden.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie