Lasagne recept met Italiaans stoofvlees - Foodblog Foodinista

Lasagne recept met Italiaans stoofvlees

Deel deze post

Ben je in Italiaanse sferen en dan bedoel ik vooral zin in een rijke Italiaanse maaltijd en Italiaans comfort food? Dan is lasagne een favoriet Italiaans gerecht. Bij ons thuis altijd wel of een goed stoofpot recept met bijvoorbeeld heerlijk Italiaans stoofvlees, zoals het Italiaans stoofvlees zonder alcohol of Italiaans wild zwijn ragu met rode wijn. Deze twee Italiaans stoofvlees recepten kun je perfect gebruiken als een basis voor lasagne recepten met Italiaans stoofvlees. Wil je de Italiaanse slowfood keuken op tafel zetten of echt uitgebreid de keuken in duiken? Dan is deze lasagne met Italiaans stoofvlees een goed idee. Begin met het maken van een grote pan Italiaans stoofvlees en vervolgens maak je mooie Italiaanse lasagne. Alvast eet smakelijk! Want deze schaal met Italiaans comfort food wil je! Zo maak je het lasagne recept Italiaans stoofvlees.

STOOFVLEES RECEPTEN VOOR LASAGNE

Gebruik als basis voor de Italiaanse lasagne met stoofvlees één van de volgende Italiaanse stoofvlees recepten:

Italiaans stoofvlees zonder alcohol of rode wijn (deze is in het voorbeeld recept) perfect voor het hele gezin
Italiaanse wild zwijn ragu
Italiaans rundvlees stoofpotje met rode wijn

Lasagne recept met Italiaans stoofvlees - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Lasagne met Italiaans stoofvlees voor 8 personen

Stoofvlees voor 6 personen volgens 1 van de stoofvlees recepten zoals eerder aangegeven

Ingrediënten lasagne

  • 1 bol mozzarella geraspt
  • 400 gram verse lasagnevellen
  • vers parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • Italiaanse kleine tomaatjes

Ingrediënten bechamelsaus

  • 350 ml melk
  • 1 eetlepel oregano
  • 25 gram roomboter
  • snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels vers parmezaanse kaas
  • 1 eierdooier
  • snuf peper en zout

P.s. de lasagne is extra lekker met een kleine rucola salade aangemaakt met balsamico, olijfolie, peper, zout en Parmezaan.

Lasagne recept met Italiaans stoofvlees - Foodblog Foodinista

De lasagne is gemaakt in deze ovenschaal.

Tips voor de bereiding van de lasagne met Italiaans stoofvlees

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en 30 minuten in de oven

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • spatel
  • snijplank
  • mes
  • lepel
  • rasp
  • satéprikker
  • folie
  • steelpan
  • garde
Lasagne recept met Italiaans stoofvlees - Foodblog Foodinista

Recept lasagne met Italiaans stoofvlees

Je Italiaans stoofvlees heb je klaar staan en we kunnen verder met het bereiden van de lasagne!

Verwarm de oven voor op 190 graden. Als eerste maken we de bechamelsaus.

Bechamelsaus maken

Smelt in een pannetje een klontje boter. Klop met een garde de bloem door de boter, totdat je een gladde roux hebt. Klop langzaam in delen de melk door de roux. Start met 100 ml en blijf kloppen, de bechamel is nu dik. Giet al kloppend weer 100 ml bij de bechamel en blijf kloppen, totdat je een gladde bechamelsaus hebt. Herhaal dit nog een keer met de laatste 150 ml. Blijf ongeveer 5 minuten kloppen met de garde. De saus mag niet koken en de saus moet wel dikker worden. De verhitting mag uit. Breng de saus kloppend op smaak met een snufje zout, Parmezaanskaas, oregano, snufje zwarte peper, zout en nootmuskaat en klop als laatste de eidooier door de bechamelsaus. De eidooier zorgt ook voor het mooi stollen van de bechamelsaus. Zet de bechamelsaus even apart.

Lasagne recept met Italiaans stoofvlees - Foodblog Foodinista

Italiaanse lasagne recept met stoofvlees

Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een dun laagje stoofvlees over de bodem van de ovenschaal en blijf om-en-om bouwen lasagnebladen met stoofvlees. De laatste laag bedek je met een dun laagje stoofvlees en vervolgens bechamelsaus. Breek de mozarella en rasp de Parmezaanse kaas over de toplaag. Verdeeld een aantal Italiaanse tomaatjes op de toplag en druk deze ertussen. Deze grillen mooi mee in de oven. Druppel olijfolie over de toplaag. Plaats de lasagne in de oven voor 25 minuten op 190 graden. Bedek vervolgens de lasagne met folie en plaats de lasagne nog 25 minuten terug op 190 graden, zodat deze nog verder op kan warmen. Eet smakelijk!

Meer lasagne recepten van Foodblog Foodinista

Bekijk ook eens deze lasagne recepten op de website:

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie