Afvallen met NewFysic recept Italiaans stoofpotje Foodblog Foodinista

Moeiteloos afvallen met NewFysic – Deel 2 – Recept Italiaans stoofpotje

Deel deze post

Vijf weken terug ben ik begonnen met mijn NewFysic avontuur. Hoe gaat het nu? Verloopt het afvallen met NewFysic zoals ik had verwacht? Wat waren eigenlijk mijn verwachtingen betreffende het afvallen? Ik was gespannen, maar ik keek er ook ontzettend naar uit. Ik wilde tenslotte niet zo verder. In de afgelopen jaren zag ik de kilo’s op de weegschaal toenemen en dit moest stoppen. Het aanbod om de handen in één te slaan met NewFysic kwam op het perfecte moment. Ik heb mijn tweede zwangerschap achter de rug en ik wil een fitte en gezonde mama worden. Bij de eerste weging was er 92,2 kilo op de weegschaal zichtbaar. Het gewicht dat we niet meer terug willen zien. Zien we deze 92 kilo ook niet meer terug? In mijn tweede “Moeiteloos afvallen met NewFysic Dagboek” neem ik je mee in mijn ups en downs tijdens mijn eerste weken met NewFysic. Ook deel ik mijn favoriete NewFysic proof recept voor het herfst en winter seizoen met je. Dit is het recept voor een Italiaans stoofpotje met pasta, want één ding is zeker; met NewFysic kun je lekker eten.

Ontbijt NewFysic proof Latte met magere melk en rijstwafels met spinazie en eitje Foodblog Foodinista

Ontbijtje met latte met gestoomde magere melk, rijstwafels met spinazie en gekookt eitje.

De eerste weken NewFysic

Wat was ik zenuwachtig: mijn eerste weging bij NewFysic! In mijn eerste NewFysic dagboek heb je kunnen lezen hoe ik direct actief van start ging met mijn nieuwe NewFysic leefstijl. De appeldag, de crackers werden in huis gehaald en de supplementen staan klaar. Met de uitleg van mijn NewFysic coach heb ik mij aan mijn dagelijkse eetplanning gehouden. Daarvoor heb ik een dagelijks schema en een boekje van NewFysic met de producten die ik mag eten. Eigenlijk heel overzichtelijk en duidelijk. Alle producten van crackers, vlees en vis tot aan groentesoorten toe staan er in beschreven. Om het lekker te maken ook een aantal sausjes die je wel mag. Vervolgens ga je combineren en het eten lekker maken voor jezelf. In de eerste weken is het een beetje zoeken naar wat voor jou werkt, hoe combineer je dit in je gezinsleven en wat doe je wanneer je niet thuis bent. Laat het duidelijk zijn; de snelle broodjes, borrelavondjes en snacks tussendoor zijn voorbij. In ieder geval de drankjes en vette happen. Belangrijkste advies van het NewFysic programma is dan ook: voorbereid zijn. Daar moest ik even aan wennen. De week ging snel voorbij en het was tijd voor mijn eerste tussen-weging.

NewFysic Ontbijtje met optimel kwark koffie met Zonnatura ontbijt granen en latte met gestoomde magere melk Foodblog Foodinista

NewFysic ontbijtje met Optimel kwark koffie met Zonnatura ontbijt granen en latte met gestoomde magere melk

Eerste tussenweging

Zo gespannen! Want bij een nieuwe poging tot afvallen vraag je je toch altijd af of iets voor jou werkt. Op de weegschaal. Deze laat 91,4 kilo. Kleine tegenvaller, dat moet ik eerlijk toegeven, want ik heb er voor mijn gevoel toch echt heel veel voorgedaan. In de eerste weken zag ik veel mede afvallers op social media twee tot drie kilo afvallen en dan val ik ‘maar’ 0,8 kilo af. Balen! Maar we duiken er even verder in. Ik ben 1,4 kilo vet afgevallen! Kijk dat lijkt er al meer op. Helaas houd ik ook veel vocht vast en dat zie je terug in het totale gewicht. Ook heb ik spieren aangemaakt: het resultaat van een combinatie van lichte beweging en de eiwitsupplementen. Grotendeels zien we dus een positieve ontwikkeling! Dankzij de NewFysic weegschaal ben ik positief gestemd en zet ik door. Deze weegschaal laat mij zien wat er precies in mijn lichaam is gebeurd.

Mealprep lunch crackers mt rookvlees en zuur Foodblog Foodinista

Mealprep lunch: crackers met rookvlees en zuur. 

Hoe ging het verder?

In week twee zou ik mijn eigen weegschaal het raam uit gegooid hebben. Echt waar! Ik stapte op de weegschaal en was 100 gram afgevallen. Zo’n tegenvaller. Nog een keer goed kijken. Echt waar 100 gram! Wederom was er 1,2 kilo vet af, maar ik blijf maar vocht vasthouden. Helaas zie ik dus ook nog steeds een 9 op de weegschaal. Terwijl ik door andere succesverhalen gehoopt had deze al niet meer te zien. Bij mij dus nog even geen feest. Aan het vocht gaan we werken en verder gaan we door, want het verliezen van vet gaat gewoon goed. Uiteindelijk doen we het daar ook voor, maar ook voor het totaalgewicht. Daar kom ik voor! Gelukkig zie ik in de spiegel kleine veranderingen en merk ik het aan mijn kleding dat mijn lichaam verandert.

Tijdens deze week is de steun van je coach echt heel fijn. Ze geeft me tips voor afwisseling in mijn voeding, hoe ik vocht kan verliezen en ze pept mij op. Gezond door naar week drie. Iets meer soepjes, meer drinken en sla en peterselie eten. Maar ook de tips die ik als reacties op mijn Instagram stories ontvang zijn erg nuttig! Zo fijn al mijn mede NewFysic dames. De community is sterk en een steun bij het afvallen met NewFysic! Het werpt vruchten af! Ik stap op de weegschaal en daar is de 8! Ik ben officieel onder de 90 kilo! Dit gaan we vast houden of in ieder geval doorzetten. Ondertussen heb ik mijn vierde weging achter de rug en was ik afgelopen week 2,6 kilo vet in één week afgevallen. Mijn huidige gewicht is 87,8 kilo. Daar ben ik trots op! Na vier weken sta ik op een gewichtsverlies van 4,4 kilo, maar ik ben in totaal 5 kilo vet kwijt en dat zorgt er voor dat mijn BMI daalt en mijn gezondheid vooruit gaat.

Sushi night nieuwe stijl sashimi, zeewiersalade en gewokte groente NewFysicProof Foodblog Foodinista

Friday night borrel met sushi night nieuwe stijl: sashimi, zeewiersalade en gewokte groente

Hoe denk ik over afvallen met NewFysic

Met 4,4 kilo gewicht en 5 kilo vet verliezen in vier weken tijd kan ik daar eigenlijk alleen maar positief over zijn. Ik zie resultaat. Dat is natuurlijk belangrijk, maar het gaat er ook om hoe je het resultaat bereikt. NewFysic moet in je systeem komen. Met de vooruitgang die ik boek is het voor mij duidelijk dat dit steeds meer gebeurt. Ik ben voorbereid op onverwachte momenten. Ik heb mijn supplementen bij mij en ik neem crackers mee voor een lunch buiten de deur. Eet ik ’s avonds bijvoorbeeld bij mijn ouders met mijn gezin? Dan neem ik een NewFysic maaltijd mee en anders een No Regret supplement. Het No Regret supplement is een soort vetvreter, waarmee je vet afdrijft en sneller verzadigd bent tijdens een normale maaltijd. Daarbij voel ik mij fit, wat misschien nog wel het belangrijkste is. Het gezinsleven gaat tenslotte gewoon door. Ik eet voldoende, eet gezond en ik slik waar nodig NewFysic supplementen. Naast dat ik gewicht en vet verlies heb ik door de vezelrijke voeding geen last van een opgeblazen buik en obstipatie en daar word ik ook gelukkiger en gezonder van. Tot dusver is NewFysic voor mij een gezonde manier van gewicht verliezen en wellicht uiteindelijk de weg naar een gezonde levensstijl.

Wat eet je dan wel bij het afvallen met NewFysic?

Ik kan mij voorstellen dat je je afvraagt; wat eet je dan wel, wanneer je gaat afvallen met NewFysic? Dat vraag ik mij zelf tenslotte ook altijd af bij afvalmethodes. Bij NewFysic moet je er aan denken dat ongezonde vetten en suiker uit je voeding worden verwijderd. Eet je dan helemaal geen vet? Jawel, maar deze kun je bijvoorbeeld vinden in zalm. In het eetschema wordt er veel gefocust op eiwitten en vezels. Om extra aandacht te besteden aan het afvallen, slik je hoge kwaliteit supplementen van NewFysic die passen bij jouw huidige gewicht, leeftijd en levensstijl. Deze combinatie zorgt voor fitheid en gewichtsverlies. Op de blog staat het populaire recept voor de Italiaanse stoofschotel, maar helaas past deze totaal niet binnen het afvalplan van NewFysic. Aangezien ik in de herfst en winter dol ben op stoofpotjes heb ik een soortgelijk recept, maar dan NewFysic proof, gecreëerd. Dit is het recept voor een NewFysic proof Italiaans stoofpotje. Zo zie je dat je tijdens het afvallen met NewFysic gevarieerd en smaakvol kunt eten.

Afvallen met NewFysic recept Italiaans stoofpotje Foodblog Foodinista

Recept NewFysic Proof Italiaans Stoofpotje

Ingrediënten NewFysic Proof Italiaans Stoofpotje voor 4 personen

 • 400 gram magere runderlappen
 • 160 gram penne biologisch volkoren
 • Spray NewFysic FryLight
 • 2 rode uien
 • 8 tomaten
 • 6 eetlepels passata
 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 100 gram champignons
 • 3 knoflookteentjes
 • Handje verse basilicum
 • Handje verse oregano
 • Theelepel rozemarijn
 • Theelepel paprikapoeder
 • Snuf witte peper
 • Snuf zout
 • 100 ml water
 • 100 gram rucola
 • 50 gram cherrytomaatjes
 • Eetlepel Zwitserse strooikaas

Tips voor de bereiding van het NewFysic proof Italiaans Stoofpotje

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 3 uur, het is het meest smaakvol, wanneer je het stoofpotje een dag van te voren maakt.
Benodigdheden: snijplank, mes, stoofpan, maatbeker, spatel

Afvallen met NewFysic recept Italiaans stoofpotje Foodblog Foodinista

Recept NewFysic Proof Italiaans Stoofpotje

Snipper de rode uien en de knoflook. Verhit ondertussen de NewFysic FryLight in de pan. Fruit de uien en de knoflook. Snijd de magere runderlappen in blokjes en roerbak deze mee met de uien en de knoflook, totdat het vlees aan alle kanten bruin is. Snijd de tomaten in stukjes. Blus het vlees af met de verse tomaten en de tomatenblokjes uit blik. Meng het geheel door elkaar en laat dit op laag vuur stoven. Snijd de oregano en de helft van de basilicum fijn. Meng deze samen met rozemarijn, paprikapoeder, peper en zout door het vlees en de tomaten. Het geheel wordt steeds meer een saus en de deksel kan op de pan. Laat het stoofpotje voor twee uur stoven op laag vuur.

Snijd terwijl het stoofpotje staat te stoven de aubergine en de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. De groente mag na twee uur stoven bij de rest. De pan is nu erg vol en wellicht staat de stoofschotel een beetje droog. Maar doe er geen water bij, champignons, courgette en aubergine bevatten namelijk veel vocht. Meng alles goed door elkaar en laat de Italiaanse stoofschotel nog een half uurtje pruttelen.

Wanneer je de stoofschotel direct wil eten, kook dan je pasta volgens de verpakking met een snufje zout. Helaas zonder olijfolie, dat is niet NewFysic Proof. Meng in een bakje rucola met cherrytomaatjes als extra salade.

Serveer het Italiaanse stoofpotje met de pasta en de salade apart van elkaar of samen op een bord. Top het geheel af met Zwitserse strooikaas en verse basilicum. Eet smakelijk!

Foodinista blijven volgen tijdens het afvallen met NewFysic? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief of mail mij op daphne@foodinista.nl

– Afvallen doe ik samen en niet alleen, ik werk gesponsord samen met NewFysic – 

Geen reactie's

Geef een reactie