Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol en even lekker! - Foodblog Foodinista

Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol en even lekker!

Deel deze post

Wanneer je de vakantie in Italië mist dan ga je de Italiaanse recepten zelf maken. Het recept voor pruttelend Italiaans stoofvlees. Wel een Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol en geloof mij het is even lekker! Geen rode wijn deze keer, nee inderdaad een stoofvlees recept zonder alcohol. Lekker in de slowcooker of in de stoofpan stoven. Het stoofvlees wordt meestal met een fles rode wijn gemaakt, maar bij mij thuis genieten de kinderen ook van stoofvlees en dan kook ik toch liever zonder alcohol. Daarbij kan ik zelf niet zo heel goed tegen de tannines in rode wijn en dan is de alcohol vrije stoofpotje een mooi recept. Dit kan een uitdaging zijn, want de rode wijn geeft veel smaak aan het gerecht. Maar met dit Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol blijft je stoofvlees even heerlijk.

Italiaans stoofvlees zonder alcohol recept

Ik ging dus op zoek naar een Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol. Even rijk van smaak en ideaal voor pasta recepten, maar ook met aardappelpuree, gebakken aardappels of juist in een lasagne met stoofvlees is deze Italiaanse ragu zonder rode wijn of ook wel Italiaans stoofvlees een aanrader. Met dit stoofpotje maak je een goede basis voor een lasagne of pastasaus of ben je eigenlijk in één keer klaar.

TIP! Maak bijvoorbeeld een grote voorraad stoofvlees, want je kunt een aantal keer eten van dit recept en het Italiaans stoofvlees ook prima invriezen in luchtdichte bakjes. Voldoende ideeën, maar hoe maak je dit Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol zelf en nog steeds even lekker en smaakvol? Ik ga het stoofvlees zonder alcohol recept met je delen.

Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol en even lekker! - Foodblog Foodinista

Even naar Italië? Zwijmel dan even bij reiservaringen en reistips in Toscane.

Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol en even lekker! - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol voor 8 personen

 • 1 kilo runderlappen
 • 75 gram pancetta blokjes
 • 3 uien
 • klont roomboter
 • 2 eetlepels bloem
 • 3 teentjes knoflook
 • 4 wortels
 • 4 stengels bleekselderij
 • 5 takjes verse oregano
 • 5 takjes basilicum
 • 2 laurierblaadjes
 • 1/4 theelepel kaneel
 • 8 roma tomaten
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 450 ml passata
 • 100 ml rundvlees bouillon met 2 blokjes
 • 1 eetlepel rode wijn azijn
 • 2 witte boterhammen
 • goede snuf peper en zout

Ingrediënten voor erbij:

TIP! Het is ook een goed idee om het Italiaans stoofvlees te gebruiken in een lasagne recept.

Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol en even lekker! - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van het Italiaans stoofvlees

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 2,5 Tip: Ik stoof een dag vooraf, dan vind ik stoofschotels veel lekkerder en malser.
Benodigdheden: stoofpan, snijplank, mes, spatel, schaal en een hakmolen is makkelijk

Lasagne recept met Italiaans stoofvlees recept zonder alcohol en even lekker! - Foodblog Foodinista

Bekijk hier het recept voor lasagne met Italiaans stoofvlees

Recept Italiaans stoofpotje met rundvlees en groente

Rundvlees braden

Smelt de boter in de stoofpan. Snipper de uien, bleekselderij, wortel en de knoflook. Daarvoor is een hakmolen makkelijk. De groente mag echt fijn zijn. De uien, bleekselderij, wortel en de knoflook mogen in de boter, totdat deze glanzend bruin zijn. Kruid de rundvlees rondom met de peper en zout en braad het rundvlees rondom. De bloem kan er bij en blijf roeren. De bloem gaat later de saus binden.

Zorg dat de bouillon klaar staat. Twee blokjes rundvleesbouillon op 100 ml water, dit gaat om de smaak, niet om het vocht.

Rundvlees stoofpotje op smaak brengen

Breng het rundvlees stoofpotje op smaak met de oregano, kaneel en de paprikapoeder. Meng alles nog een keer goed door elkaar. Blus af met de bouillon en de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar. Voor een zuurtje mag de de rode wijn azijn erbij. Meng nog een keer goed door elkaar. De laurier mag erbij en snijd de basilicum fijn deze mag er ook bij. De verhitting mag omlaag. Snijd de tomaten in kleine blokjes. De tomaten mogen door het stoofpotje. Laat de Italiaanse rundvlees stoofpot op een laag temperatuur, eventueel op een sudderplaatje voor 6 uur botermals stoven. Snijd de witte boterhammen in kleine stukken.

Stoofpotje binden

Verdeel het brood in het stoofpotje. Laat nog 15 minuten stoven. Het brood zal het stoofpotje binden. Het stoofpotje neemt het brood op. Het liefst laat ik de Italiaanse rundvlees een nachtje staan, want een dag later is het allerlekkerst. Serveer met pasta of aardappelpuree en maak af met Parmezaanse kaas en peterselie. Dit Italiaans stoofvlees is ook heel lekker in lasagne. Eet smakelijk!

Stoofschotel recepten inspiratie van Foodblog Foodinista

Meer stoofschotels maken? Dan inspireer ik je graag met de volgende recepten:

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie