Romige zalm risotto met zachte kruiden

Romige zalm risotto

Deel deze post

Heerlijke romige zalm risotto. Comfort food om je vingers bij af te likken. Stiekem voor je zelf of als voorgerecht voor je gasten het kan allemaal snel het recept lezen en maken.

In een kleinere portie een mooi feestelijk voorgerecht of in een grotere portie als hoofdgerecht is deze romige zalm risotto heerlijk! Niet heel mager, maar voor de feestdagen of in het weekend een heerlijk gerecht om je zelf mee te verwennen! De romige risotto is heerlijk zacht gekruid en de zalm maakt het helemaal af. Snel maak de risotto ook zelf en zet een mooi voorgerecht neer.

Benodigdheden voor de romige zalm risotto (4 voorgerechten)

Tip: Maak je de romige zalmrisotto voor 4 personen als hoofdgerecht? Verdubbel dan de portie
200 gram arborio rijst
40 gram parmezano kaas
2 eetlepels mascarpone
1 theelepel dille
snufje peper
12 blaadjes basilicum
100 gram gerookte zalm
1 liter water
1 blokje groente bouillon
1 teen knoflook
1 ui
1 eetlepel olijfolie
200 ml witte wijn (kies altijd een goede witte wijn die je ook drinkt)

Tips voor de zalm risotto

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, waterkoker, maatbeker

Het maken van de zalm risotto

Kook de liter water in de waterkoker en doe het bouillonblokje alvast in de maatbeker.
De wijn mag in een andere kleine maatbeker of meet deze eerst en doe deze alvast
Snij de ui fijn in gesnipperde stukjes en doe het zelfde met de teen knoflook.
Verhit de olie in een normale ruime pan. Als de olie warm genoeg is, dan mag de ui erbij. En zorg dat deze zacht glazeert.
Bij de ui mag de peper worden toegevoegd en de fijngesneden knoflook.
Voeg de arborio rijst toe en laat deze 2 minuten sudderen zodat de zetmeel kan loskomen en de rijst kan uitzetten en de smaken kan opnemen.

Giet het warme water ondertussen op het bouillonblokje en roer goed door.
Giet de bouillon op de arboriorijst, todat het net onderwater komt te staan.

Koken romige zalmrisotto

Koken romige zalmrisotto rijst net onder water

Herhaal dit, totdat de arborio een mooie al dente beet heeft. Doe dit 3x en voeg bij de 3e keer ook de wijn toe.
Snij ondertussen de zalm in snippers.
Laat deze inkoken totdat de risotto mooi is uitgezet en de risotto nog goed vochtig is.
Voeg de dille en mascarpone toe en roer deze er doorheen.
Rasp 80%  van de parmezano door de risotto en roer ook 80% van de zalm door de risotto.
Roer alles nog een aantal keer goed door, zodat het een mooie kleverige, natte en romige massa wordt.

Presenteer de zalmrisotto op de boden. Doe de overige zalmsnippers op de risotto, net zoals de parmezano en de basilicum om het af te maken en natuurlijk voor nog wat lekkere smaken!

Nog een paar lekker risotto’s proberen kijk dan ook naar deze: Oosterse risotto en spinazierisotto met geitenkaas en noten

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Kim
    Geplaatst op 22:04h, 17 december

    Heerlijk! Heerlijk! Heerlijk! Toegevoegd aan mijn comfort-food lijst!

  • Foodinista
    Geplaatst op 09:28h, 18 december

    Leuk om te lezen!

Geef een reactie