Orzotto met asperges, rivierkreeftjes en ei - Lente risotto van orzo - Foodblog Foodinista

Orzotto met asperges, rivierkreeftjes en ei – Lente risotto van orzo

Deel deze post

Lekker hè al die asperge recepten klassiekers? Zoals asperges met zalm en krieltjes of asperges met ham en krieltjes? Toch wil je ook wel eens iets anders. Dan heb ik een leuk en vooral lekker recept met asperges voor je. Een recept met asperges met rivierkreeftjes. Een risotto met orzo en asperges met rivierkreeftjes en ei. Een romige orzotto met verse kruiden en daarbij de smaken van de zachte asperges. Heerlijk! Smaken die mooi bij elkaar passen, maar het is toch echt eens iets anders dan de klassiekers. Dus ga jij de orzotto met asperges, rivierkreeftjes en ei maken? Lees maar mee.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Orzotto met asperges, rivierkreeftjes en ei - Lente risotto van orzo - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Orzotto met asperges, rivierkreeftjes en ei voor 4 personen

 • 240 gram orzo of riso
 • 1 ui
 • 500 gram asperges
 • 4 eieren
 • 200 gram rivierkreeftjes
 • 750 ml visbouillon
 • 4 eetlepels Hollandaise saus
 • Olijfolie
 • klontje roomboter
 • handje verse platte peterselie en bieslook
 • 1 eetlepel geraspte pecorino kaas

Maak ook eens de risotto met groene asperges en zalm

Tips voor de bereiding van de orzo met asperges, rivierkreeftjes en ei

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, een hakmolen is makkelijk, lepel, theelepel, 3 pannen, spatel, maatbeker

Orzotto recept met asperges, rivierkreeftjes en ei - Lente risotto van orzo - Foodblog Foodinista

Recept Orzotto met asperges, rivierkreeftjes, ei en Hollandaise saus

Kook het water voor de asperges. Kook de eieren.

Asperges bereiden

Snijd de kontjes van de asperges af en schil de asperges. Deel de asperges in drie delen. Kook de asperges beetgaar. Wanneer het water kookt. Dan mag de verhitting omlaag. De asperges mogen in het water en de asperges mogen tien minuten in het hete water en zachtjes koken. Haal de asperges daarna uit het water en giet af. Zet de asperges apart.

Eieren pellen en saus klaar zetten

Ondertussen kun je de eieren pellen en de eieren fijn snijden en in een schaaltje apart zetten. Zet de saus alvast klaar in een pannetje (nog niet koken). Ik heb voor de makkelijke weg gekozen door de handelingen en dus voor een kant-en-klare saus, maar je kunt de saus natuurlijk ook zelf maken. Snijd de verse kruiden alvast fijn.

Orzotto recept met asperges, rivierkreeftjes en ei - Lente risotto van orzo - Foodblog Foodinista

Orzotto maken

Start met het maken van de risotto met orzo. Snipper de ui. Ik doe dit meestal in een hakmolen en kan eigenlijk niet meer zonder. Verhit de olijfolie in de pan en smoor eerst de ui voor één minuut. Dan mag vervolgens de orzo erbij meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 250 ml visbouillon. De eerste visbouillon zal snel worden opgenomen door de orzo. Blus dus na 3 minuten weer af met 250 ml bouillon. Laat de orzo pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt.

Orzotto met asperges, rivierkreeftjes, ei en Hollandaise saus maken en opdienen

Giet voor de laatste keer 250 ml bouillon bij de orzo en laat de orzo bijna droogkoken. De orzo of riso mag nog een beetje vochtig zijn. Meng de boter en de Parmezaanse kaas door de orzotto. Ga op lage verhitting roeren, totdat het een smeuïge orzotto is. Meng de helft van de asperges door de orzotto. Verwarm even kort de Hollandaise saus. Verdeel de orzotto over de borden. Garneer de orzotto om en om met de rivierkeeftjes, overige asperges, ei en verse kruiden. Druppel de Hollandaise saus over de orzotto. Naar smaak mag er extra Parmezaanse kaas over de orzotto. Eet smakelijk!

Meer recepten met Asperges

Lees dan ook eens de pasta met asperges, ei en Hollandse garnalenwitte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie