07 sep Groene curry risotto met kip en Thaise groente
We maken weer een nieuw risotto recept op de foodblog. Risotto maken is niet moeilijk. Alleen deze keer doen we het anders. We gaan voor fusion risotto. Geen Italiaanse standaard risotto. Nee we combineren Thailand met Italië. We gaan voor een groene curry risotto met kip en Thaise groente. Dit risotto recept is weer eens iets anders. Bij de vraag wat moet ik met mijn risotto doen of wat wat moet ik met mijn groene curry doen? Dit risotto recept met groene curry is het ideale resultaat.
Italië meets Thailand in één recept
De Italiaanse risotto combineren met een Italiaanse curry, kruiden en kokos. Niet te spicy, zodat de kinderen het ook smakelijk vinden, maar wel een keer iets anders. Al een tijdje kook ik met mijn Primecook pannen en ik ben helemaal enthousiast. Bij deze pannenset kreeg ik ook een Primecook stoofpan die perfect is voor risotto. Al eerder maakte ik daar deze risotto met pesto, doperwten, ricotta en garnalen en nu is het tijd voor deze groene curry risotto, een risotto recept met een Thaise twist. Het fijne aan deze Primecook stoofpan voor risotto vind ik dat ze niet aanbakt, kookt wel droger en de pan is teflon vrij. Na een half jaar is de kwaliteit nog hetzelfde en je maakt er heerlijke risotto recepten in, zoals dit verrassende risotto recept voor groene curry risotto met kip en groente.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Groene curry risotto recept met kip en Thaise groente voor 4 personen
- 200 gram risottorijst
- 500 ml groente bouillon
- 50 ml witte wijn
- 600 gram gemengde Thaise groente (met rode peper)
- 250 gram kipblokjes
- 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels groene curry pasta
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel visolie
- 2 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel rauwe suiker
- 250 ml kokosmelk
- handjevol parmezaanse kaas
- 2 eetlepels neutrale olie
- handje koriander
Tips voor de bereiding van de groene curry risotto met kip en Thaise groente
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden voor het bereiden van de risotto
- stoofpan
- wok
- knoflookpers
- mes
- spatel
Recept Groene curry risotto met kip en Thaise groente
Zet de groentebouillon klaar, zodat je bij het bereiden van de risotto direct kunt beginnen. Kook een beetje water in bijvoorbeeld de waterkoker.
Risotto maken met kip, groene curry en kokos
Start met het bereiden van de risotto. Snijd de kip en snipper de knoflook. Verhit de olie in de stoofpan en bak de kip met de knoflook. Bak de groene curry mee, zodat de smaken los komen. Dan mag de risotto erbij. Meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 200 ml groentebouillon. Laat de risotto pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt. Giet nog een keer 200 ml groentebouillon bij de risotto en herhaal het bovenstaande. Rasp alvast een beetje schil van de limoen door de risotto. Breng op smaak met de kokosmelk, sojasaus, vissaus en sesamolie. Meng alles goed door elkaar en de bouillon gaat ook romig binden.
Wok ondertussen de groente in de wok
De laatste keer groentebouillon mag bij de risotto en de witte wijn. De verhitting mag omlaag. De bouillon en de wijn verdampen nu langzamer. Meng de parmezaan door de risotto voor de binding. Meng 3/4 van de groente door de risotto.
Risotto op smaak brengen en de borden opmaken
Serveer de risotto op de borden. Verdeel de laatste groente en de koriander over de risotto en maak de risotto af met druppeltjes limoen en een beetje Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Risotto recepten van Foodinista?
Kijk dan ook eens naar de volgende risottorecepten.
- Saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnalen
- Risotto van orzo met paprika en burrata
- Orzo risoto met paddenstoelen, truffel en burrata
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's