Groene curry risotto met kip en Thaise groente - Foodblog Foodinista

Groene curry risotto met kip en Thaise groente

Deel deze post

We maken weer een nieuw risotto recept op de foodblog. Altijd lekker toch? Ook niet moeilijk om te maken. Alleen deze keer doen we het anders. We gaan voor fusion. Geen Italiaanse standaard risotto. Nee we combineren Thailand met Italië. We gaan voor een groene curry risotto met kip en Thaise groente. De Italiaanse risotto combineren met een Italiaanse curry, kruiden en kokos. Niet te spicy, zodat de kinderen het ook smakelijk vinden, maar wel een keer iets anders. Al een tijdje kook ik met mijn Primecook pannen en ik ben helemaal enthousiast. Bij deze pannenset kreeg ik ook een Primecook stoofpan die perfect is voor risotto. Al eerder maakte ik daar deze risotto met pesto, doperwten, ricotta en garnalen en nu is het tijd voor deze groene curry risotto. Het fijne aan deze Primecook stoofpan voor risotto vind ik dat ze niet aanbakt, kookt wel droger en de pan is teflon vrij. Na een half jaar is de kwaliteit nog hetzelfde. En dit is wel eens anders. Het blijft een aanrader. Net zoals het risotto recept, wat je als volgt maakt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Groene curry risotto met kip en Thaise groente - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Groene curry risotto recept met kip en Thaise groente voor 4 personen

  • 200 gram risottorijst
  • 500 ml groente bouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 600 gram gemengde Thaise groente (met rode peper)
  • 250 gram kipblokjes
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels groene curry pasta
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel visolie
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rauwe suiker
  • 250 ml kokosmelk
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • handje koriander

Tips voor de bereiding van de groene curry risotto met kip en Thaise groente

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: stoofpan, wok, knoflookpers, mes, spatel

Groene curry risotto met kip en Thaise groente - Foodblog Foodinista

Recept Groene curry risotto met kip en Thaise groente

Zet de groentebouillon klaar, zodat je bij het bereiden van de risotto direct kunt beginnen. Kook een beetje water in bijvoorbeeld de waterkoker.

Risotto maken met kip, groene curry en kokos

Start met het bereiden van de risotto. Snijd de kip en snipper de knoflook. Verhit de olie in de stoofpan en bak de kip met de knoflook. Bak de groene curry mee, zodat de smaken los komen. Dan mag de risotto erbij. Meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 200 ml groentebouillon. Laat de risotto pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt. Giet nog een keer 200 ml groentebouillon bij de risotto en herhaal het bovenstaande. Rasp alvast een beetje schil van de limoen door de risotto. Breng op smaak met de kokosmelk, sojasaus, vissaus en sesamolie. Meng alles goed door elkaar en de bouillon gaat ook romig binden.

Wok ondertussen de groente in de wok

De laatste keer groentebouillon mag bij de risotto en de witte wijn. De verhitting mag omlaag. De bouillon en de wijn verdampen nu langzamer. Meng de parmezaan door de risotto voor de binding. Meng 3/4 van de groente door de risotto.

Risotto op smaak brengen en de borden opmaken

Serveer de risotto op de borden. Verdeel de laatste groente en de koriander over de risotto en maak de risotto af met druppeltjes limoen en een beetje Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Risotto recepten van Foodinista?

Kijk dan ook eens naar de volgende risottorecepten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie