
10 sep Risotto uit de oven met verse kruiden en zalm
Risotto recepten ik ben er dol op en ik deel ze ook veel. Je kunt met risotto tenslotte ook eindeloos variëren. Ik bereid mijn risotto eigenlijk altijd in een pan. Misschien niet heel verrassend. Je blijf alleen eindeloos roeren en bent continue bezig met de handelingen van de risotto. Het maken van risotto is niet moeilijk, maar wel bewerkelijk. Het kost gewoon even tijd. Vervolgens heb je wel iets heel erg lekkers, zoals de risotto met mosselen, risotto met groene asperges of de risotto met garnalen en doperwten. Het zijn maar een aantal risottorecepten die je kunt terugvinden op de foodblog. Voor mij is risotto een recept dat ik ook maak, wanneer ik snel iets op tafel wil zetten en eigenlijk niet meer zo veel in huis heb. Tenslotte kun je risotto met weinig ingrediënten maken en een aantal smaakmakers heb je altijd nog wel in huis. Deze keer was dat ook het geval. Ik was een weekend alleen thuis met de baby en wilde snel en makkelijk voor mij zelf koken. Het was koud en regende dus ik had geen zin in boodschappen doen. Kortom ik dacht weer aan risotto. In de pan roeren sloeg ik over en ik kwam op het idee voor risotto uit de oven met verse kruiden en zalm. Een succes en met weinig werk stond de ovenrisotto zo op tafel. Ook maken? In dit receptblog deel ik het recept met je voor de risotto met zalm en verse kruiden.
P.s. ik ben een beetje verliefd op mijn nieuwe ovenhandschoenen van Bespoke Binny hoe vind jij ze? De gehele collectie is heel kleurrijk en vrolijk en geïnspireerd door de Afrikaanse stijl. Naast praktisch ook een vrolijke toon in de keuken.
Ingrediënten risotto uit de oven met verse kruiden en zalm voor 2 personen
150 gram aborriorijst
handje verse dille
handje verse bieslook
1 ui
handje verse basilicum
handje verse peterselie
1 eetlepel olijfolie
handje geraspte Parmezaanse kaas
350 ml visbouillon
50 ml witte wijn
150 gram gerookte zalm
Tips voor de bereiding van de risotto uit de oven met verse kruiden en gerookte zalm
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 40 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, ovenschaal, lepel, waterkoker, maatbeker
Meer met gerookte zalm? Maak dan ook eens deze maaltijdsalade met gerookte zalm
Recept ovenrisotto met verse kruiden en gerookte zalm
Zorg dat de hete bouillon klaar staat en verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer vervolgens de ovenschaal in met de olijfolie.
Snijd de kruiden en de ui fijn. Meng de arborrio rijst in de ovenschaal met de verse kruiden, ui en de Parmezaanse kaas. Giet de bouillon en de witte wijn over de risotto en meng alles een keer goed door. Plaats de ovenschaal met de risotto in het midden van de oven op 180 graden voor 40 minuten. Laat vervolgens de oven het werk doen en de magie plaats vinden. Haal wanneer je alles ziet verdampen rond de 30 minuten de risotto eventueel een keer de risotto even uit de oven en meng alles een keer door. Kijk ook even of alles al gaar is. De bereiding kan tenslotte per oven verschillen.
Snijd vervolgens de zalm in reepjes en garneer de ovenrisotto met verse kruiden wanneer deze uit de oven komt.
Meer risotto recepten van Foodinista?
Kijk dan ook eens naar de volgende risottorecepten, wellicht is het ook iets voor jou? Met een kleine aanpassing kun je ook deze risottorecepten in de oven bereiden. Let dan vooral op de hoeveelheid bouillon en wijn.
* Maak in het aspergeseizoen risotto met asperges.
* Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
* Of risotto met truffel en een zacht eitje
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);
Geen reactie's