10 sep Risotto uit de oven met verse kruiden en zalm
Het maken van risotto is niet moeilijk, maar wel bewerkelijk. Het kost gewoon even tijd. Wist je dat je risotto ook kunt bereiden in de oven? Vooral in een stoomoven is risotto bereiden een aanrader en heel eenvoudig. Een voorbeeld is het recept risotto uit de oven met verse kruiden en zalm. Een frisse risotto bereid in de oven met kruiden en zalm waarbij je met weinig inspanning een zalige risotto uit de oven tovert.
Risotto recepten
Bij risotto bereiden heb je soms met veel werk maar wel een hele lekkere maaltijd. Zoals de risotto met saffraan en mosselen, risotto met groene asperges of de risotto met garnalen en doperwten. Het zijn maar een aantal risotto recepten die je kunt terugvinden op de foodblog en die ik je kan aanraden. Voor mij is risotto een recept dat ik ook maak, wanneer ik snel iets op tafel wil zetten en eigenlijk niet meer zo veel in huis heb. Tenslotte kun je risotto met weinig ingrediënten maken en een aantal smaakmakers heb je altijd nog wel in huis. Deze keer was dat ook het geval.
Risotto bereiden in de oven
In de pan roeren sloeg ik over en ik kwam op het idee voor risotto uit de oven met verse kruiden en zalm. Een succes en met weinig werk stond de ovenrisotto zo op tafel. Ook maken? In dit receptblog deel ik het recept met je voor de risotto met zalm en verse kruiden.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
P.s. ik ben een beetje verliefd op mijn nieuwe ovenhandschoenen van Bespoke Binny hoe vind jij ze? De gehele collectie is heel kleurrijk en vrolijk en geïnspireerd door de Afrikaanse stijl. Naast praktisch ook een vrolijke toon in de keuken.
Ingrediënten risotto uit de oven met verse kruiden en zalm voor 2 personen
- 150 gram risotto rijst
- handje verse dille
- handje verse bieslook
- 1 ui
- handje verse basilicum
- handje verse peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- 350 ml visbouillon
- 50 ml witte wijn
- 150 gram gerookte zalm
Tips voor de bereiding van de risotto uit de oven met verse kruiden en gerookte zalm
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 40 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, ovenschaal, lepel, waterkoker, maatbeker
Meer met gerookte zalm? Maak dan ook eens deze maaltijdsalade met gerookte zalm
Recept ovenrisotto met verse kruiden en gerookte zalm
Zorg dat de hete bouillon klaar staat en verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer vervolgens de ovenschaal in met de olijfolie.
Risotto met zalm en kruiden bereiden in de oven
Snijd de kruiden en de ui fijn. Meng de arborrio rijst in de ovenschaal met de verse kruiden, ui en de Parmezaanse kaas. Giet de bouillon en de witte wijn over de risotto en meng alles een keer goed door. Plaats de ovenschaal met de risotto in het midden van de oven op 180 graden voor 40 minuten. Laat vervolgens de oven het werk doen en de magie plaats vinden. Haal wanneer je alles ziet verdampen rond de 30 minuten de risotto eventueel een keer de risotto even uit de oven en meng alles een keer door. Kijk ook even of alles al gaar is. De bereiding kan tenslotte per oven verschillen.
Snijd vervolgens de zalm in reepjes en garneer de ovenrisotto met verse kruiden wanneer deze uit de oven komt.
Meer risotto recepten van Foodblog Foodinista?
Kijk dan ook eens naar de volgende risotto recepten, wellicht is het ook iets voor jou? Met een kleine aanpassing kun je ook deze risotto recepten in de oven bereiden. Let dan vooral op de hoeveelheid bouillon en wijn.
- Maak in het aspergeseizoen risotto met asperges.
- Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
- Of risotto met truffel en een zacht eitje
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's