Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 12 2024 Foodinista

Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 12 2024 Foodinista

Deel deze post

Een nieuw lente weekmenu met leuke recepten voor iedere dag van de week voor gevarieerd eten. Op Foodblog Foodinista helpen we je graag met leuke, lekkere en gezonde recepten en dagelijkse inspiratie. Met deze week ook een leuke idee voor het Vaderdag ontbijt. Heerlijk Italiaanse wafels met gebakken ei voor een hartig en stevig ontbijt voor Vaderdag. Verder natuurlijk simpele recepten en kook ideeën die iedereen kan bereiden waarbij je fris en gezond eet met recepten aangepast op het seizoen. Asperge re cepten, ovenschotel recepten en makkelijke salades bijvoorbeeld die passen bij de lente. We bieden de lente op je bord aan in een nieuw gevarieerd weekmenu. Kun je inspiratie gebruiken voor je dagelijkse gevarieerde maaltijden lees dan mee met dit weekmenu van Foodblog Foodinista. Hier is het lente weekmenu week 12 2024 Foodinista. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2022 en de weekmenu’s van 2023 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het lente weekmenu week 11 2024.

Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 12 2024

Maandag – Lasagne bolognaise uit de stoofpan

Lasagne bolognaise uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Begin de week makkelijk een ovenschotel gemaakt in de stoofpan. Deze lasagne bolognaise uit de oven in de stoofpan bereid is heel simpel om te maken en ook nog eens heerlijk.

Recept lasagne bolognaise éénpans gerecht

Dinsdag – Mexicaanse rijst poke bowl met gehakt en groente

Mexicaanse rijst poke bowl met gehakt en avocado en groente - Foodblog Foodinista

Snel, simpel en heel lekker is het recept voor de Mexicaanse poke bowl met rijst, groente en gehakt. Je kunt met restjes groente dit smaakvolle recept zelf maken of voor gemak kiezen en een groente zak Mexicaanse groente bereiden. Dan staat deze maaltijd zo op tafel.

Recept Mexicaanse poke bowl met gehakt, groente en rijst

Woensdag – Hartige cake met chorizo, paprika en amandelen

Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen – Aperitief cake recept - Recept van Foodblog Foodinista

Bak een cake op woensdag. Dit doe je sneller dan gedacht. Geen zoete cake, maar een hartige cake. Lekker bij een kopje tomatensoep en de avondmaaltijd is klaar. In de cake gaan veel verstopte groente en andere gezonde ingrediënten, zoals noten en kaas die je gewoon nodig hebt.

Recept hartige chorizo cake

Donderdag – Griekse gegrilde zalm met auberginge

Griekse zalm met aubergine grillen in de GreenPan Padova grillpan - Foodblog Foodinista

Griekse donderdag met gegrilde zalm en aubergine uit de grillpan. Lekker met rijst en tzatziki. Maak eventueel een Griekse salade.

Recept gegrilde zalm met aubergine Griekse stijl

Vrijdag – Bruschetta avond

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista

Vrijdagavond! Het is weekend. Tijd voor een relax avondje? Dan zijn deze bruschetta’s een goed idee. Je kunt ook koken met wat je nog in huis hebt en soms is het meer dan dat je denkt. Bekijk eens deze bruschetta tips voor een leuke borrelplank.

Recept tips: Italiaanse bruschetta ideeën

Zaterdag – Tiramisu met rood fruit en limoncello

Tiramisu met rood fruit en limoncello - Foodblog Foodinista

Nog zo’n heerlijk weekend recept. Een zoetigheid mag er wel bij. Maak een dessert voor het hele weekend. Dit weekend is het ook Vaderdag en dan mag een zoetigheid bij de koffie of als dessert niet ontbreken. Wat dacht je van deze tiramisu met rood fruit, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen met limoncello?

Recept tiramisu met aardbeien, frambozen, blauwe bessen en limoncello

Zondag – Hartige Italiaanse wafels

Hartige Italiaanse wafels recept met ei en ham van Foodblog Foodinista

Vaderdag en feest! Tijd voor ontbijt op bed? Of aanschuiven aan tafel voor een bijzonder ontbijt? Dan is het Vaderdag ontbijt met hartige Italiaans wafels, gebakken ei en uitgebakken ham een tip voor dit Vaderdag ontbijt voor jou.

Recept hartige wafels Italiaans stijl met gebakken ei en ham

Tot volgende week op Foodblog Foodinista met een nieuw lente Weekmenu.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie