goed gevulde tomatensoep recept foodblog Foodinista

Goed gevulde tomatensoep

Deel deze post

Op mijn blog staan ondertussen al diverse recepten voor tomatensoep, welke mijn favoriet is? Geen idee. Ik vind ze eigenlijk allemaal even smakelijk. Een pittige tomatensoep, geroosterde tomatensoep of Italiaanse tomatensoep. Alleen een gewone goede gevulde tomatensoep, met balletjes natuurlijk, een beetje boeren tomatensoep die stond nog niet op de blog. Ik ben denk ik ook niet de enige die tomatensoep gewoon lekker vind, want de pittige tomatensoep is al tijden één van de meest gelezen recepten op de blog. Tijd voor een nieuw tomatensoep recept een goed gevulde tomatensoep met gehaktballetjes recept. Lekker voor de lunch of als lichte avondmaaltijd, maar natuurlijk extra lekker met een stokbroodje met kruidenboter.

Ingrediënten goed gevulde tomatensoep voor vier kommen

  • 750 ml water
  • 1 kilo tomaten, mijn voorkeur gaat uit naar roma tomaten
  • 2 vleestomaten
  • 250 gram soepballetjes
  • 1 hand gesneden verse peterselie
  • 1 hand gesneden verse bieslook
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 stelen bleekselderij
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de tomatensoep

Moeilijkheidsgraad 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: staafmixer, snijplank, mes, pan

Boeren tomatensoep recept Foodblog Foodinista
Bekijk de nieuwste collectie – shop tops, jurken, broeken, blazers en meer!

Recept voor goed gevulde tomatensoep

Start met het verhitten van de olijfolie in de pan. Snijd ondertussen de tomaten (behalve de cherrytomaten, bewaar deze apart) grof en verhit deze in de olijfolie. Snijd nu ook de ui grof en één wortel en roerbak deze nog twee minuten mee. Blus af met het water. Laat de soep 15 minuten koken op hoge temperatuur en breng op smaak met zout en peper.

Snijd ondertussen de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

Pureer na 15 minuten de soep die heeft staan pruttelen. Als deze is fijn gepureerd dan kunnen de wortel, bleekselderij, tomaatjes, gehaktballetjes, bieslook en peterselie erbij. Laat de soep nog vijf minuten doorkoken. Zodat de gehaktballetjes gekookt zijn en de groente nog wel een beet heeft.

Als extra: serveer de soep met een paar sneetjes stokbrood met kruidenboter of kook nog vermicelli mee dan is de soep nog voller .

Soeprecepten van Foodblog Foodinista?

Meer inspiratie voor lekkere soeprecepten? Wat dacht je van één van deze soeprecepten die je terug kunt vinden op de blog:
– Maak ook eens de curry met zoete aardappelen paprika
– Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoensoep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
– Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie