11 mei Hartige Italiaanse wafels met gebakken ei en ham
Ontbijten met wafels. Als het ergens op de menukaart staat wanneer we buiten de deur gaan ontbijten dan kies ik voor wafels. Heerlijk. Wafels met een gebakken ei en dan met ahorn siroop. Het hartige met zoet combineren. Met dit recept voor hartige Italiaanse wafels met gebakken ei en ham kun je dit ook doen. Een leuk recept voor de Paasbrunch of een ontbijtrecept idee voor Vaderdag.
Ontbijten met hartige wafels
Mijn favoriet is wel een hartig ontbijt dus ook hartige wafels. Lekker met een gebakken ei en dan met spek of ham. Maar eigenlijk is het heel simpel om zelf wafels te bakken. Dit wist je misschien al lang. Maar je kunt natuurlijk ook lekker variëren met wafels bakken. Zoals met dit recept voor het bakken van Italiaanse wafels met Parmezaanse kaas. Deze Italiaanse kaas maakt de wafels heerlijk pittig. Wat dacht je bijvoorbeeld van hartige Italiaanse wafels gebakken ei en ham? Natuurlijk zijn er Italiaanse ingrediënten toegevoegd aan het wafelbeslag. Zo maak je deze Italiaanse wafels en creëer je een heerlijk uitgebreid Italiaans ontbijt om van te smullen met Italiaanse wafels. Zelf bakken? Ga dan aan het werk! En natuurlijk heb je een wafelijzer nodig voor dit heerlijke ontbijt!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Italiaanse wafels met gebakken ei en ham voor 4 personen
- 190 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel Jonnie Boer Funghi Trifolati
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 5 eieren
- 4 plakken ham
- tomatenketchup
- 190 ml melk
- 4 eetlepels olijfolie of bakspray
- 1 handje verse fijn gesneden basilicum
- snuf zout en peper
Tips voor de bereiding van de Hartige Italiaanse wafels
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, garde, mengschaal, koekenpan, wafelijzer, spatel, soeplepel
Recept Hartige Italiaanse wafels met gebakken ham en ei
Start met het maken van het beslag voor de wafels. Als het beslag is gemaakt moet het beslag ook nog even rusten. Een half uurtje is lang genoeg. In een kom roer je bloem, bakpoeder, de Italiaanse kruiden van Jonnie Boer, de geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar. Voeg 1 ei, melk en 3 eetlepels olijfolie toe. Klop dit alles tot een glad beslag.
Bakken van de Italiaanse wafels
Verhit het wafelijzer en vet het wafelijzer licht in. Doe dit bijvoorbeeld met een bakspray. Als het wafelijzer is verhit bak je de eerste wafel. De vulling van één normale soeplepel is voldoende voor één wafel. Sluit het wafelijzer en wacht ongeveer 5 minuten dan is de eerste wafel gebakken. Herhaal dit nog drie keer.
Gebakken eieren met ham
Bak ondertussen ook drie eieren en grill de ham in een koekenpan. Maak de Italiaanse wafels af met de gebakken eieren en ham. Rasp nog een beetje Parmezaanse kaas over de eieren en de ham en snijd de basilicum fijn. Strooi deze over de wafels met de eieren en ham. Serveer het recept in de Amerikaanse stijl met ketchup en eet smakelijk!
Ontbijtrecepten maken met eieren?
Meer eirecepten maken? Maak dan ook de eimuffins met groente of de Italiaanse eimuffins uit de oven. Een goed gevulde eiersalade is altijd een goed idee! Natuurlijk kun je ook op de zelfde manier de Italiaanse eieren in bladerdeegmaken!
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's