Italiaanse ontbijtwafels met gebakken ham en ei recept van Foodblog Foodinista

Hartige Italiaanse wafels met gebakken ei en ham

Deel deze post

Wat een ontbijt! Echt genieten toch? Ontbijten met wafels. Als het ergens op de menukaart staat wanneer we buiten de deur gaan ontbijten dan kies ik er standaard voor. Mijn favoriet is wel een hartig ontbijt dus ook hartige wafels. Lekker met een gebakken ei en dan met spek of ham. Maar eigenlijk is het heel simpel om zelf wafels te bakken. Dat wist je misschien al lang. Maar je kunt natuurlijk ook lekker variëren met wafels bakken. Zoals met dit recept voor het bakken van wafels. Wat dacht je bijvoorbeeld van hartige Italiaanse wafels gebakken ei en ham? Natuurlijk zijn er Italiaanse ingrediënten toegevoegd aan het wafelbeslag. Zo maak je deze Italiaanse wafels en creëer je een heerlijk uitgebreid Italiaans ontbijt om van te smullen met Italiaanse wafels. Zelf maken? Ga dan aan het werk! En natuurlijk heb je een wafelijzer nodig voor dit heerlijke ontbijt!

Hartige Italiaanse wafels met ei en ham recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Italiaanse wafels met gebakken ei en ham voor 4 personen

190 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel Jonnie Boer Funghi Trifolati
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 eieren
4 plakken ham
tomatenketchup
190 ml melk
4 eetlepels olijfolie
Bakspray
1 handje verse fijn gesneden basilicum
snuf zout en peper

Tips voor de bereiding van de Hartige Italiaanse wafels

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, garde, mengschaal, koekenpan, wafelijzer, spatel, soeplepel

Hartige Italiaanse wafels recept met ei en ham van Foodblog Foodinista

Recept Hartige Italiaanse wafels met gebakken ham en ei

Start met het maken van het beslag voor de wafels. Als het beslag is gemaakt moet het beslag ook nog even rusten. Een half uurtje is lang genoeg. In een kom roer je bloem, bakpoeder, de Italiaanse kruiden van Jonnie Boer, de geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar. Voeg 1 ei, melk en 3 eetlepels olijfolie toe. Klop dit alles tot een glad beslag.

Bakken van de Italiaanse wafels

Verhit het wafelijzer en vet het wafelijzer licht in. Doe dit bijvoorbeeld met een bakspray. Als het wafelijzer is verhit bak je de eerste wafel. De vulling van één normale soeplepel is voldoende voor één wafel. Sluit het wafelijzer en wacht ongeveer 5 minuten dan is de eerste wafel gebakken. Herhaal dit nog drie keer.

Gebakken eieren met ham

Bak ondertussen ook drie eieren en grill de ham in een koekenpan. Maak de Italiaanse wafels af met de gebakken eieren en ham. Rasp nog een beetje Parmezaanse kaas over de eieren en de ham en snijd de basilicum fijn. Strooi deze over de wafels met de eieren en ham. Serveer het recept in de Amerikaanse stijl met ketchup en eet smakelijk!

Ontbijtrecepten maken met eieren?

Meer eirecepten maken? Maak dan ook de eimuffins met groente of de Italiaanse eimuffins uit de oven. Een goed gevulde eiersalade is altijd een goed idee! Natuurlijk kun je ook op de zelfde manier de Italiaanse eieren in bladerdeegmaken!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: