Tiramisu met rood fruit en limoncello - Foodblog Foodinista

Tiramisu met rood fruit en limoncello

Deel deze post

Wat een heerlijk seizoen! De aardbeien groeien weer in de tuin en we plukken iedere dag wel. We krijgen ze bijna niet aangegeten. Geen probleem natuurlijk, want aardbeien zijn gezonde vitaminebommetjes. Voor de extra verwennerij maken we er voor de zondag dit uitgebreide tiramisu dessert mee. Tiramisu met rood en limoncello. De aardbeien, frambozen en rode bessen zijn rijkelijk verdeeld over deze frisse tiramisu. Niet de eerste tiramisu die je gaat vinden op de website met recepten, want we houden er gewoon van. Een andere frisse tiramisu is bijvoorbeeld deze pistache tiramisu met peer in glazen of de Schrobbeler tiramisu waar we voor de afwisseling ook een keer met andere likeur, zoals Schrobbeler werken. Zo blijf je leuk variëren het hele jaar door met tiramisu. Ook deze keer met frisse Limoncello. Een losse tiramisu geen volle stijve schaal, maar wel het resultaat. Zomers en fris. De tiramisu met rood fruit en limoncello maak je snel en makkelijk als volgt.

Tiramisu met rood fruit en limoncello - Foodblog Foodinista

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Tiramisu met rood fruit en limoncello - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Tiramisu met aardbeien, frambozen, bosbessen en limoncello voor 8 personen

  • 1 bak mascarpone 500 gram
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels limoncello
  • 200 gram lange vingers
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram frambozen
  • 250 gram aardbeien
  • 4 eetlepels bosbessen jam (fiordifrutta heb ik gebruikt voor pure smaken)
  • klein blokje chocolade

Tips voor het bereiden van de limoncello tiramisu met rood fruit

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en minimaal twee uur in de koelkast
Benodigdheden: groot bord, garde, lepel, snijplank, mes, handrasp, theelepel, pannenlikker

Recept lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat

Zelf tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de tiramisu is klaar voor je het weet.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. De dooiers bewaar je. De eiwitten heb je voor dit recept niet nodig. Klop de dooiers los met twee eetlepel suiker en de merg van het vanillestokje. De mascarpone mag er bij. Klopt alles tot één romig geheel.

Ingrediënten voor de tiramisu voor bereiden

Snijd de aardbeien in plakjes, zet de frambozen en jam klaar. Zet de limoncello in een schaaltje klaar, zodat je de lange vingers kunt dippen.

Limoncello tiramisu met rood fruit maken

Sop de heft van de lange vingers in de limoncello en verdeel de lang vingers over het midden van het bord. Verdeel de helft van de room over de lange vingers. Verdeel 1/3 van de aardbeien en frambozen over de mascarponeroom en schep kloddertjes jam over de room. Dip de lange vingers (bewaar er twee voor de topping) in de limoncello en verdeel deze over de room met fruit. Verdeel nu eerst 1/3 van het fruit en daarna de laatste mascarpone room. Rasp de chocolade over de tiramisu. Versier de tiramisu met het laatste rode fruit en de laatste twee lange vingers. Plaats de tiramisu in de koelkast en laat deze opstijven in de koelkast voor minimaal twee uur. Een nachtje is echt perfect.

Toetjes recept van Foodinista?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak zelf simpel chocolademousse met limoncello.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie