07 jul Mexicaanse rijst poke bowl met gehakt en avocado en groente
In één recept Mexico, poke bowl en een makkelijk koken samen laten komen. Dit doen we allemaal in deze Mexicaanse rijst poke bowl met gehakt en avocado. Een heerlijke rijkelijk gevulde kom met lekkere Mexicaanse heerlijkheden. Een avondmaaltijd die je laat snacken van de Mexicaanse keuken. Heerlijk bij bijvoorbeeld een avondje film kijken of wanneer je zelf een snelle maaltijd met een Mexicaanse twist op tafel wilt zetten. Ik beloof het je dan is deze Mexicaanse rijst Poke bowl met gehakt en avocado een echte aanrader is. Wat ook fijn is, de Mexicaanse keuken kan best wel vet zijn. Veel kaas, vol vette sausen, vlees en noem maar op. Deze Pokebowl heb ik heel lekker gemaakt, maar je blijft gezond eten. Mooi meegenomen toch?
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Nog een Poke bowl maken? Bekijk dan ook het poke bowl recept met spicy tuna.
Ingrediënten Mexicaanse rijst Poke bowl met gehakt en avocado voor 4 personen
- 160 gram rijst
- 400 gram gehakt
- 75 gram tomatensaus
- 1 eetlepel geroosterde paprikapoeder zoet
- 1 theelepel komijnpoeder
- snuf chilipoeder
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 paprika’s
- Blikje salsa groente 300 gram
- zure room
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 2 avocado’s
- koriander
- geraspte kaas
- Mexicaanse Chipotle saus
Tips voor de bereiding van de Mexicaanse poke bowl met rijst, gehakt en groente
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor het bereiden van de Mexicaanse rijst poke bowl met gehakt en avocado en groente
- snijplank
- hapjespan
- pan
- spatel
- mes
- een hakmolen is makkelijk
- knoflookpers
Recept Mexicaanse poke bowl met rijst, gehakt en avocado
Kook als eerste de rijst volgens de verpakking met een snufje zout.
Mexicaanse gehakt met groente maken
De vulling voor de Mexicaanse bowl maken. Start met de Mexicaanse gehakt met groente. Verhit in de hapjespan de olie. Rul het gehakt. Breng het gehakt op smaak met de komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder en een snuf peper en zout. Snipper de ui en knijp de knoflook uit en rul deze mee. Snijd de paprika in kleine stukken en bak mee met het gehakt. Laat dit vijf minuten staan. Maak de Mexicaanse gehakt met groente af met de bonen mix, sojasaus en de tomatenpuree. Meng alles goed door elkaar. Laat dit een paar minuten pruttelen.
Mexicaanse rijst bowl maken met gehakt, groente en avocado
Snijd tijdens het koken de avocado’s in losse stukken, zoals een waaier. Wanneer de rijst klaar is en de groente met gehaktmix ook dan kun je de Mexicaanse rijst poke bowl maken. Verdeel als eerste de rijst over de bowl. Vervolgens de gehakt met groente mix. Verspreid de avocado over de poke bowl. Schep er een lepeltje zure room bij. Maak de poke bowl af met de Mexicaanse chipotle Mayonaise. Als laatste strooi je geraspte kaas over de Mexicaanse rijst poke bowl. Maak de bowl naar smaak af met verse koriander en limoen. Eet smakelijk!
Meer pokebowl recepten van Foodblog Foodinista?
Meer pokebowl inspiratie? Kijk dan ook eens bij één van de volgende pokebowl recepten op de blog. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pokebowl met hoisin eend? Dat is ook weer eens iets anders of een heerlijke klassieke pokebowl met zalm, avocado en mango! Geen pokebowl, maar wel heel erg lekker zijn deze slawraps, zo uit het vuistje eet je het lekkerste uit de maaltijd.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's