Vegetarische barbecuerecepten van Foodblog Foodinista

Vegetarische barbecue – 12 recepten – catering Bloggerweekend Eurocamp Beekse Bergen

Deel deze post

In september gingen we met het gezin voor een lang weekend naar de Beekse Bergen voor een leuke samenwerking met Eurocamp. Soms is het nog bijzonder om mij te realiseren dat ik van zoiets leuks als mijn blog mijn full-time werk heb kunnen maken. In ieder geval met schrijven, fotografie, koken en reizen. Het is bijzonder om van het gene wat je het allerliefst doet je beroep te kunnen maken. Ondertussen werk ik daar ook hard voor, maar wel met een glimlach. Een voorbeeld daarvan is het weekend bij de Beekse Bergen. Een leuke samenwerking met Eurocamp. Al eerder heb je onze ervaringen gedeeld over ons weekend in Zeeland met Eurocamp en in dit voorjaar gaan we met Eurocamp naar Toscane. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar ontzettend veel zin in heb! Dan gaan we bijna twee weken! Als foodblogger en met de eerdere ervaringen met Eurocamp werd aan mij gevraagd om de lunch te verzorgen tijdens het blogger weekend in de Beekse Bergen. Een combinatie van werken en plezier. Tijdens dit weekend bereidde ik een vegetarische barbecue met een alcoholvrije radler sangrìa. Deze recepten wil ik natuurlijk met je delen! En ik deel ook direct nog even een aantal kiekjes van ons weekendje Beekse Bergen. Het was uiteindelijk werken combineren met gezinsplezier.

Kookplezier in de Eurocamp stacaravan

Ik mocht o.a. dit weekend de Microsoft Surface Go testen, makkelijk voor het menu en om de kleuter tijdens het koken een beetje te vermaken als het geduld even een beetje op was.

Bij de koffie serveerde ik al deze vanille appel kersen plaattaart

Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Recepten voor een vegetarische barbecue

Natuurlijk! Bij een vegetarische barbecue moeten ook frisse drankjes gedronken worden. Deze mogen niet ontbreken bij de lunch serveerde ik fris fruitwater en een pitcher met alcohol vrije fruitbier sangria, ook wel een radler sangria met fris fruit.

Radler sangria met aardbeien en sinaasappel

Ingrediënten Alcohol vrije fruitbier sangria voor 16 personen

halve fles Aardbeiensiroop Teisseire 0% suiker
2 flessen Fanta Zero
6 flesjes Radler wit bier
500 gram aardbeien
1 kilo sinaasappels
2 limoenen
500 gram ijsklonten

Met normaal witbier kun je natuurlijk ook een alcohol variant maken!

Radler Sangria recept alcohol vrije cocktail Foodblog Foodinista

Recept Radler Sangria

Eigenlijk is het heel simpel om de radler Sangria te maken. Zorg dat je een grote tap of pitcher hebt. Giet de Teisseire, Fanta zero en Radler in de tap. Meng dit goed door met bijvoorbeeld een spatel. Snijd de aardbeien in plakjes en de sinaasappel in schrijven. Doe dit ook met de limoenen. Meng deze ook allemaal door de Radler sangria. Laat de radler sangria een half uur staan, zodat de smaken goed kunnen mengen. Wanneer er getapt gaat worden schep dat de ijsklonten in de radler sangria, zodat het drankje goed koud is. Dat is een lekker drankje voor bij de vegetarische barbecue!

Barbecuesalades

Tijdens de vegetarische barbecue heb ik twee salades gemaakt één daarvan kun je al terug vinden op de blog. Dit is de salade met watermeloen, olijven en feta. Alleen heb ik bij de salade extra oregano en feta er doorheen gemengd. Ook maakte ik een frisse salade met mango en komkommer en een pittig pepertje. Doe daar nog een extra beetje koriander en limoen bij en de salade is ook af. 

Vegetarische barbecuerecepten van Foodblog Foodinista

Kruidenboter recepten

Kruidenboter mag niet ontbreken bij een barbecue. Deze keer maakte ik een Italiaanse mediterrane kruidenboter. Met de gedachte omdat wij natuurlijk naar Italië gaan in juni en omdat de campingrecepten toch een beetje zomers en mediterraan geïnspireerd zijn! Door de kruidenboter heb ik nog extra gedroogde tomaatjes gemengd.

Barbecuerecepten

Duo van groentesaté: Champignonsaté en Bloemkoolsaté voor 4 personen

Ingrediënten groentesaté met bloemkool en champignons

250 gram Bloemkoolroosjes
250 gram champignons
50 ml sojasaus
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetelepel sesamolie
2 knoflookteentjes
goede snuf peper en zout

Vegetarische barbecuerecepten bloemkoolsaté foodblog Foodinista

Alle gerechten lagen klaar voor de barbecue op zaterdagochtend. Een lange avond werken, en een ochtend voorbereiden, maar dan heb je ook veel eten! Twee heel geduldige kinderen, maar daarna ook heel veel plezier!

Recept bloemkoolsaté en champignonsaté

Snijd de bloemkoolsaté en maak de champignons schoon. Kook de bloemkoolroosjes eerst even voor 5 minuten. Verdeel de champignons en de bloemkool over aparte bakjes. Maak in een schenkbeker de marinade. Meng de sojasaus, honing, olijfolie, sesamolie, peper en zout met elkaar. Knijp de knoflookteentjes uit en meng deze door de marinade. Giet de helft van de marinade over de chapignons en de andere helft over de bloemkool. Laat de groente voor minimaal een uur marineren. Rijg vervolgens de groentesaté. Heb je marinade over giet deze alsnog over de vegetarische saté, wanneer deze op de borden ligt. Grill vervolgens de groentesaté voor vijf minuten om en om op de barbecue.

Groentespiesen met falafel

Ingrediënten falafel barbecuespiesen met groente voor 4 personen

1 bakje Falafel
2 eetlepels knoflook olie, olijfolie en knoflook
1 groene Paprika
1 rode paprika
2 rode uien

Recept barbecuespiesen met falafel en paprika

Maak in een schaaltje de knoflookolie. Knijp twee tenen knoflook uit in olijfolie en laat dit marineren. Snijd ondertussen de paprika’s in stukken en de rode uien ook in grove stukken. Rijg om en om de paprika’s, rode ui en falafel aan de barbecuespiesen. Grill de spiesen in tien minuten gaar op de barbecue. Smeer de spiesen in met de knoflookolie voor een mooie garing en extra lekkere smaak.

Lekker bij de barbecuespiesen met falafel en paprika is:

Yoghurtdip met Italiaanse kruiden

Ingrediënten Yoghurtdip met Italiaanse kruiden

150 ml Griekse yoghurt
eetlepel verse oregano
teentje knoflook
snufje peper en zout
halve limoen
eetlepel olijfolie

Recept yoghurtdip met Italiaanse kruiden

Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de olijfolie. Knijp de limoen uit en meng het sap ook door de yoghurt. Snijd de oregano fijn en knijp de knoflook uit. Meng dit met een snufje peper en zout door de yoghurt.

Vegetarische barbecuerecepten bloemkoolsaté foodblog Foodinista

BBQ quesedilla’s 

Ingrediënten vegetarische quesedilla’s van de barbecue voor 4 personen

4 tortilla’s
8 plakken kaas
2 tomaten
1 avocado
handje munt
handje koriander
4 eetlepels creme fraiche

Recept vegetarische barbecue quesedilla’s

Snijd de tomaten en de avocado in plakjes. Plaats de tortilla op aluminiumfolie. Daar heb je vier vellen van nodig. Vervolgens een eetlepel creme fraiche. Verdeel er een plak kaas op, plakjes van een halve tomaat, plakje avocado en strooi met mun en koriander. Leg het tweede plak kaas erop. Vouw de tortilla dicht en pak deze voor de helft dicht in aluminiumfolie, zodat de tortilla niet kan verschuiven. Herhaal dit vervolgens nog drie keer. Grill vervolgens de tortilla’s voor 5 minuten op de barbecue, zodat ze lekker smeuïg zijn.

Maak bij de vegetarische quesedilla’s op de barbecue een pittige tomatensalsa.

Halloumi caprese spiesjes

Ingrediënten halloumi caprese spiesjes voor 4 personen

1 blok halloumi
150 gram cherrytomaatjes
halve courgette
schaaltje knoflookolie uit het recept voor de falafelspiesjes

Recept halloumi caprese spiesjes

We grillen de kaas op de barbecue. Snijd de halloumi in plakjes en snijd deze wederom door de helft. Snijd vervolgens de courgette in blokjes. Rijg de om-en-om de halloumi, courgette en tomaat aan de spiesjes. Grill de halloumi spiesjes voor ongeveer acht minuten op de barbecue en smeer ze in met knoflookolie.

De halloumi capresespiesjes zijn natuurlijk pas compleet met groene pesto!

Dessertrecepten van de barbecue

Geen lunch of diner sluit je af zonder dessert! En ook op de barbecue kun je perfect heerlijke dessertrecepten bereiden. Wat dacht je van gegrilde ananas met vanilleroom? De ananas zet direct de maaltijd of gewoon een gevulde banaan met caramel, waarvoor ik expres mini banaantjes gebruik. Al eerder maakte ik banaan van de barbecue met chocolade.

Gegrilde ananas met vanilleroom

Ingrediënten gegrilde ananas met vanilleroom voor 4 personen

Verse hele ananas in ringen
500 ml slagroom geklopt, makkelijk voor op de camping
1 stokje vanille
1 eetlepel suiker

Recept gegrilde ananas met vanilleroom 

Haal de vanille uit het merg. En klop deze met de suiker door de slagroom. Smeer de barbecue in met olijfolie. Grill de ananas om-en-om voor ongeveer 10 minuten, zodat je mooie bruine strepen hebt. Serveer de ananas vervolgens met de vanille room.

Gevulde mini banaantjes met gezouten caramel

Ingrediënten voor banaan met caramel van de barbecue voor 4 personen

4 mini banaantjes
8 lonka blokken gezouten caramel
Voor erbij vanille room uit het recept voor ananas
4 vellen aluminiumroom

Recept gevulde gegrilde banaan met gezouten caramel

Snijd de banaantjes open met een snede in de schil en de banaan, zorg dat je niet helemaal door snijd. Snijd vervolgens de lonka blokken in kleine stukjes en steek deze in de banaantjes. Pak vervolgens de bananen in en wikkel de bananen in de folie. Grill de bananan voor ongeveer drie minuten op de barbecue, zodat de bananen zacht en gesmolten zijn.

Barbecue staat klaar in de tent van Eurocamp

Veel barbecue en heel veel plezier

Na de barbecue was het tijd om ook van ons weekendje Beekse Bergen te genieten en natuurlijk al van een voorproefje Italië door te verblijven in onze stacaravan van Eurocamp.

Groetjes uit Safaripark De Beekse Bergen

 

Eurocamp stacaravan Beekse Bergen

Dierentuin Beekse Bergen

Autosafari Beekse Bergen

Meer vegetarische barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: