20 okt Vegetarische barbecue – 12 recepten – catering Bloggerweekend Eurocamp Beekse Bergen
Een lang weekend naar de Beekse Bergen een echte aanrader met het gezin. Dichtbij huis voor velen en je bent in een hele andere wereld. Bij ons ging de barbecue aan en we maakten een uitgebreid vegetarisch barbecue menu terwijl we in onze Eurocamp stacaravan verbleven bij de Beekse Bergen. We hadden geluk met het mooie weer eind september, maar de barbecue kon aan en we konden grillen en buiten lunchen. Tussendoor gingen we dieren spotten in het dierenpark de Beekse Bergen dichtbij Tilburg.
Soms is het nog bijzonder om mij te realiseren dat ik van zoiets leuks als mijn blog mijn full-time werk heb kunnen maken. In ieder geval met schrijven, fotografie, koken en reizen. Het is bijzonder om van het gene wat je het allerliefst doet je beroep te kunnen maken en leuke samenwerkingen kunt ontwikkelingen. Bij de Beekse Bergen waren we uitgenodigd om de nieuwe lodgetenten van Eurocamp te bekijken, te lunchen en een weekend te overnachten met het gezin. In Mei gaan we naar Toscane op vakantie met het gezin.
Al eerder heb je onze ervaringen gedeeld over ons weekend in Zeeland met Eurocamp en in dit voorjaar gaan we met Eurocamp naar Toscane.
Als foodblogger en met de eerdere ervaringen met Eurocamp werd aan mij gevraagd om de lunch te verzorgen tijdens het blogger weekend in de Beekse Bergen. Een combinatie van werken en plezier. Tijdens dit weekend bereidde ik een vegetarische barbecue met een alcoholvrije radler sangrìa. Deze recepten wil ik natuurlijk met je delen! En ik deel ook direct nog even een aantal kiekjes van ons weekendje Beekse Bergen. Het was uiteindelijk werken combineren met gezinsplezier.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ik mocht dit weekend de Microsoft Surface Go testen een fijne combinatie van een laptop en pad, makkelijk voor het menu en om de kleuter tijdens het koken een beetje te vermaken als het geduld even een beetje op was. Lees hier meer over mijn ervaring met de Microsoft Surface Go.
Bij de koffie serveerde ik al deze vanille appel kersen plaattaart
Recepten voor een vegetarische barbecue
Natuurlijk! Bij een vegetarische barbecue moeten ook frisse drankjes gedronken worden. Deze mogen niet ontbreken bij de lunch serveerde ik fris fruitwater en een pitcher met alcohol vrije fruitbier sangria, ook wel een radler sangria met fris fruit.
Radler sangria met aardbeien en sinaasappel
Ingrediënten Alcohol vrije fruitbier sangria voor 16 personen
- halve fles Aardbeiensiroop Teisseire 0% suiker
- 2 flessen Fanta Zero
- 6 flesjes Radler wit bier
- 500 gram aardbeien
- 1 kilo sinaasappels
- 2 limoenen
- 500 gram ijsklonten
Met normaal witbier kun je natuurlijk ook een alcohol variant maken!
Recept Radler Sangria
Eigenlijk is het heel simpel om de radler Sangria te maken. Zorg dat je een grote tap of pitcher hebt. Giet de Teisseire, Fanta zero en Radler in de tap. Meng dit goed door met bijvoorbeeld een spatel. Snijd de aardbeien in plakjes en de sinaasappel in schrijven. Doe dit ook met de limoenen. Meng deze ook allemaal door de Radler sangria. Laat de radler sangria een half uur staan, zodat de smaken goed kunnen mengen. Wanneer er getapt gaat worden schep dat de ijsklonten in de radler sangria, zodat het drankje goed koud is. Dat is een lekker drankje voor bij de vegetarische barbecue!
Bekijk hier het hele Radler Sangria recept
Barbecuesalades
Tijdens de vegetarische barbecue heb ik twee salades gemaakt één daarvan kun je al terug vinden op de blog. Dit is de salade met watermeloen, olijven en feta. Alleen heb ik bij de salade extra oregano en feta er doorheen gemengd. Ook maakte ik een frisse salade met mango en komkommer en een pittig pepertje. Doe daar nog een extra beetje koriander en limoen bij en de salade is ook af.
Kruidenboter recepten
Kruidenboter mag niet ontbreken bij een barbecue. Deze keer maakte ik een Italiaanse mediterrane kruidenboter. Met de gedachte omdat wij natuurlijk naar Italië gaan in juni en omdat de campingrecepten toch een beetje zomers en mediterraan geïnspireerd zijn! Door de kruidenboter heb ik nog extra gedroogde tomaatjes gemengd.
Vegetarische Barbecuerecepten
Duo van groentesaté: Champignonsaté en Bloemkoolsaté voor 4 personen
Ingrediënten groentesaté met bloemkool en champignons
- 250 gram Bloemkoolroosjes
- 250 gram champignons
- 50 ml sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetelepel sesamolie
- 2 knoflookteentjes
- goede snuf peper en zout
Alle gerechten lagen klaar voor de barbecue op zaterdagochtend. Een lange avond werken, en een ochtend voorbereiden, maar dan heb je ook veel eten! Twee heel geduldige kinderen, maar daarna ook heel veel plezier!
Recept bloemkoolsaté en champignonsaté
Snijd de bloemkoolsaté en maak de champignons schoon. Kook de bloemkoolroosjes eerst even voor 5 minuten. Verdeel de champignons en de bloemkool over aparte bakjes. Maak in een schenkbeker de marinade. Meng de sojasaus, honing, olijfolie, sesamolie, peper en zout met elkaar. Knijp de knoflookteentjes uit en meng deze door de marinade. Giet de helft van de marinade over de chapignons en de andere helft over de bloemkool. Laat de groente voor minimaal een uur marineren. Rijg vervolgens de groentesaté. Heb je marinade over giet deze alsnog over de vegetarische saté, wanneer deze op de borden ligt. Grill vervolgens de groentesaté voor vijf minuten om en om op de barbecue.
Groentespiesen met falafel
Ingrediënten falafel barbecuespiesen met groente voor 4 personen
- 1 bakje Falafel
- 2 eetlepels knoflook olie, olijfolie en knoflook
- 1 groene Paprika
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
Recept barbecuespiesen met falafel en paprika
Maak in een schaaltje de knoflookolie. Knijp twee tenen knoflook uit in olijfolie en laat dit marineren. Snijd ondertussen de paprika’s in stukken en de rode uien ook in grove stukken. Rijg om en om de paprika’s, rode ui en falafel aan de barbecuespiesen. Grill de spiesen in tien minuten gaar op de barbecue. Smeer de spiesen in met de knoflookolie voor een mooie garing en extra lekkere smaak.
Lekker bij de barbecuespiesen met falafel en paprika is:
Yoghurtdip met Italiaanse kruiden
Ingrediënten Yoghurtdip met Italiaanse kruiden
- 150 ml Griekse yoghurt
- eetlepel verse oregano
- teentje knoflook
- snufje peper en zout
- halve limoen
- eetlepel olijfolie
Recept yoghurtdip met Italiaanse kruiden
Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de olijfolie. Knijp de limoen uit en meng het sap ook door de yoghurt. Snijd de oregano fijn en knijp de knoflook uit. Meng dit met een snufje peper en zout door de yoghurt.
BBQ quesedilla’s
Ingrediënten vegetarische quesedilla’s van de barbecue voor 4 personen
- 4 tortilla’s
- 8 plakken kaas
- 2 tomaten
- 1 avocado
- handje munt
- handje koriander
- 4 eetlepels creme fraiche
Recept vegetarische barbecue quesedilla’s
Snijd de tomaten en de avocado in plakjes. Plaats de tortilla op aluminiumfolie. Daar heb je vier vellen van nodig. Vervolgens een eetlepel creme fraiche. Verdeel er een plak kaas op, plakjes van een halve tomaat, plakje avocado en strooi met mun en koriander. Leg het tweede plak kaas erop. Vouw de tortilla dicht en pak deze voor de helft dicht in aluminiumfolie, zodat de tortilla niet kan verschuiven. Herhaal dit vervolgens nog drie keer. Grill vervolgens de tortilla’s voor 5 minuten op de barbecue, zodat ze lekker smeuïg zijn.
Maak bij de vegetarische quesedilla’s op de barbecue een pittige tomatensalsa.
Halloumi caprese spiesjes
Ingrediënten halloumi caprese spiesjes voor 4 personen
- 1 blok halloumi
- 150 gram cherrytomaatjes
- halve courgette
- schaaltje knoflookolie uit het recept voor de falafelspiesjes
Recept halloumi caprese spiesjes
We grillen de kaas op de barbecue. Snijd de halloumi in plakjes en snijd deze wederom door de helft. Snijd vervolgens de courgette in blokjes. Rijg de om-en-om de halloumi, courgette en tomaat aan de spiesjes. Grill de halloumi spiesjes voor ongeveer acht minuten op de barbecue en smeer ze in met knoflookolie.
De halloumi capresespiesjes zijn natuurlijk pas compleet met groene pesto!
Dessertrecepten van de barbecue
Geen lunch of diner sluit je af zonder dessert! En ook op de barbecue kun je perfect heerlijke dessertrecepten bereiden. Wat dacht je van gegrilde ananas met vanilleroom? De ananas zet direct de maaltijd of gewoon een gevulde banaan met caramel, waarvoor ik expres mini banaantjes gebruik. Al eerder maakte ik banaan van de barbecue met chocolade.
Gegrilde ananas met vanilleroom
Ingrediënten gegrilde ananas met vanilleroom voor 4 personen
- Verse hele ananas in ringen
- 500 ml slagroom geklopt, makkelijk voor op de camping
- 1 stokje vanille
- 1 eetlepel suiker
Recept gegrilde ananas met vanilleroom
Haal de vanille uit het merg. En klop deze met de suiker door de slagroom. Smeer de barbecue in met olijfolie. Grill de ananas om-en-om voor ongeveer 10 minuten, zodat je mooie bruine strepen hebt. Serveer de ananas vervolgens met de vanille room.
Gevulde mini banaantjes met gezouten caramel
Ingrediënten voor banaan met caramel van de barbecue voor 4 personen
- 4 mini banaantjes
- 8 lonka blokken gezouten caramel
- Voor erbij vanille room uit het recept voor ananas
- 4 vellen aluminiumroom
Recept gevulde gegrilde banaan met gezouten caramel
Snijd de banaantjes open met een snede in de schil en de banaan, zorg dat je niet helemaal door snijd. Snijd vervolgens de lonka blokken in kleine stukjes en steek deze in de banaantjes. Pak vervolgens de bananen in en wikkel de bananen in de folie. Grill de bananan voor ongeveer drie minuten op de barbecue, zodat de bananen zacht en gesmolten zijn.
Veel barbecue en heel veel plezier
Na de barbecue was het tijd om ook van ons weekendje Beekse Bergen te genieten en natuurlijk al van een voorproefje Italië door te verblijven in onze stacaravan van Eurocamp.
Groetjes uit Safaripark De Beekse Bergen
Meer vegetarische barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's