Werken op de Surface Go tips Foodblog Foodinista

Flexwerken op reis met de Microsoft Surface Go

Deel deze post

Deze maand begon ik direct actief. Vanuit mijn zwangerschapsverlof mocht ik een barbecue verzorgen bij De Beekse Bergen voor het Eurocamp Bloggersweekend voor de kick-off van het bloggersseizoen 2019 voor Eurocamp. Heel leuk om te doen, maar wel een uitdaging om er weer in te komen. Dan is het mooi meegenomen dat ik van Coolblue afgelopen maand de nieuwe Microsoft Surface Go mocht uittesten. Een tablet en laptop in één die lichtgewicht is en wel negen uur mee gaat zonder dat het nodig is om de batterij op te laden. De barbecue werd natuurlijk niet zonder mijn werkzaamheden voorbereid, maar een geheugensteuntje had ik wel. Ook had ik een gadget om in de avond mee te ontspannen voor een filmpje van Netflix en als het nodig was voor de nodige afleiding van de kleuter. Ik ga je binnenkort nog alles vertellen over de barbecue, de vegetarische recepten en ons weekend Beekse Bergen, maar in de blog ga ik wel met je delen over het flexwerken op reis met de Microsoft Surface Go. De vanille plaatcake met kersen en appel die ik maakte staat overigens al wel op de blog. De Microsoft Surface Go heb ik ondertussen getest in de Beekse Bergen, thuis, maar ook in Turkije waar ik nu nog ben. Hoe dit beviel? Lees met mij mee.  En heb jij al ervaring met de Microsoft Surface Go? Laat je mij dan weten hoe jij deze ervaart?

Werken op de Suface Go en koffie drinken op tips Foodblog Foodinista

Flexwerken op reis, waarom eigenlijk?

Inderdaad ik begrijp het idee direct. Als je op reis bent dan ga je toch op vakantie en dan ga je toch niet werken? Nou ja, je hebt natuurlijk ook zakenreis, persreizen en andere reizen. Maar verder ben ik het er mee eens. Een blogger reist ook regelmatig en is veel onderweg. Je ziet veel reisjes en leuke dingen op de blog en social media voorbij komen van mij en andere bloggers, maar regelmatig is dit ook werk. Een blogger wordt regelmatig uitgenodigd, wanneer de lezersaantallen en de volgers groeien, maar het is niet alleen maar feest dit heeft ook te maken met ervaringen creëren en promotie. Op locatie moet dus regelmatig gewerkt worden en neemt een blogger werk mee naar een buiten de deur locatie. Zo kan het zijn dat de kinderen en de man op bed liggen en ik tot 2 uur ’s nachts aan het typen ben, zoals nu, en de social media aan het bijhouden ben en alles de volgende dag weer online staat. Ik heb hier geen moeite mee. Mijn blog is gestart vanuit een hobby, leergierigheid en interesse in food en ik ben blij dat ik vanuit mijn hobby zo veel leuke dingen mag doen als werk. Al is ons verblijf in Turkije onze echte vakantie. Het betekent wel vaak dat ik al reizend mijn laptop of tablet erbij pak om online actief te zijn.

Flexwerken op reis met de Surface Go

Laptop wensen

Dan is een prettige laptop die fijn in gebruik is wel een voorwaarde. Voor mij zijn de wensen die ik stel aan laptop; niet te groot, lichtgewicht, batterij die lang mee gaat en een prettig systeem om mee te werken wat het liefst ook een beetje snel is, waarmee ik foto’s kan bewerken (met een standaard programma) en waarop ik ook mijn website kan bijwerken. Eigenlijk niet veel gevraagd, gewoon kwaliteit. Wanneer ik ontspan vind ik het fijn om Netflix te kijken, een spelletje te kunnen spelen en op social media actief te zijn. Dan is de Microsoft Surface Go als combinatie van een laptop en tablet ideaal om op reis mee te werken en om als de kinderen op bed liggen zelf ook te ontspannen. Het toetsenbord voor de Microsoft Surface Go heet trouwens Type Cover en deze dien je apart aan te schaffen. De Type Cover is daarentegen wel echt een meerwaarde in het gebruik van de Microsoft Surface Go. Deze Surface Pro Type Cover maakte het voor mij de moeite waard dat ik zowel buiten de deur als thuis ook op de Microsoft Surface Go zou kunnen werken. De Type Cover beschermt ook direct je tablet scherm, wanneer je on the go bent met de Microsoft Surface Go. Daar is zeker over nagedacht.

Flexwerken op reis met de Surface Go

Flexwerken op reis met de Microsoft Surface Go

Zelf heb ik de Microsoft Surface Go gebruikt terwijl ik een weekend naar de Beekse Bergen was en de barbecue ging bereiden voor de vijftien gasten. Daar heb ik de Microsoft Surface Go gebruikt als geheugensteuntje. Ik had het menu in een Word bestand opgeslagen en deze voor mij klaar staan op het aanrecht. Heel handig! Ik kon ondertussen in de avonduren nog even mijn social media nalopen en uiteindelijk ontspannen met een Netflix serie. In dit geval is de Microsoft Surface Go veelzijdig. Ook de kleuter heeft de Microsoft Surface Go gebruikt voor een puzzel spelletje. Nu zijn wij in Turkije. Daar gebruik ik de Microsoft Surface Go als laptop voor het bijwerken van mijn blog, social media, Netflix kijken en alvast het bewerken van foto’s. Tijdens deze werkzaamheden ontdek ik een aantal bijzonderheden aan de Microsoft Surface Go.

Flexwerken op reis met de Surface Go

Pluspunten flexwerken op reis met de Microsoft Surface Go

  • De Microsoft Surface Go is lichtgewicht en neem je makkelijk mee, dan bedoel ik je hebt geen rugzak nodig. De Microsoft Surface Go kun je makkelijk dragen in een compact schoudertas en valt niet op. Echt iets voor dames die toch onderweg even willen werken en een gewone stijlvolle tas mee willen nemen. Het is iets waar ik bijvoorbeeld vaak over twijfel. Met de auto gaan, dan kan de laptop mee, maar met het OV is ook makkelijk alleen de draag ik heel de dag een rugzak met zware laptop. Met de Microsoft Surface Go is dit probleem opgelost.
  • De batterijduur is 9 uur en gaat makkelijk een dag mee.
  • Combinatie tablet en laptop is prettig. App-jes gaan op de tablet, maar je werkt met een magnetisch toetsenbord.
  • Een snel systeem, waardoor je niet lang wacht op het laden van programma’s.
  • Op de Microsoft Surface Go kun je gebruik maken van Windows Ink. Dit is leuk, makkelijk en creatief! Door de tablet en laptop functie in één zal ik niet de enige zijn die de Microsoft Surface Go voor werksituaties gebruikt. Je kunt met Windows Ink, zonder op het toetsenbord te typen, maar met een digitale pen schrijven in Word, Excel, fotobestanden en bijvoorbeeld. Het betreft bijvoorbeeld niet alleen tekst aanpassen, maar ook powerpointpresentaties aanpassen. Makkelijk! Ook wanneer je bijvoorbeeld aan het presenteren bent.
  • Alles wordt opgeslagen op de cloud.

Minpunten flexwerken op reis met de Microsoft Surface Go

  • Je kunt foto’s bewerken, maar bijvoorbeeld niet met Photoshop dat is een te zwaar programma.
  • Alles gaat via de cloud, je moet wel wifi hebben, daarbij is ook de vraag of je bijvoorbeeld je werk en privé account gescheiden hebt etc. Daar moet je vooraf wel even over nadenken.
  • Het scherm is niet ‘sun proof’ en dus glimmend, maar daar kun je een bescherming voor kopen.

Conclusie ervaring flexwerken op reis met de Microsoft Surface Go

De Microsoft Surface Go is fijn om mee te nemen op reis, wanneer je een lichtgewicht tablet en laptop wilt gebruiken die lang mee gaat, waar je de dagelijkse werkzaamheden op uit kunt voeren en die je ook kunt gebruiken voor privé activiteiten. Dan heb je aan de Microsoft Surface Go een perfecte tablet en laptop in één voor een hele leuke prijs en met leukste travel gadget voor erbij. Zelf zou ik aanraden om gebruik te maken van MiFi, zodat je altijd internet hebt in het buitenland, maar ook Nederland, en niet afhankelijk bent van WiFi en altijd bij de cloud kunt. Dan de laatste tip; ben je ook enthousiast over de Microsoft Surface Go en Type Cover. De Microsoft Surface Go en Type Cover kun je aanschaffen bij Coolblue.

-Dit artikel is in samenwerking met Coolblue.nl-

Meer lezen? Lees dan ook mijn blog over het plannen en thuis werken. en de blog over zakelijke beslissingen die ik heb genomen.

Voor meer ervaringen en zakelijke tips volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie