17 jun Mijn groene pesto recept – Foodblog Foodinista
Zelf groene pesto maken is simpel. Een bakje groene pesto in de koelkast zetten moet je gewoon doen met je eigen ingrediënten een frisse groene pesto met mijn groene pesto recept. Groene pesto uit een potje is met dit pesto recept niet nodig. De groene pesto kun je gebruiken in soep recepten, ovenschotels, salades of een schaaltje groene pesto plaatsen op de Italiaanse borrelplank. Laten we eerlijk zijn Italiaanse groene pesto gewoon op een broodje smeren is ook heel erg lekker. Lees mee hoe je mijn frisse groene pesto maakt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor mijn groene pesto recept
- 1 basilicumplantje helemaal kaal geplukt
- halve citroen
- 1 teentje knoflook
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram pijnboompitjes
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Tips voor de bereiding van de groene pesto
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten, alleen daarom is een potje zonde!
Benodigdheden: mesje, koekenpan, fijne rasp, snijplank, staafmixer
Mijn groene pesto recept
Pijnboompitjes grillen
Start met het verhitten van de koekenpan en rooster hierin kort de pijnboompitjes, zodat de smaak los komt en laat de pijnboompitjes vervolgens apart afkoelen.
Groene pesto maken
Meng in de hakmolen of in het bakje voor de staafmixer de basilicumblaadjes, knoflook, Parmezaans kaas in kleine stukjes gesneden, olijfolie, snufje zout en peper en de pijnboompitjes. Knijp de halve citroen uit en rasp de schil van de citroen fijn. Meng het gehele pesto mengsel op de pulse stand samen tot een zacht en korrelig mengsel, zodat de pesto nog een bite heeft. Klaar is je frisse groene pesto.
Recepten met groene pesto van Foodblog Foodinista
Gebruik de groene pesto bijvoorbeeld voor de groene asperge salade van foodblog Foodinista of voor het recept Italiaanse aardappelsoep. Veel lekkerder toch met verse groene pesto recept?
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's