Mijn groene pesto recept foodblog Foodinista

Mijn groene pesto recept

Deel deze post

Er zijn van die recepten die moeten gewoon op je blog staan en iets anders heel belangrijks, iedereen maakt het vaak op een eigen manier. Alleen ook met het groene pesto recept het is gewoon altijd lekkerder en mooier als je het zelf maakt, dan dat je groene pesto uit een potje komt. Ik vind in ieder geval van wel. Ik maak vaak, heel vaak groene pesto, maar ik heb er nog nooit bij stel gestaan om mijn groene pesto recept op de blog uit te schrijven. Dus bij deze mijn recept, wat ik voor veel gerechten gebruik en natuurlijk uit de Italiaanse keuken. Alleen laten we eerlijk zijn gewoon op een broodje smeren is het ook wel heel erg lekker. Oh ja mijn recept is niet zo’n smeerbaar ‘drapje’, maar blijft altijd een beetje met een bite.

Mijn groene pesto recept foodblog Foodinista

Ingrediënten voor mijn groene pesto recept 

1 basilicumplantje helemaal kaal geplukt
halve citroen
1 teentje knoflook
75 gram parmezaan
50 gram pijnboompitjes
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Tips voor de bereiding van de groene pesto

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten, alleen daarom is een potje zonde!
Benodigdheden: mesje, koekenpan, fijne rasp, snijplank, staafmixer

Mijn groene pesto recept foodblog Foodinista

Mijn groene pesto recept

Eigenlijk is het allemaal heel simpel om een heerlijk bakje groene pesto te maken.

Start met het verhitten van de koekenpan en rooster hierin kort de pijnboompitjes, zodat de smaak los komt en laat de pijnboompitjes vervolgens apart afkoelen.
Meng vervolgens in de hakmolen of in het bakje voor de staafmixer de basilicumblaadjes, knoflook, Parmezaans kaas in kleine stukjes gesneden, olijfolie, snufje zout en peper en de pijnboompitjes. Knijp de halve citroen uit en rasp fijn de schil van de citroen. Meng het gehele mengsel op de pulse stand samen tot een zacht en korrelig mengsel, zodat de pesto nog een bite heeft. Klaar is je echte groene en frisse pesto.

Recepten met groene pesto van Foodblog Foodinista

Gebruik de groene pesto bijvoorbeeld voor de groene asperge salade of voor de Italiaanse aardappelsoep. Veel lekkerder toch met verse pesto?

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie