Uitzicht Venetië vanaf Ponte decli Scalzi reistips Italië Foodinista

Vakantietips aan de Adriatische kust

Deel deze post

Velen denken bij een vakantie aan de Adriatische kust aan Venetië en natuurlijk aan de prachtige kidsproof campings. Heel eerlijk; daar ben ik het geheel mee eens. Afgelopen jaar brachten wij twee weken door aan de Adriatische kust na een citytrip stop in Salzburg. Wanneer er babies of peuters mee reizen vind ik het ideaal om onderweg te stoppen voor één of twee nachtjes en zo zie je ook nog iets meer van Europa. Een voordeel denk ik zo. Vanuit Salzburg reden wij door naar de Adriatische Kust om vervolgens twee weken vakantie te vieren op camping Portofelice. Wij reserveerden deze camping in Italië met onze luxe stacaravan via Roan en konden zo heerlijk van twee weken zon, zee, strand en relaxen genieten. Maar wat kun je zoal beleven aan de Adriatische kust? In dit blog deel ik naast onze route en waar wij verbleven natuurlijk meer vakantietips aan de Adriatische Kust met je.

Vakantietips aan de Adriatische kust - Foodblog Foodinista

5x Vakantietips aan de Adriatische Kust

Wij verbleven met onze peuter van bijna drie jaar voor twee weken in Italië. Bij de keuze voor de vakantie, vind ik, moet je dan een beetje keuzes maken. Zelf ontdekken wij graag stadjes, gaan lekker uiteten en genieten zo van de omgeving. Voor de peuter is het natuurlijk heel belangrijk dat er een mini club is, mooi zwembad (oké dat vinden we zelf ook belangrijk) en dat het verblijf goed is geregeld. Hoe wij dit hebben aangepakt en waar we zijn geweest? Lees verder met de Vakantietips aan de Adriatische kust.

Ontbijt bij Roan Caravan aan de Adriatische kust camping Portofelice reisverhalen Foodinista
Pizza eten volgens de peuter bij de Roan caravan reistips Foodinista in Italië

Tip 1 Kies voor een mooie camping met prettig verblijf

Ik zal heel eerlijk zijn camperen zit bij mij als mijn vriend totaal niet in de genen. Kort door de bocht: we zijn een beetje verwend. Met onze ouders gingen we absoluut niet kamperen, maar naar luxe hotels of resorts. Geen probleem dit combineer ik ook nog graag. Maar wij vinden het wel leuk en praktisch om met kleine kindjes van alles mee te kunnen nemen wat zorgt voor een fijne relaxte, maar ook om na kinderbedtijd zelf nog een beetje van onze vakantie te kunnen genieten. Dan is een mooie accommodatie voor mij een voorwaarde. Wij kozen voor de meest luxe stacaravan van Roan, de Surpreme Lounge, met bijvoorbeeld een vaatwasser, airconditioning, televisie en wifi. Een luxe en voor velen al geen kamperen meer te noemen. Maar voor ons ideaal. Het maakt kamperen eerder toegankelijker. Op het terras was en loungebank en eettafel aanwezig en zo genoten wij ook regelmatig van gewoon rust bij de stacaravan in het zonnetje.

Zwemmen bij camping Portofelice reisverhalen Foodinista
Pasta Vongole eten bij restaurant van Camping Porto Felice

Tip 2 Ontdek de lokale omgeving van Eraclea Mare

Niet alle campings zijn centraal gelegen bij bijvoorbeeld een toeristisch stadje of direct aan het strand met een leuke boulevard. Eigenlijk had ik deze verwachting deze keer ook niet. Natuurlijk wel dat binnen tien minuten ergens met de auto naartoe konden, maar deze keer waren er diverse activiteiten op loopafstand. Naast entertainment bij de camping zelf liepen wij makkelijk het strand op. Daar was al een mooie beachclub van de camping zelf met daarbij passend beachfood! Maar het strand is breed en ruim opgezet. Naast de eigen beachclub waren er nog drie met bijvoorbeeld speeltuintjes en lekkere hapjes en drankjes. Niet alleen populair bij de toeristen, maar ook bij de Italianen zelf en dat zorgt dan weer dat het er altijd leeft. Vanuit Camping Portofelice konden wij over de vlonders makkelijk naar het stadje Eraclea Mare wandelen, want de buggy ging toen nog weleens mee. Met het zand tussen je tenen krijg je toch ook het echte vakantiegevoel. In het toeristische plaatsje Eraclea Mare kun je ijsjes eten bij diverse gelateria’s, maar ook zijn er meer restaurantjes, een wijnbar en leuke speelhallen voor de kinderen. Dat is toch even een leuk uitje? Wij verbleven hier in het laagseizoen in juni, maar kunnen ons voorstellen dat het in de zomer heel druk is met de diverse campings, wat ook weer voor gezelligheid zorgt. Een ander stadje, en wellicht bekend, is Lido de Jesolo. Voor een avondje uit, restaurantjes, lange boulevards en een strand met veel speeltuintjes en andere voorzieningen een absolute aanrader.

Meer Italië tips van deze Vakantietips aan de Adriatische Kust? Lees dan ook eens een prachtige tussenstop in Mantova.

Eten aan het strand bij Beachclub Portofelice Adriatische kust reistips Foodinista
Eten aan het strand bij Beachclub Portofelice Adriatische kust reistips Foodinista
IJsjes eten in Eraclea Mare Vakantietips aan de Adriatische kust foodblog Foodnista

Tips 3 Er zijn meer steden dan Venetië ga naar Padova

Venetië is de eerste bijzondere stad waar je aan denkt wanneer je naar de Adriatische kust reist. Logisch ook, want Venetië is betoverend. Maar op een even grote afstand, ongeveer een uurtje rijden, kun je ook naar de stad Padova. Een grote studentenstad in Italië waar het goed toeven is. Naast alle culturele ontdekkingen, eerlijk musea hebben wij met de peuter overgeslagen en het was prachtig weer, is Padova al een prachtige stad om doorheen te wandelen. De lange winkelstraten, mooie bruggen, de universiteit, het grote plein, de markten en zo kan ik nog wel meer opnoemen. Maar vergeet vooral niet om koffie te gaan drinken in het centrum van Padova en te genieten van de meest heerlijke pistache croissants, daar zou ik alleen al voor terug gaan, en te genieten van het heerlijke mascarpone ijs van Venchi in de hoofdstraat. En daar kun je ook geweldig shoppen in Italiaanse sferen of gewoon nog een terrasje pakken, omdat het kan.

Pistache croissantjes in Padova reis en eettips Adriatische kust van Foodinista
Padova stad bij de Adriatische kust reistips Foodinista
Padova stad bij de Adriatische kust reistips Foodinista
Vechi mascarpone ijs in Padova tips Adriatische kust in Italië Foodinista

Tip 4 Ga naar Treviso

Nog zo’n stad op een kleine afstand van de Adriatische kust die je een keer moet bezoeken, Treviso. Bij Treviso dacht ik aan een industriële stad waar je langs rijdt vanuit Oostenrijk. Vervolgens ga je verder Italië in naar bijvoorbeeld de Adriatische kust,maar ook naar Toscane. Alleen is het absoluut de moeite om Treviso een keer te bezoeken. Wij gingen helaas met iets slechter weer naar Treviso, maar dat is regelmatig in die regio. Het stadje was alleen even prachtig met een burgwal rondom de stad waar je op kunt wandelen. Deze burgwal ligt aan de rivier, waardoor er ook diverse strandbarretjes zijn met ligstoelen. In Treviso zelf zijn diverse hippe Italiaanse coffeeshops met de lekkerse pattiserie en delicatessenwinkels om heerlijkheden mee naar huis te nemen. Uiteindelijk zijn wij ook nog even gaan shoppen in het oude centrum. Je moet even zoeken, maar Treviso is een mooie en moderne Italiaanse stad. Eigenlijk een mix van klassieke gebouwen met opeens een modern gebouw. Wij sloten de dag af met aperitivo tijd met een Spritz Aperol en diverse Italiaanse crostini’s. Dit kan bij diverse restaurants in het centrum. Het is een aanrader en het moment om plaats te nemen op het terras.

Koffie met gevulde Italiaanse croissants in Treviso Foodblog Foodinista
Italiaanse kaasjes op de markt reistips Adriatische kust
Aperitief met aperol en crostini's reistips Foodblog Foodinista

Tip 5 Ontdek Venetië en de eilanden je zou het bijna vergeten

Je zou het bijna vergeten, maar de echte trekpleister tijdens een vakantie aan de Italiaanse Adriatische kust blijft Venetië. Deze mag dan ook niet ontbreken bij de Vakantietips aan de Adriatische kust. Vanuit de campings aan de Adriatische kust kun je daar gemakkelijk naartoe reizen. Ga naar Tre Porti en vaar vanuit daar met het pondje naar Venetië. Wij vonden Venetië, voor mij de tweede keer, en voor Eric en Florian de eerste keer wederom geweldig. Met een peuter is het wel een iets pittigere stad om te bezoeken. Een buggy is bijvoorbeeld makkelijk bij restaurantjes, op de pleinen en veilig op de boot, maar een rugdrager weer ideaal als je de trapjes, bruggetjes en steegjes door wilt. Dat is even een persoonlijke keuze. Vergeet niet om ook de prachtige plaatsen Burano en Murano te bezoeken waar je je in een pastelwereld gaat bevinden en in de wereld van de glasblazerij.

Zonder kinderen of met grotere kinderen naar Venetië? Je wilt meer ontdekken? Boek een fietstour in Venetië en ga het centrum uit. Een echte aanrader waarbij je meer van de stad ziet. Bekijk de mogelijkheden hier.

autohuur italië
Murano en burano reistips Adriatische kust Foodinista
Uitzicht Venetië vanaf Ponte decli Scalzi reistips Italië Foodinista

Meer over Italië

Italië is één van mijn favoriete vakantielanden in Europa waar je makkelijk met de auto naartoe kunt en prachtige campings kunt vinden met mooie voorzieningen. Daarbij verveelt Italië nooit, want er is ontzettend veel te ontdekken in de diverse regio’s. Ik ben ook benieuwd of jij nog meer leuke Vakantietips aan de Adriatische kust hebt en wilt delen? Ook Toscane is altijd welkom, want naast deze Vakantietips aan de Adriatische kust kun je ook diverse blogs vinden met reistips in Toscane.

Meer reistips van Foodinista?

Lees de leukste reistips in Zeeland voor reizen met kinderen en heerlijke restaurants. Of ga mee naar Marokko! En lees bijvoorbeeld over de foodtour in Marrakech. En lees meer over mijn favoriete adresjes in Naxos in Griekenland.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie