Dagje in Venetië in vijf foto's

Een dagje Venetië in 5 Instagram foto’s

Deel deze post

Wat heb ik genoten de afgelopen maand! Het was misschien iets rustiger op de blog, maar op mijn social media kon je zeker meegenieten. Zo begon de maand met een persreis naar het Griekse eiland Chios, waar ik je nog veel over ga vertellen. Op mijn Instagram account kun je daar al veel over vinden en ook op Facebook. Vervolgens vertrok ik met mijn gezin voor een vakantie van bijna drie weken naar Salzburg en Italië. We verbleven daar in de streek Veneto. Twee weken lang prachtig weer en genieten van alles wat Italië te bieden heeft. Waar we onder andere van hebben genoten is Venetië en de omgeving van Venetië, want Venetië heeft zo veel meer te bieden dan het hoofd eiland. In dit blog deel ik de foto’s die ik maakte met mijn Iphone 6 en deelde op Instagram en een aantal foto’s extra die ik snel maakte met mijn Iphone Je kent het misschien wel. Ik heb ook een spiegelreflex camera, maar dat is geen snelle camera die je er even bij pakt. Mooi voor stilleven momenten. Maar op het moment dat ik een snelle foto wil maken op bijvoorbeeld een toeristische bestemming waar het best wel druk is, dan maak ik snel een foto met mijn Iphone. Die beschikt gewoon over een snelle camera en als het nodig is ook de nodige appjes om de foto nog mooier te maken. Heel fijn en handig. Door de snelheid kan ik ook nog snel diverse foto’s maken in diverse vormen. Horizontaal, verticaal, maar ook al passend voor instagram in een vierkant en dan niet direct in de app. Waar ik ook niet zonder kan is een mobiele oplader voor mijn telefoon. Want als ik social media berichten maak en foto’s maak merk ik altijd wel dat mijn telefoon sneller energie verliest. Ideaal is dan de Mobisun Powerbank. Deze oplader werkt op solar energie en kun je dus altijd gebruiken zonder thuis diverse mobiele opladers eerst op te laden. Snel deel ik ook nog veel meer leuke tips en foto’s met je van de reis die wij maakten in Italië, Salzburg en natuurlijk ook Griekenland. In dit blog neem ik je mee in een dagje Venetië in vijf foto’s.

5 Instagram foto’s van een dagje Venetië

Dagje in Venetië in vijf foto's reisblog Foodinista

De eerste dag gingen wij naar de eilanden Burano en Murano. Burano bekend van de gekleurde huisjes. Waar de witte was een prachtig contrast is bij alle fel gekleurde huisjes. Eigenlijk was dit het eerste straatje waar wij uit de massa linksaf gingen. Even tijd voor een rustige foto. Wel even lichter gemaakt met de Iphone, want het was hier best donker.

Gekleurde huisjes Burano reisfoto's Veneto Dagje in Venetië in vijf foto's reistips Foodblog Foodinista

De felle kleuren zijn prachtig en ieder huisje heeft een eigen kleur. Op deze locatie was het heel druk. Snel een foto gemaakt met de Iphone van diverse afstanden en door. Op de camera lukte dit net niet en werd het lang wachten. Één local gespot, maar hij past wel in het plaatje.

Gezinsselfie in Burano kleurrijk dorp in de Veneto archipel

En natuurlijk tijd voor een gezinsselfie met de refurbished Iphone 6. Aangezien mijn vorige telefoon helemaal was opgebruikt. Dat overvalt je altijd. Mijn abonnement ging nog door dus ik koos deze keer voor een refurbished Iphone. Mij hoor je niet klagen over de kwaliteit. Ik heb trouwens ook een refurbished Ipad. Ook top en fijn om Florian mee te laten spelen als we onderweg zijn bijvoorbeeld. Hij is zo geduldig tijdens het reizen.

Venetië kanalen en gondels reistips foodblog Foodinista

Natuurlijk bezochten we ook het echte Venetië. We gingen er vroeg naartoe. Een stad van verwondering. De smalle kanalen, gekleurde huisjes, gondels en het eindeloos wandelen met alle prachtigs wat je kunt zien. Ook deze foto is gewoon met de Iphone 6 gemaakt, maar het lijkt wel een soort sprookje. Wij zijn alleen overdag in Venetië geweest, maar ik wil ook nog een keer in de avonduren naar Venetië als alles prachtig verlicht schijnt te zijn.

Uitzicht vanaf Rialto brug Venetië Italië blog Foodinista

In prachtig Venetië keek ook Florian zijn ogen uit vanaf de Rialto brug. Wat een uitzicht en wat veel te zien! Alle bootjes die voorbij kwamen varen. Geweldig. Zo’n foto maak ik het snelst met mijn Iphone. Jij? Deze komt denk ik nog op Instagram als een trotse moeder en terugblik op de mooie vakantie.

Reistips in Italië?

Lees dan de blog met reistips voor de Adriatische kust waar natuurlijk Ventië niet in ontbreekt. Ook kun je op Foodblog Foodinista heel veel lezen over Toscane met natuurlijk restaurant tips in Toscane.

Meer reisblogs ontvangen en blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

2 Reactie's
  • Malou | Blonde Blossom
    Geplaatst op 11:43h, 13 juni

    Wauw wat een prachtige foto’s! Ik ga deze zomer ook naar Venetië voor de eerste keer, ik kan niet wachten. Die ene foto lijkt inderdaad net een sprookje! Malou x

  • admin
    Geplaatst op 11:45h, 13 juni

    Dank je Malou! En wat leuk! Houd dan de blog nog maar even in de gaten. Zoals gezegd er komen nog meer leuke blogs meer informatie aan over de regio. Heel veel reisplezier alvast.

Geef een reactie