8 Recepten tips voor een Italiaanse avond - Foodblog Foodinista

8 Recepten tips voor een Italiaanse avond

Deel deze post

Bij een zomerse feestavond denken we snel aan een barbecue avond. Deze keer doen we het anders. Wie is er niet dol op Italië en de Italiaanse keuken? In de lente en zomer krijgen we weer zin in tuinfeestjes. Een verjaardag vieren, jubileum of bruiloft. Wanneer het warmer wordt dan vieren we het feestje liever buiten in de tuin. Statafels, picknicktafel naar buiten en verwachten we toch een regenbuitje? Geen probleem, want dan zetten we de easy up partytent op, ook deze kun je natuurlijk extra feestelijk versieren. Het blijft tenslotte toch Nederland. Wanneer je tijdens de Italiaanse avond een mooi buffetje wilt neerzetten of je gasten een maaltijd wilt aanbieden dan wil ik je een aantal tips meegeven en vooral gerechten die je vooraf kunt bereiden.

8 Italiaanse recepten voor een Italiaanse avond

Bij een Italiaans buffet wat je zelf kunt samenstellen kun je variëren tussen voorgerechten, koude hapjes, ovenschotels, vegetarisch en vlees. Een aantal voorbeelden en recepten die je allemaal op de website kunt vinden zijn bijvoorbeeld het Italiaans gehaktbrood, Melanzane a la parmigiane, Italiaanse hartige aperitiefcake en Italiaanse saucijzenbroodjes. Het gehaktbrood, de cake en saucijzenbroodjes kun je zowel warm als koud serveren. En kunnen ook als hapje vooraf. Het gehaktbrood kan ook op brood. De saucijzenbroodjes kun je ook in klein formaat bakken en zijn ook lekker bij een kopje soep.

Anders leuke ideeën als snackje bijvoorbeeld zijn de Italiaanse nacho’s met burrata. Nacho’s doen het altijd goed op een feestje en zijn heel simpel om te maken. Hierbij kies je niet voor klassiek Italiaans, maar voor fusion. Een ander recept wat je vooruit kunt maken is de Italiaanse lasagne met stoofvlees.

Een Italiaanse avond sluit je natuurlijk af met een dessert. Tiramisu is natuurlijk typisch Italiaans. Wil je scheppen uit een grote schaal? Denk dan aan de Ferrero Rocher Tiramisu of aparte toetjes? Dan is deze pistache tiramisu misschien iets voor jou? Alle recepten kun je terug vinden op de foodblog.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie