Prachtig Innsbruck vijf tips in Innsbruck tijdens een tussenstop en kort verblijf foodblog Foodinista reist

Vijf tips in Innsbruck – Op reis naar Oostenrijk – Stedentrip of Tussenstop

Deel deze post

In één keer naar Italië reizen met de auto vinden wij te ver en eigenlijk ook helemaal niet zo leuk, wanneer ik heel eerlijk ben. Als Eric en ik samen zouden reizen, dan zouden we misschien wel in één keer doorrijden of juist het tegen over gestelde; echt rondreizen. Met Florian achterin, dan zijn we eigenlijk best wel tevreden als we Oostenrijk in één rit halen met één of twee tussenstops en dan na één of twee tussen overnachtingen weer doorrijden. Op de heenrit gaan we dan meestal voor twee tussen overnachtingen voor het echte vakantiegevoel en terug willen we iets sneller rijden en dan vinden wij één overnachting wel voldoende en dan gaan we weer terug naar huis met onze auto afgeladen. Deze reis maken we ook meestal in het najaar dus het klimaat speelt ook wel een rol. We reizen vol in de zon naar Italië en in Oostenrijk is het ook nog prachtig weer, maar op de terugreis zo tegen Oktober konden we de Havaianas al regelmatig vervangen door snowboots. Is het nog heerlijk weer dan wil ik de reis ook nog wel zo lang mogelijk uitstellen, want vakantie vieren en reizen dat doe ik ook graag zo veel en zo lang mogelijk.

Zelf op zoek naar een fijn verblijf in Innsbruck? Kijk dan hier voor een verblijf van appartement tot luxe boutiquehotel. P.s. later in de blog geef ik nog specifieke fijne tips voor overnachten in Innsbruck.

Oostenrijkse citytrip als stop-over naar Italië

Met deze rede krijg ik van onze tussenstop in Oostenrijk altijd al een echt vakantiegevoel. Na de Brennerpas rijden we nog een aantal kilometers door en overnachten we in een appartement of hotel in de regio van Innsbruck, geen sneeuw, maar Oostenrijk met een zonnetje en vol groen. Blij dat we er zijn en tijd om te gaan genieten van onze eerste bestemming, want zo voelt het voor ons. Eigenlijk zou het voldoende moeten zijn om in Oostenrijk vakantie te vieren, maar omdat we in september gaan en het weer niet vertrouwen voor twee weken lang besluiten we toch om het iets zuidelijker op te zoeken voor meer zonuren en een betere temperatuur. De vakantie begint wel goed met deze leuke tips in Innsbruck en in de omgeving van Innsbruck en het mooie Tirol. Wij beginnen ons vakantiegevoel in Oostenrijk en wat is Innsbruck in Oostenrijk leuk! Ik kan al voldoende tips in Innsbruck geven met dingen die je moet gaan doen, beleven en proeven en ons vakantiegevoel was ondanks dat het maar een tussenstop was onderweg naar Italië al volledig aangekomen.

Vijf tips in Innsbruck en omgeving

Kneuterige straatjes van Innsbruck met kleine bakkerijtjes

Keuterige straatjes van Innsbruck met kleine winkeltjes

In het oude centrum van Innsbruck, waar je geweest moet zijn, zijn kleine en oude straatjes met even oude en kleine kneuterige winkeltjes en ook bakkerijtjes.

Pretzl uit Oostenrijk

Zo mocht daar voor ons de Pretzl niet ontbreken voor onderweg. Die werd door Florian in Italië nog opgegeten bij het eerste vroege ontbijt. Voor de dreumes kook ik ook regelmatig zelf, maar op vakantie kan een potje ook makkelijk zijn. In Italië is er weinig te koop. Mijn tip is ook om deze in Oostenrijk nog even te shoppen. Had ik het toen maar geweten. Ik schreef ook een blog met inpaktips voor een reis naar Italië met kinderen.

Gevulde amandelcroissants in Oostenrijk

Wij kochten voor ons zelf deze heerlijke gevulde amandelcroissants voor het ontbijt voor de volgende ochtend. Wij gingen tenslotte weer door naar Italië en ook een auto ontbijtje mocht goed smaken.

Oostenrijkse biertjes

Lokaal Oostenrijks bier Edelweiss tips in Innsbruck en omgeving

Oostenrijk brouwt de meest heerlijke witbiertjes, zoals; Edelweiss en Zillertal. Het is zeker de moeite waard om deze biertjes vers van de tap te proeven en om er op een mooi terras met uitzicht op de bergen van te genieten. Na een lange autorit heb je ze ook wel verdiend en mag de vakantie beginnen.

Kidsproof restaurants in Oostenrijk

Kidsproof Oostenrijk restaurantjes in kleine dorpjes reistips tussenstop Oostenrijk blogger Foodinista

Oostenrijk is heel erg kidsproof, bij bijna alle restaurants in Tirol zijn kinderstoelen aanwezig en de menukaart is toegankelijk met kindermenu’s en anders? Een schnitzel, met groente en een aardappeltje of Kaiserschmarnn een soort mislukte zoete pannenkoek, wat eigenlijk als dessert wordt gegeten in Oostenrijk is ook een echte verwennerij voor de kinderen en volwassenen, maar zoals ik het gerecht nu omschrijf zo doe ik het natuurlijk veel te weinig eer aan. Daarbij zijn de Oostenrijkse gerechten voor volwassenen zo groot dat je makkelijk een kleine portie met je kind kunt delen.

Schnitzel met salade in Oostenrijk kidsproof tips foodblog Foodinista

Deze schnitzel, met frietjes en salade hebben wij zelf gegeten, voor de mini me was het nog niet helemaal de bedoeling toen. Wat ook zeker een tip is en ik schreef er al een kidsproof blog over, is in Oostenrijk nog babyvoeding inkopen. In Italië is het veel minder beschikbaar en in Oostenrijk is het aanbod veel groter dan in Nederland. Een beetje variatie in de voeding zelfs.

Je weet niet waar je eindigt, maar je citytrip begint hier.

Favoriet restaurant met een view in Innsbruck

Ontbijten in Innsbruck bij kindvriendelijk tapas en oostenrijks restaurant cammerlander

Wij gingen ontbijten bij restaurant Cammerlander. Eerlijk een beetje een gelukstreffer in het voor ons nieuwe Innsbruck. Alleen wat voor één! Het bleek een restaurant met zowel tapas als de Oostenrijkse keuken, prachtig uitzicht en volledige kidsproof, wat je zonder kinderen niet opvalt. Wij bestelden een Spaans omelet en brood met Spaanse en Oostenrijkse ham. Met koffie en verse fruitsap. Goed om de dag te beginnen en onze reis eigenlijk. Hoe kidproof? Binnen is een speelhoek, fijn om je kindje even te laten spelen, wanneer je op het eten wacht en perfecte verschoning mogelijkheden en goede kinderstoelen. Het personeel begrijpt het dus ook helemaal.

Uitzicht vanaf het terras in Innsbruck

Het uitzicht vanaf het terras in Innsbruck bij restaurant Cammerlander was dus echt helemaal geweldig. Deze foto is misschien iets mooier gemaakt, maar de huizen en de bergen krijg je helemaal mee. Echt genieten! En de prijzen? Die vielen echt wel mee. Niet extreem toeristisch. Voor een bezoekje, het adres is Innrain 2.

Markthal in Innsbruck

Markthal in Innsbruck reistips en meer in Innsbruck en omgeving van foodblog Foodinista

Direct aan de overkant van het restaurant vroeg ik mij af wat voor gebouw er aan de overkant van het plein was. Aan de buitenkant is het niet zo mooi, maar het gebouw was wel populair. Tijd om er zelf te gaan kijken. En wat bleek de foodhal van Innsbruck! Een walhalla dus voor foodies. Wij waren er in de ochtend dan is de foodhall een populaire plek voor de dagelijkse boodschappen.

Markthal in Innsbruck reistips en meer in Innsbruck en omgeving van foodblog Foodinista

Oostenrijkse delicatessen en heel leuk met diverse looproutes uitgestippeld door de foodhal.

Markthal in Innsbruck reistips en meer in Innsbruck en omgeving van foodblog Foodinista

Kaasjes uit Oostenrijk, Zuid-Tirol en Italië en de kaas in Oostenrijk is goed! Ook zou je buiten Innsbruck een kaasboerderij in Tirol kunnen bezoeken.

Markthal in Innsbruck reistips en meer in Innsbruck en omgeving van foodblog Foodinista

Duits gebak, Oostenrijke delicatessen en Italiaanse inspiratie.

Markthal in Innsbruck reistips en meer in Innsbruck en omgeving van foodblog Foodinista

Volop verse Gnocchi. Naast de boodchappen zijn er ook diverse kleine restaurantjes voor de lunch en ‘s avonds voor het diner zijn er champagnebarretjes, oesterbarren en en andere delicatessenbarren. Echt een Oostenrijks foodwalhalla. Vergeet niet je bent bijna in Zuid-Tirol en daar komt veel inspiratie vandaan.

Hotel tips in Innsbruck

Overnachten in Innsbruck en omgeving en nog op zoek naar hotel en appartementen tips in Innsbruck? De leukste tips in Innsbruck voor een hotel of appartement in Innsbruck en omgeving heb ik verzameld.

Budget: Overnachten in Oostenrijk is niet voordelig, maar in de Riedz Appartement krijg je waar voor je geld. Midden in het centrum van Innsbruck en genieten van alles wat Culinair Innsbruck te bieden heeft.
Luxe:
Bij het Adlers Hotel beleef je Innsbruck en Oostenrijk in het hoogste hotel. Met prachtig uitzicht over de stad en de bergen en niet alleen sightseeing, maar ook ontspanning in luxe of verblijf in het Nala Hotel aan de buitenkant Oostenrijkse charme en volledig een luxe boetiek hotel in het centrum van Innsbruck voor een aantrekkelijke prijs en vooral jong en hip.
Kidsproof: Met kinderen is een appartement heel fijn en kun je direct al het lekkers van de foodhal uittesten in de keuken. Bij de appartement van Kasperhof Appartments is het helemaal mogelijk.

Zelf op zoek naar een fijn verblijf in Innsbruck? Kijk dan hier voor een verblijf van appartement tot luxe boutiquehotel.

Meer reistips over Oostenrijk? 

Ook een Oostenrijk fan of wil je verder oriënteren? Ik vind Oostenrijk zowel in de winter als in de zomer prachtig! Naast de tips in Innsbruck deel ik ook mijn tips en reiservaringen in Oostenrijk met je van winter tot zomer. Lees bijvoorbeeld de Foodie in Tirol met zomerse tips of vijf favoriete maaltijden in Oostenrijk die je wellicht nog niet kent. Of meer city trip georiënteerd? Lees dan mijn reistips in Salzburg.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

1Reactie
  • I Love Innsbruck
    Geplaatst op 22:19h, 17 september

    Leuke tips! Ik kwam hier voor wat research voor mijn website. Maar dit zijn leuke tips die je niet overal vindt!

    De bakkerijtjes zijn echt leuk en lekker. Succes!

Geef een reactie