Eten bij de locals in Venetië

Eten tussen de locals in Venetië

Deel deze post

Veel mensen kunnen de Italiaanse keuken niet weerstaan. Heel begrijpelijk, want het water loopt je ongetwijfeld in de mond bij alleen al de gedachte aan al die lekkere pizza’s en pastas. Ben je op vakantie in Venetië, dan kun je naar toeristische eettentjes gaan, maar is het niet veel leuker als je net zo kunt eten als de locals? Zo eet je waarschijnlijk ook weer eens iets anders dan anders. Er zijn genoeg fijne eetgelegenheden in Venetië waar je pal tussen de locals in zit en je dus even helemaal een Venetiaan kunt voelen. Een optimale vakantiebeleving!

Op reis naar Italië en de regio Venetië? Lees hier nog veel meer tips en ons eigen reisverhaal.

Venetië eten tussen de locals

1. Cantina Do Spade Een authentiek Venetiaans restaurant, dat is Cantina Do Spade. Je kunt er eten krijgen als gezouten vis of gefrituurde mozarella. Of ga voor een traditioneel Venetiaans gerecht in de vorm van risotto met zeevruchten of pompoen ravioli met walnoten en kaassaus. Stuk voor stuk gerechten die je met name in die streek kunt eten en waar ook de locals van smullen.

2. Cantina Do Mori Verkopers van de Rialto Markt: die vind je bij Catina Do Mori. Ze komen er onder meer voor het mooie assortiment aan wijn. Kom wel op tijd, want dan kun je een fijn plaatsje aan de bar bemachtigen, voor de meeste levendigheid en het beste zicht op de kleurrijke bezoekers van de bar.

3. Antico Martini Ben je een visliefhebber, dan mag je Antico Martini niet overslaan. In dit restaurant wordt de vis op typisch Venetiaanse wijze klaargemaakt. Het resultaat: verbluffend lekkere vis, die je niet mag missen.

P.s. Ga niet alleen naar Venetië, maar ontdek ook de regio van Venetië en de andere steden. Ontdek onze ervaringen aan de Adriatische kust en lees het hier.

4. Bistrot de Venise. Niet ver van het Canal Grande zit een klein maar o zo sfeervol restaurantje, Bistrot de Venise. De Venetiaanse keuken loopt als een rode draad door de bistro heen. Op het menu staan onder meer koude visschotels. De vis komt uit Venetië zelf, verser kan niet!

5. Al Muro Wil je je een echte local wanen, ga dan naar Al Muro. In de namiddagen op zaterdagen worden bij een stand allerlei lekkernijen aangeboden. Er staan altijd locals ongeduldig te wachten, want het eten in combinatie met de prijs – tien euro inclusief een glas wijn – spreekt veel mensen aan. Je krijgt typisch Venetiaans eten waar je je vingers bij aflikt!

6. Al Merca Het is een van de kleinste barretjes van Venetië, maar op culinair gebied doet Al Merca niet onder voor andere eetgelegenheden. En dat weten de locals maar al te goed. In de bar zijn de lekkerste mini panini’s te vinden, evenals olijven en kaas, naast 50 verschullende wijnen.

7. Rossopomodoro Wil je het liefst pizza eten, dan kan dat ook in Venetië want het is en blijft Italië. Op St. Mark’s plein vind je Rossopomodoro. Er wordt gezegd dat dit restaurant de beste pizza van de stad heeft.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

1Reactie
  • Denise
    Geplaatst op 11:23h, 10 maart

    Deze had ik nog niet gezien. Goeie tips. En de foto ziet er héérlijk uit. Daar hou ik wel van.

Geef een reactie