Witte bonen in tomatensoep Italiaanse tomatensoep recept foodblog Foodinista

Witte bonen in tomatensoep Italiaanse stijl

Deel deze post

De lekkerste tomatensoep is tomatensoep die je zelf maakt en het is eigenlijk bijna net zo makkelijk als een pak of blik met soep opentrekken, maar zeker net zo lekker als het niet lekkerder is. Al moet ik zeggen voor dit Italiaanse tomatensoepje met witte cannellini bonen of moet ik zeggen witte bonen in tomatensoep sprokkel je wel een beetje, want voor het gemak trek je wel een blikje open met inderdaad de bonen. Tja, pssssst, dat vergeten we snel. Verder gaan we lekker zelf aan de slag om een soepje op tafel te zetten. Natuurlijk ik ben helemaal in Italiaanse sferen, want ja ik ben nog maar een paar dagen terug uit Italië en geniet nog graag even na van al die heerlijke smaken. Ook ben ik van mijn verlenging van de zomer direct de herfst in gestapt dus dit stevige soepje met heerlijke stevige witte bonen mag dan ook wel. De witte bonen in tomatensoep zijn dan ook een super bite en smaakmaker aan deze soep.

Moet je een beetje wennen aan de bite van witte bonen en Cannellini bonen? Test dan het recept van dit tomatensoepje uit. De witte bonen zijn vullend en hebben een stevige beet met een zachte vulling. Anders, maak ook de volgende stoofschotels Mexicaanse witte bonenschotel en Witte bonen en chorizo stoof.

Italiaanse tomatensoep met cannellioni bonen recept foodblog Foodinista

Ingrediënten tomatensoep met cannellinibonen voor 4 kommen of borden

 • 500 gram cherrytomaatjes (voor het effect in diverse kleuren)
 • 1 blik Cannellinibonen
 • Grote hand verse Peterselie
 • 6 gedroogde tomaatjes
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 800 ml water
 • 1 blokje kippenbouillon (helemaal vega(n)? Dan groentebouillon)
 • 2 witte uien
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • Snuf gedroogde peper
 • 2 knoflooktenen
 • 1 el olijfolie

Tips voor de bereiding van de Italiaanse tomatensoep met witte bonen

Moeilijkheidsgraad 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, scherp mes, spatel, middelgrote pan, knoflookpers

Zelf tomatensoep maken foodblog Foodinista recept

Recept voor de witte bonen in tomatensoep

Start met het snijden van de ui in uienringen en snij alle tomaatjes door de helft.
Verhit in de pan de olijfolie matig. Verhit hierin voor 5 minuten (zonder te bakken) de uienringen en de tomaten. Knijp met de knoflookpers de knoflooktenen uit en meng de knoflook door de tomaat en de uien en laat deze nog even mee verhitten.
Meng ook de oregano en de peper erbij.
Na de vijf minuten mag tomatenpuree erbij. Meng het mengsel goed door, zodat alles met de tomatenpuree in contact komt. Het blokje bouillon mag erbij en giet het water erboven op. Spatel voor 2 minuten door en laat de soep goed op temperatuur komen, zodat het tegen de kook aankomt. Laat de soep zo twintig minuten staan.
Snij ondertussen de peterselie en de gedroogde tomaatjes fijn.
Roer als laatste de peterselie, gedroogde tomaatjes en de Cannellini bonen er doorheen en laat deze nog 2 minuten meekoken.

De tomatensoep met witte bonen is nu klaar en ready to serve!

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Italiaanse tomatensoep met witte bonen foodblog Foodinista
Geen reactie's

Geef een reactie