Rijkelijk gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli - Opwarmen tijdens halloween!

Rijkelijk gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli – Opwarmen tijdens halloween!

Deel deze post

Laten we opwarmen met een kom warme herfstsoep! Daar is dit recept voor pompoensoep met tomaat geschikt voor! De rijk gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli is heel erg leuk en lekker tijdens halloween, maar op andere herfstdag is het natuurlijk ook een rijkelijk gevulde pompoensoep de zorgt voor een gezonde avondmaaltijd. Veel gezonde groente eten en even een vitamine boost krijgen, waardoor je weer iets beter tegen het kwakkelweer kunt. Voor deze soep gaan we de groente eerst grillen in de oven, zodat de soep extra smaak krijgt en een beetje pit krijgt. Wanneer je de pompoen grilt dan krijgt de pompoen ook meer smaak en de soep zal pittiger worden. Wat wel goed smaakt met kouder weer. Voor de feestelijke dagen heb ik de soep versierd in halloween en herfstsfeer! Durf jij de pompoensoep te eten met de halloweenversieringen? Bekijk dan snel het recept voor de tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli.

Rijkelijk gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli - Opwarmen tijdens halloween!
Rijkelijk gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli - Opwarmen tijdens halloween!

Ingrediënten Pompoensoep met tomaat voor 6 kommen

 • 800 gram flespompoen blokjes
 • 400 gram cherry tomaatjes
 • 2 knoflooktenen
 • 2 rode uien
 • 800 ml groente bouillon
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Snuf zout en peper
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1/4 theelepel paprikapoeder
 • 1/4 theelepel kaneel
 • 500 gram rundvlees gehakt
 • 3 handjes vermicelli
 • 3 eetlepels paneermeel
 • 1 blokje rundvleesbouillon
 • 250 ml water

Voor de versiering snoepoogjes op de soep.

Tips voor de bereiding van de Rijkelijk gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur en 15 minuten (inclusief grillen in de oven 30 minuten en soep koken)
Voor de bereiding: grote ovenschaal of braadslede, 2 pannen, staafmixer, scherp mes, snijplank, spatel, maatbeker, waterkoker

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Rijkelijk gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli - Opwarmen tijdens halloween!

Recept gevulde tomaten pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Groente grillen

Snijd de pompoen (indien nodig) en uien in grove stukken en maak de knoflook schoon. Verdeel deze over braadslede. Verdeel de tomaatjes tussen de pompoen. Schenk de olijfolie eroverheen en strooi er een snufje zout overheen en verdeel de takjes oregano. Rooster de groente voor 30 minuten op 200 graden in de oven.

Gehaktballetjes rollen voor in de soep

Rol ondertussen de soepballetjes. We maken een stevige tomaten pompoensoep en wat is tomatensoep zonder balletjes? Er komt alleen een herfstsfeer bij met pomoen en dan zijn gehaktballetjes en vermicelli in de soep nog steeds erg lekker en leuk! Kinderen genieten ervan. Zo is deze pompoensoep ook erg leuk voor halloween en kindvriendelijk. Maak in een pan rundvleesbouillon. Verhit met een blokje rundvleesbouillon en 250 ml water voldoende bouillon om de soepballetjes in te garen. Strooi over een snijplank paneermeel, peper en zout en rol gehaktballetjes van 1,5 cm doornsee, totdat je de gehele 500 gram gehakt hebt gerold. Vervolgens kun je de gehaktballetjes om de beurt in de bouillon laten zakken. En bij elkaar voor 10 minuten laten. Deze laat ik apart garen, want het is toch zonde wanneer een balletje in de soep uit elkaar valt! Zo kun je ze er altijd nog uithalen. Zet vervolgens de verhitting uit en maak de pompoensoep.

Pompoensoep met tomaat maken

Schep de groente van de bakplaat over in de soeppan. Breng de groente op smaak met de paprikapoeder, kaneel en komijn. Blus af met de groentebouillon. Breng de soep aan de kook voor ongeveer 5 minuten. Je kunt de soep nu fijn pureren. Als laatste mogen de gehaktballetjes en vermiccelli erin. Verhit de soep met tomaat en pompoen nog 5 minuten en de soep is klaar! Eet smakelijk.

Pompoensoep recepten van Foodblog Foodinista

De smaak te pakken voor pompoensoep? Maak dan ook deze pompoensoep met kaneel of maak een variant op kerriesoep en maak de pompoensoep met kerrie, dat is weer eens iets anders. Of wat dacht je van deze Mediterrane pompoensoep met feta?

Meer foodblog inspiratie en soeprecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie