Verrassende shakshuka uit de oven - Koken met de Boerschappen Gemaksbox

Verrassende shakshuka uit de oven – Koken met de Boerschappen Gemaksbox

Deel deze post

We zijn er allemaal wel eens aan toe. Gewoon doen zonder even na te denken en vooral voor gemak kiezen. Ondertussen kennen we allemaal wel een aantal boodschappenboxen met of zonder recepten bijgeleverd. Persoonlijk vind ik het laatste belangrijk. Bij een boodschappenbox of foodbox zie ik graag de recepten bijgeleverd, maar vervolgens dient een box onderscheidend te zijn en je aan te spreken. De keuze is tegenwoordig reuze en het zorgt er natuurlijk voor dat we kritischer worden. Je gaat op zoek naar een boodschappenbox die je bij past. Toen aan mij werd gevraag of ik de nieuwe box van Boerschappen wilde testen de Boerschappen gemaksbox werd ik nieuwsgierig. Boerschappen heeft tenslotte een sterke achtergrond en gaat van de boer op jouw bord. Daarbij komen mooie recepten van de chefs, zodat het met gemak bij je thuis komt en er dus een Boerschappen gemaksbox ontstaat. Uit deze Boerschappen Gemaksbox, samengesteld met 3 recepten voor 38,50 voor 2 personen met kwaliteitsproducten en heel vers deel ik het recept voor een verrassende shakshuka uit de oven met een Mexicaanse twist.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Weet je wat heel leuk is? Wil jij ook een Boerschappen Gemaksbox testen? Ga naar Boerschappen.

Nog iets meer over de Boerschappen Gemaksbox

Oké nog iets meer over de Boerschappen Gemaksbox en dan deel ik het recept met je voor de Shakshuka. De Gemaksbox van Boerschappen is niet de eerste box die Boerschappen samenstelt. Zo is er ook een Complete Box, Oogst Box, Vegan Box en Vangst Box. Je kunt wel stellen dat ze bij Boerschappen ervaren zijn in het samenstellen van boodschappen boxen van de boer bij jouw op je bord. Wat alleen de gemaksbox bijzonder maakt en weer een beetje anders?

– In de gemaksbox ontvang je gevarieerde recepten die je binnen 25 minuten op tafel kunt zetten.
– De gemaksbox bestaat uit 1 vegetarisch recept, 1 recept met vlees en 1 recept met vis.
– Daarbij eet je altijd voldoende groente en heb je alleen de basisproducten, zoals peper, zout en olijfolie nodig.
– Stephanie en Stijn van Boerschappen hebben zich vooral laten inspireren voor deze box door hun eigen gezin met drie kinderen en weten zelf hoe kostbaar tijd kan zijn, maar ook hoe fijn het is om een gevarieerde, gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten.
– En last but not least: De Gemaksbox is roze! Persoonlijk vind ik het geweldig! Maar dat terzijde.

Nieuwsgierig naar de Boodschappenboxen van Boerschappen? Kijk dan verder.

Gerechten in de Boerschappen Gemaksbox

In mijn Gemaksbox werden kreeg ik drie gevarieerde recepten.
Een romige gnocchi met spinazie, doperwtjes en zalm. Rijk aan groente en zomers. Zo vond ik het heel leuk om zelf de doperwtjes te doppen.
Chicken Umami met noodles en broccoli. Lekker fris pittig.
Shakshuka uit de oven met een Mexicaanse twist. Zelf denk ik eerder aan Oosterse smaken, maar wat was het leuk om Chilisaus en vooral komijnekaas te gebruiken! Ik ben dol op het kruid komijn. Dit gaan wij onthouden! En geeft inspiratie.

Misschien denk je waarom 3 gerechten in een week van 7 dagen? Het was ook mijn eerste gedachte. Maar de ervaring leert bij ons ook dat de planning toch wel een keer anders loopt. Zo hebben wij ook een keer met vrienden afgesproken, een keer eten besteld en een keer met mijn ouders gegeten en dan blijkt een boodschappenbox met 3 maaltijden perfect om voedselverspilling tegen te gaan.

Verrassende shakshuka uit de oven - Koken met de Boerschappen Gemaksbox

Koken voor het gezin met Boerschappen

Alle recepten waren heel eenvoudig. Zelf hebben wij 2 kleine kinderen van 6 jaar en 2 jaar die in de avond niet hele grote eters, maar wel gewoon mee eten. Zo heb ik bijvoorbeeld bij de Shakshuka 6 eieren toevoegd en extra brood, bij de Chicken Umami een komkommer salade op tafel gezet en was de gnocchi gewoon ruim voldoende. Zouden ze beiden 2 jaar ouder zijn dan zou ik voor 1 persoon extra . Wel zijn wij met het hele gezin enthousiast en kies ik voor gemak en originaliteit dan bestel ik zeker vaker de Gemaksbox van Boerschappen. Ook omdat de kinderen er goed van hebben gegeten. Een extra win! Dan geniet je uiteindelijk zelf ook meer.

Zelf proeven? Ook de andere boxen! Ontdek je .

Zelf Shakshuka uit de oven maken

Ingrediënten voor Shakshuka maken voor 2 personen

  • 1 paprika
  • 1 rode ui (een mooie gezonde grote ui) anders 2 kleintjes
  • tros trostomaten, van Boerschappen krijg je voor een kleurrijk recept mooie gele tomaten
  • 1 pot chilisaus
  • 4 eieren
  • 100 gram komijnekaas
  • 2 Bolletjes bruin brood

Tips voor de bereiding van de Shakshuka met een Mexicaanse twist

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 10 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, ovenbestendige pan dit kan een koekenpan zijn of de pan van een tajine die ik heb gebruikt.

Recept Shakshuka met Chilisaus en Komijnkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Groente bereiden

Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui. Snijd de trostomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit olijfolie in de ovenbestendige koekenpan / tajine pan etc. Bak de ui en de paprika. Houd enkele blokjes tomaat achter voor de garnering. Voeg nu de chilisaus en de blokjes tomaat toe en breng aan de kook.

Shakshuka bereiden voor de oven

Snijd ondertussen de kaas in niet te kleine blokjes. Maak kleine kuiltjes in de shakshuka en breek daarin de eieren. Het liefst natuurlijk hele dooiers! Succes! Roer nu niet meer door. Verdeel de kaas over de pan en druk een beetje in de saus, zodat de kaas mooi smelt.

Shakshuka in de oven

Shakshuka is een ovenschotel met eieren. Dus plaats de shakshuka in de oven voor 10 tot 15 minuten, totdat het eiwit is gestold. Let daar goed op. Bak eventueel te gelijkertijd je broodjes af. Haal de Shakshuka vervolgens uit de oven en strooi de tomatenblokjes over de ovenschotel. Lekker dippen en eet smakelijk!

Meer inspiratie of recepten van Boerschappen? Kijk dan verder.

Meer Mexicaanse inspiratie van Foodinista? Lees dan hier het Mexicaans weekmenu. Dan moet je wel zelf boodschappen doen natuurlijk.

Meer recepten en leuke tips ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie