Oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten recept van Foodblog Foodinista

Oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten

Deel deze post

De herfst vraagt om pompoensoep. Deze pompoensoep kan door de kruidige smaak eigenlijk wel het hele jaar door. Door de oosterse en pittige smaken smaakte de oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten gewoon al heel lekker met warm weer. De pompoensoep met spinazie en kikkererwten zelf maken? Het recept deel ik met je. Je zet de pompoensoep met een bite zo op tafel voor een gezonde lunch of als tussendoortje.

Pompoensoep in de herfst

Mijn lievelingssoep is in de herfst pompoensoep. Herkenbaar? Dit doe ik door het maken van soep met pompoen en vele combinaties te maken, zodat de pompoensoep niet verveelt. Pompoen combineren in andere gerechten is ook nog een goed idee, zoals bijvoorbeeld een ovenschotel met pompoen of een hartige taart met pompoen. De herfst mag je proeven op tafel.

Recept pompoensoep met spinazie en kikkererwten van Foodblog Foodinista

TIP! Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste recepten en berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten pompoensoep met spinazie en kikkererwten voor 4 personen

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 blik kikkererwten van 200 gram
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel vadouvan
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf peper en zout
  • handje verse peterselie of koriander voor de garnering en extra smaak

Tips voor de bereiding van de pompoensoep met spinazie en kikkererwten 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 60 minuten, waarvan 30 minuten roosteren in de oven

Benodigdheden in de keuken

Pompoensoep recept met spinazie en kikkererwten Foodblog Foodinista

Pompoensoep recept met spinazie en kikkererwten

De oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten is een geroosterde pompoensoep. We starten dan ook met het verwarmen van de oven op 180 graden.

Groente voorbereiden in de oven voor de pompoensoep

Terwijl de oven staat voor te verwarmen verdeel je de pompoen over de braadslede. Snipper de rode uien, knoflook en de rode peper zonder de zaadlijsten. Ik vind het makkelijk en vooral snel om dit te doen in een hakmolen. Snijd de rode paprika grof en verdeel ook deze groente in de braadslede. Strooi de vadouvan en de kerriepoeder over de groente. De kruiden mogen mee grillen dan komen de smaken goed los. Bestrooi alles met olijfolie en een goede snuf zout en peper. Plaats de braadslede in de oven voor 30 minuten op 180 graden.

Pompoensoep met spinazie en kikkererwten maken

Zorg ondertussen dat de bouillon klaar staat voor als de groente uit de oven komen. Dan ga je verder met het maken van de soep. Als de geroosterde groente uit de oven komen schep je de groente met kruiden uit de braadslede over in de pan. De groente blus je af met de groentebouillon. De soep breng je even aan de kook. Vervolgens pureer je de pompoensoep. Als de soep glad is gepureerd kook je op een lage temperatuur de afgespoelde kikkererwten en de spinazie mee in de soep. Schep ook nog twee lepeltjes sojasaus door de soep. Laat de soep op een goede temperatuur komen. Tijd om te eten! Garneer de soep eventueel met verse kruiden, zoals koriander en peterselie.

Meer soep recepten van Foodblog Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie