Oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten recept van Foodblog Foodinista

Oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten

Deel deze post

De herfst vraagt om pompoensoep. Ik maakte deze oosterse pompoensoep als heel snel, want toen het nog warm was kon het gewoon heel goed. Door de oosterse en pittige smaken smaakte de oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten gewoon al heel lekker met warm weer. Eigenlijk was ik er ook wel aan toen na een half jaar zomers eten. Een echte herfstsoep. Jij ook? En is jouw lievelingssoep dan ook pompoensoep?

Pompoensoep in de herfst

Mijn lievelingssoep is in de herfst echt wel pompoensoep. Dit kun je ook wel terug zien op de blog. Zodra het pompoenseizoen start maak ik er gretig gebruik van. Dit doe ik door het maken van soep met pompoen, maar ook in bijvoorbeeld een ovenschotel met pompoen of een hartige taart met pompoen. De herfst mag je tenslotte proeven op tafel. Al zal het dit jaar een korte herfst zijn denk ik we gaan snel door naar de winter. Je hoort mij niet klagen, want uiteindelijk is mijn lievelingsseizoen toch echt de zomer hoor. Na de feestdagen tel ik de dagen echt af en kan ik niet wachten op de zon, maar de lekkere herfst en winterse soepjes helpen dan weer wel. Hoe gaat dat bij jou? Helpt winters eten je ook door de koud een gure dagen heen? Maak dan ook eens de oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten al is het alleen al voor de vitamine boost.

Recept pompoensoep met spinazie en kikkererwten van Foodblog Foodinista

Ingrediënten pompoensoep met spinazie en kikkererwten voor 4 personen

400 gram pompoenblokjes
200 gram verse spinazie
1 blik kikkererwten van 200 gram
2 rode uien
1 rode paprika
2 knoflookteentjes
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel vadouvan
2 eetlepels sojasaus
1 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
snuf peper en zout
handje verse peterselie of koriander voor de garnering en extra smaak

Tips voor de bereiding van de pompoensoep met spinazie en kikkererwten 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 60 minuten, waarvan 30 minuten roosteren in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, spatel, braadslede, lepel, staafmixer, maatbeker, hakmolen

Pompoensoep recept met spinazie en kikkererwten Foodblog Foodinista

Pompoensoep recept met spinazie en kikkererwten

De oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten is een geroosterde pompoensoep. We starten dan ook met het verwarmen van de oven op 180 graden.

Terwijl de oven staat voor te verwarmen verdeel je de pompoen over de braadslede. Snipper vervolgens de roden uien, knoflook en de rode peper zonder de zaadlijsten. Ik vind het makkelijk en vooral snel om dit te doen in een hakmolen. Snijd de rode paprika grof en verdeel ook deze groente in de braadslede. Strooi de vadouvan en de kerriepoeder over de groente. De kruiden mogen mee grillen dan komen de smaken goed los. Bestrooi alles met olijfolie en een goede snuf zout en peper. Plaats de braadslede in de oven voor 30 minuten op 180 graden.

Zorg ondertussen dat de bouillon klaar staat voor als de groente uit de oven komen. Dan ga je verder met het maken van de soep.

Als de geroosterde groente uit de oven komen schep je de groente met kruiden uit de braadslede over in de pan. De groente blus je af met de groentebouillon. De soep breng je even aan de kook. Vervolgens pureer je de pompoensoep. Als de soep glad is gepureerd kook je op een lage temperatuur de afgespoelde kikkererwten en de spinazie mee in de soep. Schep ook nog twee lepeltjes sojasaus door de soep. Laat de soep op een goede temperatuur komen. Tijd om te eten! Garneer de soep eventueel met verse kruiden, zoals koriander en peterselie.

Meer soeprecepten van Foodblog Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:
– Maak ook eens de curry met zoete aardappelen paprika
– Een romige mosterdsoep met prei, aardappel en zoet appeltjes
– Erwtensoep eet je het hele jaar door met deze frisse en zomerse erwtensoep.
– Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: