14 sep Romige kippensoep met pompoen en champignons
Met kouder weer en wanneer het weer een beetje onvoorspelbaar is dan komt er bij ons kippensoep op tafel. Een goed medicijn tegen verkoudheid. Preventief of wanneer het helaas al zover is. Met kippensoep kun je variëren en waarom niet met de herfstingrediënten pompoen en champignons, lekker romig en je hebt een heerlijke maaltijdsoep. Een romige kippensoep is dan verwennerij en als avondmaaltijd vind ik romige kippensoep iets meer vullen. Herkenbaar? En spreken de ingrediënten je aan? Dan is dit romige kippensoep recept met pompoen en champignons jouw nieuwe favoriete kippensoep voor een lekkere herfstbasis.
Romige kippensoep maken
De romige kippensoep met pompoen en champignons maak je makkelijk zelf. Bij ons vinden de kinderen het ook heerlijk, want met alle ingrediënten lijkt de groente een beetje verstopt, al vinden ze pompoen sowieso lekker zoet, tussen al het lekkers, maar het gaat er vervolgens toch goed in. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor Aziatische kippensoep met gemengde paddenstoelen en zo blijf je lekker variëren in de herfst. Maar zal ik met je delen hoe je deze nieuwe kippensoep met pompoen en champignons maakt?
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Romige kippensoep met pompoen en champignons voor 4 personen
- 300 gram kipfilet
- 750 ml water
- 400 gram champignons
- 250 gram boschampignons
- 200 gram pompoenblokjes
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 40 gram vermicelli
- 3 eetlepels roomkaas
- roomkaas 80 gram
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje peper en zout
- handje verse peterselie
- handje verse bieslook
Tips voor de bereiding van de Romige kippensoep met pompoen en paddenstoelen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- knoflookpers
- soeppan
- kleine pan
- spatel
- garde
- dunschiller
Recept Romige kippensoep met pompoen en champignons
Kook in een pan 500 ml water. Laat vervolgens de kip hierin zakken en gaar de kip. De verhitting mag uit. De kip zal garen in het warme water. (Ondertussen kun je de groente snijden). Het water trekt ondertussen als kippenbouillon. Controleer na 20 minuten of de kip gaar is. Snijd de kip even open. Zo niet kook dan het water met de kip erin voor 5 minuten dan is de kip wel gaar. Zorg niet dat alles kookt, maar wel dat het warmer wordt. Haal met 2 vorken en eventueel een mes de kip uit elkaar (ga plukken). Bewaar de ‘bouillon’ in de pan en de kip even apart.
Groente snijden voor de kippensoep
Snipper de rode ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Verhit in de soeppan de olijfolie. Roerbak de knoflook, rode ui en champignons voor ongeveer 3 minuten. Blus af met het vocht waarin de kip bereid is. Blus af met nog 250 ml extra water. Kook ook de pompoen mee. Laat de groente voor 15 minuten zacht koken. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
Romige kippensoep bereiden
De kip mag in de pan. Roer deze door de soep. Meng de roomkaas door de soep. Klop voorzichtig met een garde. Het kaasje valt uit elkaar en het maakt de soep romig. Doe dit ongeveer 2 minuten. Laat nu de vermicelli mee koken. Maak de soep af met de helft van de peterselie en de bieslook. De andere helft gebruik je voor de garnering. Verdeel de soep over de kommen of de borden. Eet smakelijk!
Meer soep recepten van Foodblog Foodinista?
Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:
- Maak ook eens de pompoensoep met feta.
- Maak ook eens het recept voor Oosterse pompoensoep met kikkererwten en spinazie
- Erwtensoep eet je het hele jaar door met deze frisse en zomerse erwtensoep.
- Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep
Als eerste de nieuwste soep recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's