26 jan Stamppot kapsalon met spruitjes en kip shoarma
Een stevige maaltijd, lekker gestampt en rijk aan groente. We gaan voor stamppot kapsalon met spruitjes en kip shoarma. Voor de moeilijkere groente eter of voor wie spruitjes geen favoriet is dan kun je de groene groente ook nog een beetje lekker maken. Zoals bij deze stamppot. Hoe maak je spruitjes lekker? Het kan natuurlijk op diverse manieren, maar voor de kinderen vooral als verstopte groente. Maar deze keer maken we een leuke stamppot gebaseerd op de kapsalon. Geen frietjes, maar juist stamppot met spruitjes. Stamppot met spruitjes in een lekker jasje. Stamppot met kip shoarma en je zou ook kunnen variëren met kabeljauw shoarma. Wanneer de spruitjes stamppot klaar is dan schuiven we deze nog even in de oven voor het gratineren van de spruitjesovenschotel. Zoals bij een echte kapsalon! Zo maak je de stamppot kapsalon met spruitjes en kip shoarma.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Dezelfde ovenschaal de oven in schuiven? Deze heb ik hier vandaan.
Variëren met winter recepten?
Maak ook eens de pittige zuurkoolstamppot ovenschotel met ham en kaas of een hartige taart met zuurkool. Zoals de hartige taart met zuurkool, rozijnen en gehakt. Ook dat is weer eens iets anders.
Ingrediënten Kapsalon stamppot met spruitjes en kip shoarma voor 4 personen
- 8 middelgrote aardappels
- 500 gram spruitjes
- 2 paprika’s
- 1 appel
- 1 ui
- 600 gram kippendij shoarma
- 1 knoflookteentje
- 100 gram geraspte extra belegen kaas
- 50 ml melk
- klontje roomboter
- 1 eetlepel knoflooksaus
- 1 eetlepel srirachasaus
- snufje zout
Tips voor de bereiding van de spruitjesstamppot
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden in de keuken:
- hapjespan
- snijplank
- mes
- knoflookpers
- pan
- grote
- stamppotpan
- spatel
- aardappelstamper
Recept Spruitjes stamppot met kip shoarma
Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout. Schil de aardappelen. Spoel de aardappelen schoon. Kook de aardappelen beetgaar in de stamppot pan en giet af. Kook de aardappelen vervolgens nog even droog. Wacht, totdat we kunnen stampen! Kook ook het water voor de spruitjes met een snufje zout, maak de spruitjes schoon, snijd de kontjes eraf en kook de spruitjes beetgaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kip shoarma bakken
Snipper de ui. Verhit de zonnebloemolie in de hapjespan. Fruit de ui. Knijp de knoflook uit en bak deze mee. De kip shoarma mag in de pan. Snij de paprika in blokjes en bak deze ook mee. Bak de kip shoarma met de groente voor 10 minuten.
Spruitjes stamppot stampen
Snijd de appel in blokjes. Giet bij de aardappelen de melk en ook het klontje boter mag erbij. Stamp de aardappelen tot een puree. Schep de spruitjes bij de aardappelen. Stamp alles verder tot één spruitjesstamppot. Meng de appel door de spruitjesstamppot. Schep de stamppot over in een ovenschaal.
Kapsalon spruitjes ovenschotel met kip shoarma de oven in
Verdeel de kip shoarma met paprika over de ovenschotel. Srooi de kaas over de spruitjes ovenschotel. Plaats de kapsalon ovenschotel voor 15 minuten in de oven op 190 graden en plaats nog drie minuten onder de grill. Maak de ovenschotel af met de pittige sriracha saus en de knoflooksaus. Eet smakelijk!
Stamppotrecepten van Foodinista
Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
- Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
- Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
- Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
- Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
- Variëer met stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgarnalen.
Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's