Shoarma van vis recept uit kookboek Mezze foodblog Foodinista

Shoarma van vis uit kookboek Mezze met review

Deel deze post

Ik krijg al heimwee als ik terug denk aan onze vakantie in Turkije. Wat was het heerlijk. Bijna iedere dag gingen we lunchen aan het strand bij het döner restaurant. Een frisse salade met döner, een wraps met döner, rijst met döner. Nee eerlijk het verveelde niet, want ik wisselde gewoon heel veel af en ik zat natuurlijk heerlijk aan het strand in de zon te genieten met mijn gezin. Dat was misschien wel het belangrijkste. Thuis begon al snel de herfst en verlangde ik terug naar het all-inclusive leven. Heerlijk niks doen en oké veel luiers en flesjes, maar dat was het ook wel. Verder één grote verwennerij. Je hebt onze vakantie een beetje kunnen volgen op Instagram en Facebook, maar binnenkort zal ik nog een samenvatting delen op de blog. Maar om vooral nog een beetje herinnerd te worden aan het zonnige eten werd ik geholpen. Bij terugkomst viel het kookboek Mezze op de deurmat. Vol met heerlijke gerechten uit Turkije en omstreken. Van stoofschotels naar kleine gerechten, desserts en koffie, maar ook een recept voor shoarma van vis kortom vis döner. Daar kreeg ik spontaan trek in en ik besloot het recept voor kabeljauw shoarma te maken met een aantal kleine aanpassingen.

Shoarma van kabeljauw uit Kookboek Mezze recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten shoarma van vis voor 2 personen

 • 200 gram kabeljauwfilet
 • handje cherry tomaatjes
 • 1/4 krop ijsbergsla
 • 1 eetlepel gehakte peterselie
 • 1 eetlepel kappertjes op zout
 • snufje paprikapoeder
 • 1 eetlepel gehakte dille
 • handje fijngesneden bieslook
 • 1 eetlepel olijfolie
 • snufje zout
 • 2 libanese platbroden, deze had ik niet en ik heb meergranen wraps gebruikt, net zo gezond
 • halve limoen

Ingrediënten voor de dipsaus, die niet mag ontbreken

 • 4 teentjes knoflook
 • halve limoen
 • eetlepel olijfolie
 • 150 ml Griekse of Turkse yoghurt
 • snufje paprikapoeder
 • snuf zout
Shoarma van kabeljauw uit Kookboek Mezze recept Foodblog Foodinista

Recept Shoarma van kabeljauw met yoghurtknoflooksaus

Recept yoghurtknoflooksaus

Maak als eerste de yoghurtknoflooksaus dan staat deze alvast klaar. Meng de yoghurt met de olijfolie, zout en het sap van de limoen. Knijp vervolgens de knoflook uit in de yoghurt meng alles nog een keer door elkaar. Maak de yoghurtknoflooksaus af met een beetje paprikapoeder als garnering en eventueel nog een beetje olijfolie.

Recept vis shoarma met kabeljauw

Maak als eerste de salade voor de wraps met shoarma van vis. Snijd de ijsbergsla grof, de tomaatjes door de helft, meng de peterselie, bieslook en dille door de salade. Maak de salade op smaak met peter en zout.

Wrijf de kabeljauw in met met de olijfolie, zeezout, peper en paprikapoeder. Verhit de koekenpan en bak de kabeljauw en de kappertjes om en om, totdat de kabeljauw in stukken uit elkaar valt.

Haal de vis en de kappertjes uit de pan. Meng deze met de salade. Verdeel alles over de wraps of wanneer je de Libaneees platbrood gebruikt, wat natuurlijk heel lekker is, over het Libanees platbrood. Maak de shoarma met vis af met yoghurtknoflookdip en besprenkel met nog een beetje limoensap. Alle smaken van peper, zout en zuur komen nu heerlijk samen! Eet smakelijk.

Meer over het kookboek Mezze van Salma Hage

Kookboek recensie Mezze Foodblog Foodinista

Salma Hage komt uit Libanon en brengt in haar kookkunsten en kookboeken het liefste haar jeugdherinneringen samen met de moderne Oosterse keuken. Met het kookbook Mezze doet ze dit weer. Mezz zijn de Oosterse tapas waar je met elkaar van wilt genieten. Of eigenlijk zet je het allerliefst een tafel vol met heerlijke oosterse gerechten uit Turkije, Libanon, Syrië en alle andere landen waar je van deze heerlijke keukens kon en kan genieten. Met het kookboek Mezze wordt de keuken naar je toegebracht. Een kookboek met meer dan honderd inspirerende gerechten van vegetarische warme salades, stoofschotels, zoete desserts, koffie met pit, visgerechten en moderne groentecouscous gerechten om met elkaar van te genieten.

Shoarma van kabeljauw uit Kookboek Mezze recept Foodblog Foodinista

Meer recepten met kabeljauw van Foodblog Foodinista?

Inspiratie voor kabeljauw recepten? Maak dan ook eens deze ovenschotel met kabeljauw en asperges of een zachte risotto met kabeljauw en rucola.

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie