Andijvie stamppot Spaanse stijl met chorizo, manchego en honing appeltjes - Foodblog Foodinista

Andijvie stamppot Spaanse stijl met chorizo, manchego en honing appeltjes

Deel deze post

Winterse kou, regen en zelfs sneeuw? Dan is het tijd voor een winterse stamppot en deze stamppot met andijvie gaat verwarmend zijn. Andijvie kan bitter zijn, maar we gaan er een beetje zoetigheid en Spanje aan toevoegen! Het is een andijvie stamppot Spaanse stijl met chorizo, manchego en honing appeltjes. Echte smaakmakers! Weet je nog dat andijvie vroeger het allerlekkerst was met verse appelmoes, deze keer gaan we hetzelfde doen alleen maken we honing appeltjes en de rookworst vervangen we door Spaanse chorizo. Weer eens iets anders, maar waarom je stamppot recepten niet variëren? Hoe je deze andijvie stamppot gaat maken? Dit ga ik nu natuurlijk met je delen!

Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Andijvie stamppot Spaanse stijl met chorizo, manchego en honing appeltjes - Foodblog Foodinista

Variëren met recepten met andijvie

Nog een andijviestamppot maken? Schuif dan ook eens deze andijviestamppot ovenschotel in de oven! Een vegetarische andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Andijvie stamppot Spaanse stijl met chorizo, manchego en honing appeltjes - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Andijvie stamppot Spaanse stijl met chorizo, manchego en honing appeltjes voor 4 personen

  • 10 middelgrote aardappels
  • 600 gram andijvie
  • 1 ui
  • 4 appels
  • 100 gram Spaanse Manchego kaas
  • 2 eetlepels honing
  • snufje kaneel
  • 1 Chorizo worst
  • 50 ml melk
  • klontje roomboter
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de Andijvie stamppot

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten

Benodigdheden voor het andijviestamppot recept bereiden

  • pan
  • grote pan voor de stamppot
  • snijplank
  • koekenpan
  • steelpan
  • mes
  • aardappelstamper
  • lepel
  • spatel
Andijvie stamppot Spaanse stijl met chorizo, manchego en honing appeltjes - Foodblog Foodinista

Recept Andijviestamppot met chorizo, manchego en appel

Kook het water voor de aardappelen. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken. Spoel de aardappel af, zodat het zand weg is. Kook de aardappelen met een snuf zout in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en kook nog heel even droog.

Worst en uien bakken

Snijd de worst in kleinere stukken en snipper de ui. Verhit in een koekjespan één theelepel olijfolie. De worst is al vet genoeg. Wok voor 5 minuten de worst met de ui. Schil ondertussen de appels en snijd in kleinere stukken.

Honingappeltjes maken

De appeltjes mogen in de steelpan. Schenk bij de appeltjes 100 ml water, twee eetlepels honing en een snufje kaneel. Kook de appeltjes in, totdat deze zacht zijn en totdat de appeltjes glimmen van de honing. De honing gaat heel goed samen met de pittige manchego en knoflook worst en is een toevoeging. Snijd de manchego in kleine stukjes. Meng de chorizo, ui en manchego door de appel.

Andijviestamppot maken met chorizo, manchego en appel

Het is heel simpel om deze smaakvolle stamppot te maken. Wanneer de aardappels klaar zijn kun je gaan stampen. Giet de melk en een klontje boter bij de aardappels. Stamp de aardappels met de andijvie tot de stamppot. Bewaar een klein beetje chorizo, ui, manchego en appel apart voor de garnering. Maar meng vervolgens de chorizo, ui, manchego en appel met een spatel door de andijviestamppot. Serveer de stamppot in een grote schaal. Garneer met de laatste garnering en eet smakelijk!

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.

  • Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
  • Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
  • Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
  • Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
  • Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie